18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Vitesse voorspelling – wedden, quotes en tip 29 augustus 2021

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Ajax – Vitesse voorspelling, Eredivisie
Aanvang: zondag 29 augustus 2021, 14:30 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.23

Landskampioen Ajax neemt het in zijn eigen Johan Cruijff ArenA op tegen het Vitesse van Thomas Letsch. Beide teams wisten vorige speelronde niet te winnen, dus zijn ze uit op eerherstel en revanche. Kan de ploeg uit Arnhem verrassen of doet de thuisclub wat van hen verwacht wordt? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – Vitesse.

Opnieuw proberen

Een schuiver in de verre hoek, zo schoot verdediger Robin Pröpper vorige week zijn team langszij om uiteindelijk een punt te pakken. Het was de 1-1 van FC Twente tegen Ajax, dat eerder nog op voorspong kwam door een doelpunt van Fransman Sebastien Haller.

Een domper voor Ajax, dat met de 5-0 thuiszege tegen promovendus NEC nog wel zo goed begon aan de start van de nieuwe competitie. Het zijn sowieso roerige weken voor de Amsterdammers, die donderdag te horen kregen in hun Champions League-groepsfase te moeten strijden tegen Besiktas, Sporting Lissabon en gigant Borussia Dortmund en eerder al de Johan Cruijff schaal verloren tegen directe concurrent PSV.

Nieuw onder de lat bij Ajax is Remko Pasveer, hij keepte vorige jaren voor Vitesse, kwam deze zomer dan ook over van de club uit Arnhem en zal de concurrentiestrijd aangaan met Maarten Stekelenburg en Jay Gorter, een andere nieuweling. Pasveer kende geen slechte start en verdiende daarmee en plekje in de voorselectie van Oranje, maar bereikte de definitieve namenlijst niet. Wie dat wel voor de eerste keer beleeft is groeibriljant Devyne Rensch, de nog maar 18-jarige verdediger heeft een plekje gekregen in de selectie van Louis van Gaal. Rensch kwam al 37 keer in actie voor Ajax 1.

Naast Pasveer werd deze zomer ook Steven Berghuis aangetrokken, maar hij weet nog niet bepaald potten te breken zoals hij dat bij Feyenoord – zijn vorige club – wel wekelijks liet zien. Het zou voor Ajax en Berghuis een fijne opsteker zijn als de linksbenige aanvaller zich tegen Vitesse ontpopt tot talisman nu hij nog de voorkeur schijnt te krijgen boven Antony, die onlangs nog goud won met Brazilië op de Olympische Spelen in Tokyo. Sowieso zal de bezetting voorin aardig opgevuld zijn, nu Ajax ook een akkoord heeft bereikt over Mohamed Daramy. De Deen wordt naar verluidt voor een prijs van 11 miljoen euro overgenomen van Kopenhagen. Hij is er nog niet bij tegen de Arnhemmers.

Tip: Ajax is uit op herstel en kan een zege in deze kraker goed gebruiken, maar hetzelfde geldt natuurlijk voor het stugge Vitesse. Het belooft een enerverende middag te worden met veel kansen, een 0-0 zal niet logisch zijn. Wedden op ‘Beide teams scoren in beide helften’ levert je een quote op van 12.50.

Een bijzondere start

Vitesse kent een wisselvallige start van het nieuwe seizoen: eerst nipt winnen van PEC Zwolle, daarna knap terugkomen tegen Anderlecht, dan met 0-3 ingemaakt worden door Willem II, om vervolgens weer een indrukwekkende thuiszege te boeken in de return tegen Anderlecht. De ploeg uit Arnhem wist in die laatste wedstrijd een 2-1 overwinning te boeken door 2 doelpunten van linksback Wittek en wist zich hiermee te kwalificeren voor de Conference League, de competitie waar ook AZ en Feyenoord in uitkomen.

Van de klasse en doelgerichtheid tegen Anderlecht was in de wedstrijd daarvoor – tegen Willem II – weinig te merken: Vitesse werd van het kastje naar de muur getikt en zag er kwakkelend uit. Hopelijk voor de ploeg van Thomas Letsch weten zij de vorm van hun wedstrijd tegen de Belgen door te trekken naar het duel van zondag.

Toch zijn er binnen Vitesse ook veel ogen gericht op smaakmaker Oussama Tannane. Hij wordt uitvoerig in verband gebracht met een overstap deze zomer, al lijkt hij zelf te knokken voor toch nog wel een basisplek. Ook Riechedly Bazoer en Danilho Doekhi gaan spannende dagen tegemoet nu de transfermarkt nog maar een paar dagen geopend is.

Qua versterkingen lijkt Vitesse goede keuzes te hebben gemaakt. Aanvallers Gboho en Baden Frederiksen maken indruk en zijn ook al goed geweest voor belangrijke doelpunten. Het zou Vitesse weinig slecht doen als zij ook in de Johan Cruijff ArenA weten op te staan.

Onderlinge resultaten

De een-na-laatste keer dat beide clubs tegen elkaar speelden was in de finale van de KNVB beker van vorig seizoen. Ajax wist die wedstrijd in de slotfase met 2-1 te winnen door een doelpunt van David Neres. Later dat seizoen zou Ajax in Arnhem wederom te sterk zijn, met 3-1. De ploegen speelden ook het vorige seizoen al vroeg tegen elkaar: Eind september was de eindstand 2-1 in het voordeel van de Amsterdammers. Onder meer de inmiddels getransfereerde Quincy Promes wist toen het net te vinden.

Teamnieuws

Argentijn Nicolas Tagliafico is na een schorsing van twee wedstrijden eindelijk weer inzetbaar voor de Amsterdammers. Daley Blind was tegen NEC en Twente zijn vervanger, maar of dat ook de speler wordt die plaats moet maken voor Tagliafico is nog maar de vraag. Verder kan Ajax niet beschikken over Mohammed Kudus, Sean Klaiber en Kenneth Taylor.
Vitesse mist nog altijd defensieve steunpilaren Doekhi en Rasmussen, maar ook talent Manhoef moet deze wedstrijd aan zijn neus voorbij laten gaan.

Ajax- Vitesse tip

Ajax – Vitesse: het belooft een leuke middag te worden in Amsterdam, waar Ajax door het thuisvoordeel de betere kansen van de twee lijkt te hebben. De tip is daarom om te wedden op de voorspelling ‘Ajax wint’, met een quote van 1.23 te vinden bij Toto.

Ajax- Vitesse Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.23
Gelijkspel: 6.95
Winst Vitesse: 11.00