18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – OGC Nice wedden, tips en quotes 7 december 2017

Tim Giesbers

Wedstrijd: Vitesse – OGC Nice, Europa League
Aanvang: donderdag 7 december 2017, 21.05 uur
Beste wedtip: winst Vitesse
Bookmaker: Toto
Quote: 2.63

De laatste wedstrijd van Vitesse in de Europa League dit seizoen is thuis tegen OGC Nice. Sluiten de Arnhemmers het Europese seizoen af met winst?

Te weinig beloond

Vitesse ging met goede moed het Europa League-seizoen in, maar het avontuur is voor de Arnhemmers geëindigd in desillusie. Twee punten is de schamele opbrengst na vijf wedstrijden. De ploeg van Henk Fraser kreeg genoeg complimenten dit seizoen, maar wist niet te winnen. Tegen Lazio speelde het zowel thuis als uit verdienstelijk (respectievelijk 2-3 en 1-1) en tegen Zulte Waregem had er meer ingezeten dan een 1-1 en 0-2 nederlaag.

De laatste tijd is Vitesse niet in beste doen. Van de laatste zes wedstrijden werd alleen die tegen ADO Den Haag gewonnen. Zulte Waregem, FC Groningen en Feyenoord waren te sterk en tegen PEC Zwolle en Lazio Roma werd gelijkgespeeld. Ook wist de Arnhemse ploeg slechts vijfmaal te scoren in deze duels. Vitesse gaat het duel met Nice dus niet met de beste vorm in.

Nice loopt rood aan

OGC Nice draait een prima seizoen in de Europa League tot dusverre. De Fransen verloren tweemaal van Lazio Roma, maar wonnen eerder van Vitesse en behaalden zes punten tegen Zulte Waregem. Met de 3-1 zege op de Belgen in de afgelopen ronde plaatste Nice zich definitief voor de volgende fase van de Europa League.

Opvallend is het aantal rode kaarten dat de ploeg van Lucien Favre kreeg in de afgelopen periode. Van de laatste vier wedstrijden die Nice speelde in de Ligue 1 leverden drie wedstrijden een rode kaart op. Tegen Dijon (1-0 winst) zag Mario Balotelli rood, tegen Olympique Lyon (0-5 nederlaag) kreeg Marlon Santos twee gele kaarten en tegen Toulouse (1-2 winst) was het de beurt aan Dante.

Onderlinge resultaten

De ontmoeting eerder dit seizoen in de Europa League was de eerste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden. OGC Nice won in eigen huis met 3-0 door twee doelpunten van Alassane Pléa en één van Allan Saint-Maximin.

Langdurige afwezigen

Bij Vitesse moet Henk Fraser het stellen zonder verdedigers Arnold Kruiswijk en Maikel van der Werff. Beiden staan al sinds september langs de kant met een rugblessure. Sinds die tijd vormen Matt Miazga en Guram Kashia het centrum in de Arnhemse defensie.

Ook de Fransen missen twee spelers die er al een tijd niet bij zijn. Middenvelder Wylan Cyprien (gescheurde kruisband) en aanvaller Mickaël Le Bihan (scheenbeenbreuk) hebben dit seizoen nog geen wedstrijd mee kunnen spelen door een vorig seizoen opgelopen blessure. Daarnaast heeft Favre er voor gekozen om een groot deel van de vaste kern thuis te laten. Maxime Le Marchand, Arnaud Souquet, Christophe Jallet, Pierre Lees Melou, Allan Saint-Maximin, Jean Michaël Seri en Mario Balotelli blijven namelijk allen achter in Zuid-Frankrijk, net als Nederlander Wesley Sneijder.

Vitesse – OGC Nice tip

Vitesse zal de supporters nog een keer willen geven waar ze op wachten dit seizoen: drie punten in een Europese wedstrijd. Eerder ging het tegen Lazio lang goed, tot de Italianen hun basisspelers in lieten vallen. In het geval van Nice zijn die overwegend thuis achtergebleven, dus moet Vitesse kunnen stunten. Tip: een overwinning van Vitesse, met een quote van 2.63 bij Toto.

Vitesse – OGC Nice Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 2.63
Gelijkspel: 3.38
Winst OGC Nice: 2.46