Logo van online wedden bij bookmakers .nl

Toto


Wat maakt de online bookmaker Toto zo populair?

   

Toto
Toto is de enige in Nederland gevestigde bookmaker die online sportweddenschappen aanbiedt en uberhaupt mag aanbieden volgens de Nederlandse wetgeving.

De Toto werd in 1956 opgericht en oorspronkelijk was het alleen bedoeld om weddenschappen te plaatsen op voetbal. Later zijn daar ook andere sporten bij gekomen.

Met de ontwikkeling van het internet is er ook door Toto besloten om sportweddenschappen online aan te gaan bieden. Doordat Toto de enige in Nederland legaal gevestigde online bookmaker is, is het onder Nederlanders een van de meest populaire aanbieders van sportweddenschappen.

Aanbod weddenschappen
Toto heeft een redelijk smal aanbod van weddenschappen in vergelijking met andere grote spelers op de markt zoals Unibet, Ladbrokes en Bwin. Uiteraard ligt bij Toto ook de nadruk op voetbal.

Echter is het aanbod met betrekking tot de competities waarop gewed kan worden beperkt. Andere sporten waarop gewed kan worden zijn Formule 1, Honkbal en Tennis. Dit is relatief weinig ten opzicht van de meeste concurrenten van Toto. Echter voor diegene die puur en alleen opzoek zijn naar wedden op de meest bekende voetbalcompetities is het aanbod ok te noemen.
Beoordeling: 6 (uit 10)

Klantenservice / support
De klantenservice van Toto is dik in orde. Het is een van de enige online bookmakers die haar klanten in het Nederlands te woord kan staan. Vragen van klanten kunnen worden gesteld via telefoon, e-mail, Twitter of Facebook.

De telefonische helpdesk is volledig gratis en is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Verder stelt Toto een zeer uitgebreide FAQ ter beschikking waar antwoorden op vele vragen kunnen worden gevonden. Het enige minpunt aan de klantenservice is het ontbreken van een live-chat.

Contact met de klantenservice via:
E-mail: via het contactformulier op de website
Telefoon: 0800 1503
Facebook en Twitter(@TotoWebcare)
Beoordeling: 8,5 (uit 10)
 


Toto in Nederland en BelgiŽ
Zoals gezegd is Toto de enige in Nederland gevestigde aanbieder van online sportweddenschappen. Hierdoor is Toto ook immens populair. Het is een van de enige bookmakers die hun website in het Nederlands aanbiedt. Verder sponsort Toto meerdere sportevenementen en sportprogramma's. Daarnaast is het een van de officiele sponsoren van de Eredivisie. Helaas is het echter voor Belgen en andere buitenlanders niet mogelijk om gebruik te maken van het aanbod van Toto.


Ontwerp van de website, veiligheid, varia
De website van Toto is simpel maar overzichtelijk. Mede doordat het aanbod van sportweddenschappen redelijk beperkt is, is alles makkelijk terug te vinden. Verder staat gebruiksvriendelijkheid centraal bij Toto, dit komt mede terug doordat registreren heel erg makkelijk verloopt.

Op de voorpagina van Toto worden de meest populaire weddenschappen uitgelicht en alle andere weddenschappen zijn makkelijk te vinden met behulp van een navigatiebalk bovenin. In zijn geheel kan worden gesteld dat de website zeer gebruiksvriendelijk is.
Beoordeling: 9 (uit 10)Stortingsmogelijkheden / uitbetaling
Uitbetalingen en stortingen lopen bij Toto via iDeal (overschrijving) of credit card (Visa of Mastercard). Verder kunnen winsten bij winkeliers in Nederland die de Toto niet digitaal aanbieden worden afgehaald.


Live wedden / live streams / livescore
Toto biedt helaas geen opties tot het plaatsen van live weddenschappen. Verder worden er ook geen live streams aangeboden.
Beoordeling: n.v.t.


Quotes
Doordat Toto de enige Nederlandse aanbieder van sportweddenschappen is biedt het (internationaal gezien) redelijk slecht quotes aan. Zeker in vergelijking met grote concurrenten op de markt zoals Unibet of Bwin zijn de quotes die worden aangeboden door Toto ondermaats.

Echter is het wel zo dat Toto de enige bookmaker is die in Nederland gevestigd is waardoor er ondanks de lagere quotes toch genoeg spelers gebruik maken van Toto.
Beoordeling: 6 (uit 10)
 


Sportweddenschappen bonus bij Toto
In tegenstelling tot de meeste concurrenten van Toto, wordt er door Toto zelf geen welkomstbonus aangeboden voor nieuwe spelers.
Beoordeling: n.v.t.


Totale beoordeling van Toto
Als conclusie kan worden gesteld dat Toto in vergelijking met zijn concurrenten eigenlijk op alle vlakken tekort schiet. Zo is er geen aanbod aan live-weddenschappen en kunnen nieuwe spelers geen welkomstbonus tegemoet zien. Verder is het aanbod aan weddenschappen redelijk beperkt.

Echter is het zo dat door middel van sterke marketing en sponsoring van evenementen, Toto een substantieel marktaandeel heeft weten te bemachtigen op de Nederlandse markt. Verder is het de enige aanbieder van sportweddenschappen in Nederland.

Totale beoordeling: 6 (uit 10)
 
(online-wedden-bookmakers.nl)Online Wedden
5 sterren beoordeling
super
4.60 / 5
Op deze site vind je momenteel wedtips en statistieken van voetbalwedstrijden. Verder bieden we uitgebreide informatie over alle geschorste en geblesseerde spelers in de belangrijkste Europese competities. Ook lees je hier het laatste nieuws over alles wat met kansspelen te maken heeft.
online-wedden-bookmakers.nl beoordeelt en vergelijkt doorlopend alle grote online bookmakers in Nederland.
Bookmakers | Wedden sites | Sportweddenschappen | Voetball wedden | Live wedden | Online wedden | Online bookmakers
Speel bewust 18+