18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RKC – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 19 december 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: RKC – PSV, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 19 december 2020, 20.00 uur
Beste wedtip: Winst PSV, handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.72

In speelronde dertien staat er een Brabants onderonsje op het programma. PSV maakt namelijk de korte reis naar Waalwijk om op bezoek te gaan bij RKC. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden.

Beter dan vorig seizoen

RKC leek vorig seizoen niet aan degradatie te ontkomen, maar dit gebeurde toch omdat de Eredivisie niet uitgespeeld werd. Na 26 wedstrijden had de club vijftien punten. De Waalwijkers hebben dit seizoen al twaalf punten bij elkaar gespeeld in twaalf duels. Hierdoor staat het op plek twaalf in de Eredivisie, wat natuurlijk erg goed is ten opzichte van het vorige seizoen.

In de afgelopen speelronde eindigde een sterke reeks van RKC. De club pakte in drie duels tijd zeven punten, waardoor het een paar plaatsen steeg op de ranglijst. Vorige week kwamen hier geen punten bij. RKC verloor in en van Groningen met 2-0.

Titelkandidaat

PSV doet bijna ieder jaar mee om de titel en dit zal dit jaar niet anders zijn. De Eindhovenaren staan momenteel op de tweede plaats in de Eredivisie met een achterstand van drie punten op koploper Ajax. Vorige week won PSV een moeizame wedstrijd met 2-1 van FC Utrecht.

De Eindhovenaren zitten in een goede fase, want ze zijn al negen wedstrijden op rij ongeslagen over alle competities gezien. Door deze sterke periode is PSV opgeklommen in de Eredivisie, en door in de Europa League en de KNVB Beker. RKC zou doorgaans gaan sta in de weg moeten zijn voor de club uit Eindhoven. Zeker niet tijdens de fase waarin PSV nu verkeert.

Teamnieuws

Binnen de selectie van RKC zijn nauwelijks blessures, in tegenstelling tot PSV. Bij de Eindhovenaren missen Marco van Ginkel, Érick Gutiérrez, Armando Obispo en Maximiliano Romero al een hele tijd. Een tijdje geleden raakte ook Ryan Thomas geblesseerd en Richard Ledezma moest deze maand ook afhaken. Dit zijn niet zozeer de belangrijkste spelers van PSV, maar de selectie wordt wel steeds kleiner.

Laatste ontmoeting

Tijdens de vorige ontmoeting in Waalwijk had PSV het zwaar. De club uit Eindhoven was wel sterker, maar het kwam in de 43e minuut op een 1-0 achterstand. De goals bleven lang uit voor de uitploeg. In de 65e minuut kwamen de Eindhovenaren op gelijke hoogte door een eigen goal van Paul Quasten. In het laatste kwartier van de wedstrijd besliste PSV het duel door nog twee keer te scoren. Het is dit keer weer de favoriet met een quote van 1.27. Een overwinning van RKC levert een quotering van 8.80 op.

RKC – PSV tip

De club uit Waalwijk doet het beter dan vorig seizoen. Vorige week verloor het wel van FC Groningen. PSV boekt goede resultaten, waardoor het er goed voorstaat in verschillende competities. In deze vorm moet PSV makkelijk kunnen winnen van RKC. De tip is daarom: Winst PSV, handicap -1. Deze voorspelling van RKC – PSV heeft een quote van 1.72.

RKC – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst RKC: 8.80
Gelijkspel: 5.45
Winst PSV: 1.27