18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Villarreal – Atlético Madrid wedden, tips en quotes 18 maart 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Villarreal – Atlético Madrid, Primera División
Aanvang: zondag 18 maart 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: minder dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.52

Villarreal en Atlético Madrid nemen het tegen elkaar op in de Primera División.

Best of the rest?

Het seizoen is allang niet meer heel spannend in de Primera División. Koploper Barcelona staat mijlenver voor op de rest en het is ook al duidelijk dat Atlético Madrid, Real Madrid en Valencia de Champions League in zullen gaan volgend seizoen. Dan resteert nog de kwalificatie voor de Europa League. Sevilla en Villarreal staan nu op de twee plekken die dit recht geven, met Girona op één punt achterstand. Achtervolgers als Real Betis, Eibar en Celta Vigo zijn ook niet geheel kansloos.

In de winterstop verloor Villarreal haar spits Cédric Bakambu maar zijn doelpunten worden tot nu toe goed overgenomen door Carlos Bacca die ook vaak tot scoren komt. Het probleem van Villarreal is wel dat er sinds februari slecht gepresteerd wordt. In die periode werd van Getafe (1-0) en Las Palmas (0-2) gewonnen, maar wedstrijden tegen Real Betis (2-1), Deportivo Alavés (1-2), Olympique Lyon (3-1 en 0-1), Espanyol (1-1), Eibar (1-0) en Girona (0-2) leverden geen driepunter op. De laatste vijf competitieduels van Villarreal leverden daarnaast maximaal twee treffers op, wat niet veel spektakel verraadt.

Weer geen eremetaal

Begin deze eeuw was Atlético Madrid niet meer de topclub van weleer. In 2000 degradeerde de club uit de hoofdstad zelfs en het speelde twee seizoenen op het tweede niveau. Sinds het seizoen 2012/13 eindigde Atlético elk jaar in de topdrie van de Primera División. Drie prijzen werden in die periode gewonnen. In 2013 werd de beker gewonnen, een jaar later het landskampioenschap en later de Supercopa. Sinds 2014 werd echter geen prijs meer gewonnen en in de Champions League leverde de finale tweemaal geen eremetaal op.

Ook dit seizoen zitten de hoofdprijzen er niet meer in. De achterstand op koploper Barcelona is acht punten en in de beker was Sevilla over twee duels te sterk. In de Champions League was de groepsfase het eindstation al zit Atlético nog wel in de race voor de Europa League. Dit kalenderjaar begon matig met de dubbele nederlaag tegen Sevilla en een gelijkspel tegen Girona, maar sindsdien was alleen Barcelona met 1-0 te sterk. In de laatste acht competitieduels wisten de mannen van Diego Simeone zesmaal de nul te houden en in de competitie valt ook op dat Atlético 48 keer scoorde, weinig ten opzichte van Barcelona (72) en in mindere mate Real Madrid (67).

Onderlinge resultaten

Villarreal heeft gezien het recente verleden licht de bovenhand. In de laatste zes wedstrijden won het thuis met 1-0 en 3-0 en was het in Madrid eenmaal te sterk met 0-1. Atlético won ondertussen een keer op bezoek in Estadio de la Cerámica met 0-1. In 2016 speelden de beide ploegen 0-0 gelijk en eerder dit jaar zorgden goals van Ángel Correa en Carlos Bacca ook voor een gelijkspel: 1-1.

Veel geblesseerden

Villarreal moet het doen zonder Rúben Semedo, die opgepakt is vanwege een verdenking van poging tot moord. Verder is Denis Cheryshev ziek, verstuikte Javi Fuego zijn enkel en staan Andrés Fernández en Bruno Soriano al een tijdje langs de kant met blessures.

Bij tegenstander Atlético Madrid geen Jan Oblak onder de lat. De doelman liep een blessure op en moet vanaf de tribune toekijken. Ook Filipe Luís wordt achterin node gemist. Hij brak in de Europa League zijn kuitbeen en moet een punt zetten achter het huidige seizoen. Aanvallers Diego Costa en Kévin Gameiro zijn vraagtekens terwijl verdediger Stefan Savić weer fit lijkt te zijn.

Villarreal – Atlético Madrid tip

Beide teams staan niet bekend om hun spectaculaire scores. Villarreal heeft de laatste tijd vaak duels achter de rug met weinig doelpunten, terwijl Atlético een kampioen is in het houden van de nul. Tip: minder dan 2,5 doelpunten met een quote van 1.52 bij Toto.

Villarreal – Atlético Madrid Primera División wedden

Quotes bij Toto

Winst Villarreal: 3.80
Gelijkspel: 3.15
Winst Atlético Madrid: 2.00