18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Borussia Mönchengladbach, voorspelling – wedden, quotes en tip 16 maart 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Manchester City – Borussia Mönchengladbach, Champions League
Aanvang: Dinsdag 16 maart, 21.00 uur
Beste wedtip: Aantal doelpunten boven 2.5
Bookmaker: Toto
Quote: 1.50

In deze wedstrijd staat er een plaats voor de kwartfinale van de Champions League op het spel. In de eerste wedstrijd – net als deze return wegens reisbeperkingen gespeeld in het Hongaarse Boedapest – wist Manchester City met 0 -2 te winnen. In deze voorbeschouwing lees je voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Manchester City – Borussia Mönchengladbach.

Vier prijzen

Manchester City is nog in de running voor elke prijs dit seizoen. Zo kan de club de FA Cup, EFL Cup, Premier League en de Champions League nog winnen. De ploeg behoort voor al deze prijzen tot de favorieten. Toch zal de Champions League het belangrijkste zijn voor City. De club is al jaren een favoriet maar weet het elke keer weer weg te geven. De laatste drie maanden is de club bijna onverslaanbaar. De ploeg verloor ondanks van Manchester United, maar daarvoor was de ploeg al heel 2021 onverslaanbaar.

Over de zogeheten ‘quadruple’ zei City-trainer Guardiola overigens in aanloop naar dit duel dat dit wat hem betreft een utopie is: “Het is nog nooit eerder gebeurd en ik denk dat het ook nooit gaat gebeuren.”

In de vorige ontmoeting wist Manchester City dus met 0-2 te winnen. Bernardo Silva en Gabriel Jesus wisten allebei het net te vinden. Pep Guardiola zal het deze keer niet uit handen willen geven in Europa. Er is dan ook niks om zorgen over te maken bij City. De ploeg wint bijna alles en speelt ook weer geweldig voetbal. Dit weekend wist City met 0-3 van FC Fulham te winnen. John Stones, Jesus en Sergio Agüero wisten te scoren in deze wedstrijd.

Opvallend genoeg is Ilkay Gündogan de topscorer van de ploeg met twaalf doelpunten dit seizoen. Gabriel Jesus heeft er zeven en Sergio Agüero heeft pas één goal. Agüero heeft dan ook wel een seizoen vol met blessures achter de rug. Tegen Fulham speelde hij zijn eerste volledige wedstrijd in de Premier League.

Decrescendo

In het begin van het seizoen leek alles te lukken voor Borussia Mönchengladbach, dat is nu wel anders. Marco Rose is de trainer van Gladbach en door zijn succes in de Champions League wist de ploeg de achtste finale te halen. Onlangs is bekend geworden dat Rose na dit seizoen bij Borussia Dortmund aan de slag gaat en sindsdien gaat het steeds minder bij Mönchengladbach.

Gladbach heeft al zeven competitiewedstrijden op rij niet meer gewonnen. Ironisch genoeg was de laatste overwinning tegen Dortmund. De club lijkt het helemaal kwijt te zijn geraakt door de aanstaande trainerswissel. In de ‘thuiswedstrijd’ verloor Gladbach dus met 0-2 van Manchester City. Dit is natuurlijk geen schande, maar het Gladbach van de groepsfase had het City waarschijnlijk toch wat moeilijker gemaakt.

De club moet het aanvallend echt hebben van aanvoerder Lars Stindl en rechtsbuiten Jonas Hofmann. Stindl heeft tien keer gescoord dit seizoen en zeven assists gegeven. Hofmann gaf negen keer de beslissende pass en wist vijf keer het net te vinden. Als Gladbach het nog spannend wil maken tegen Manchester City zullen deze spelers het verschil moeten maken.

Teamnieuws

Pep Guardiola mist alleen Nathan Aké en reservekeeper Scott Carson. Het viel tegen Fulham wel op dat Kevin De Bruyne geen speeltijd kreeg. De Belg speelt normaal alles en is de sterspeler van dit team. Hij is waarschijnlijk gespaard om tegen Gladbach het verschil te maken.

Marco Rose mist Torben Müsel, Christoph Kramer en Ramy Bensebaini. Vooral Kramer gaat worden gemist. De defensieve middenvelder speelt normaal alles en Rose gaat hem dus zeker missen tegen City.  

Manchester City – Borussia Mönchengladbach tip

In de quotering van Toto valt op dat Manchester City met afstand de favoriet is voor deze wedstrijd. Inzetten op Manchester City geeft dan ook geen hoge quotering. Echter ligt het wel in de lijn der verwachtingen dat City deze wedstrijd ruim gaat winnen. De tip is daarom: wedden op ‘Aantal doelpunten boven 2.5’ met een quote van 1.50 bij Toto.

Manchester City – Borussia Mönchengladbach Champions League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Manchester City: 1.23
Gelijkspel: 5.80
Winst Borussia Mönchengladbach: 11.00