18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Basel – Manchester City wedden, tips en quotes 13 februari 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: FC Basel – Manchester City, Champions League
Aanvang: dinsdag 13 februari 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: City wint met 2-0 handicap (drie goals of meer verschil)
Bookmaker: Toto
Quote: 3.22

Manchester City gaat op bezoek bij FC Basel voor de achtste finales van de Champions League. Het is de allereerste keer dat de teams elkaar tegenkomen.

Zwitserse hegemonie Basel op de tocht

FC Basel is al acht jaar lang onafgebroken kampioen van Zwitserland. Aan die hegemonie zou dit seizoen weleens een einde kunnen gaan komen. BSC Young Boys, de elfvoudig landskampioen van weleer, heeft brutaal een voorsprong van vijf punten genomen. Werk aan de winkel dus in eigen land voor de ploeg van trainer Raphaël Wicky, maar dat geldt zeker ook voor de Champions League.

Bij Basel is de Nederlandse spits Ricky van Wolfswinkel topscorer met zeven doelpunten tot dusver in deze jaargang. Hij scoorde éénmaal in de groepsfase van de Champions League, tijdens een klinkende 5-0 zege op Benfica.
De Zwitsers zouden uiteindelijk – mede dankzij die ruime overwinning – met twaalf punten op de tweede plaats in Groep A eindigen, achter Manchester United. Interessant: afgelopen november won Basel de directe confrontatie van de Engelsen met 1-0. City is dus gewaarschuwd. Overigens won United thuis wel met 3-0.

Dominant City is niet onklopbaar

Voor Manchester City breekt nu de echt interessante fase van het seizoen aan. Na afgelopen weekend staan de Engelsen in eigen land liefst zestien punten voor op nummer twee Manchester United, dus de aandacht mag (en moet) nu even vol op de bekertoernooien.
Eerst is er deze trip naar Basel, komend weekend gaan The Citizens ten koste van Wigan Athletic proberen om een ronde verder te komen in de FA Cup. Nog een week later staat alweer de finale van de League Cup tegen Arsenal op het programma.

Daarna kan men overigens niet uitrusten, want achtereenvolgens staan er dan een competitiewedstrijd uit bij Arsenal, thuis tegen Chelsea en dan de return thuis tegen Basel op het programma. Het is kortom ‘do or die’ voor de ploeg van Guardiola.

Helemaal vlekkeloos zijn de prestaties van City de afgelopen periode niet. Afgelopen weekend werd Leicester City weliswaar met 5-1 verslagen in competitieverband (drie assists van De Bruyne, vier goals van Agüero), maar tegen Burnley (1-1) en Liverpool (4-3 verlies) kwam gedurende de laatste vijf competitieduels aan het licht dat de dominante Engelse koploper niet onklopbaar is.

Afwezigen

Ten opzichte van de groepsfase kan FC Basel geen beroep meer doen op z’n beste verdediger, de naar Borussia Dortmund vertrokken Manuel Akanji. Reservedoelman Germano Vailati is er niet bij en over de inzetbaarheid van middenvelder Luca Zuffi bestaan twijfels.

Geen Gabriel Jesus en Benjamin Mendy bij Manchester City. Achter de namen van Fabien Delph, Leroy Sané en David Silva staan vraagtekens.

FC Basel – Manchester City tip

City is niet op volle oorlogssterkte, maar het beschikt alsnog over ontzettend veel kwaliteit. Bovendien zullen de Engelsen jagen op een goede uitgangspostie gezien het drukke programma vol belangrijke bekerduels. FC Basel is intussen z’n beste verdediger kwijtgeraakt in een seizoen waarin het in eigen land al voorbij is gestreefd door Young Boys. Tip: City wint met tenminste drie doelpunten verschil (2-0 handicap), bij Toto te vinden met een 3.22 quotering.

FC Basel – Manchester City Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Basel: 8.60
Gelijkspel: 4.82
Winst Manchester City: 1.32