18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zwitserland – Costa Rica voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Zwitserland – Costa Rica, WK 2018
Aanvang: woensdag 27 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Zwitserland
Bookmaker: Toto
Quote: 1.70

Voor Zwitserland volstaat een gelijkspel om de achtste finale te bereiken. Costa Rica speelt alleen nog om de wedstrijdpremie. Diverse quotes, tips en voorspellingen geven je een overzicht bij het wedden op dit duel.

Shaqiri de spil

Servië – Zwitserland was het 26e duel van dit WK. Deze wedstrijd leverde een primeur op aangezien voor het eerst dit toernooi het een ploeg lukte te winnen na een 1-0 achterstand. De Zwitsers repareerden een vroeg opgelopen tegentreffer in de blessuretijd. Xherdan Shaqiri bracht Zwitserland in de zevende hemel.

De vleugelspeler is op zoek naar een nieuwe club en wil zich in de etalage spelen. Shaqiri heeft een groot aandeel gehad in Zwitserlands laatste zes WK-goals: hij noteerde vier goals en één assist. De voorspelling dat hij tegen Costa Rica doel treft, klinkt aannemelijk gezien zijn eerzucht en statistieken. Wedden op Xherdan Shaqiri scoort tegen Costa Rica heeft een quotering van 2.63 bij Toto.

Wedden op de poulewinnaar en de exacte volgorde van Groep E

Een gelijkspel volstaat voor plaatsing voor de knock-outfase maar Zwitserland ligt op koers voor groepswinst en zal vol voor de winst willen gaan. Zwitserland heeft een doelsaldo van +1, Brazilië leidt groep E met een doelsaldo van +2. De 2-0 van Brazilië tegen Costa Rica evenaren lijkt een minimale vereiste ofschoon Brazilië natuurlijk ook punten kan verspelen tegen Servië. Wedden op Zwitserland als winnaar van Groep E heeft een quotering van 3.20.

Er zijn verschillende quoteringen wat betreft de exacte top 2 van groep E. Voorspellen dat de volgorde Brazilië – Zwitserland wordt, heeft de laagste quote bij Toto, namelijk 1.50. Zwitserland dat als eerste eindigt en Brazilië als nummer twee heeft een quotering van 3.40. De niet voor de hand liggende voorspellingen hebben vanzelfsprekend de hoogste quoteringen. Zwitserland op één en Servië op twee heeft een quotering van 9.00. De omgekeerde volgorde is gequoteerd op 15.00.

Doelpuntendroogte

Dat Keylor Navas de grootste uitblinker aan Costa Ricaanse zijde is, zegt voldoende over de offensieve prestaties van de Ticos. Navas hield Costa Rica lange tijd op de been tegen Brazilië, maar moest diep in blessuretijd toch nog twee treffers toestaan.

Costa Rica creëert amper kansen dit WK. Dat de ploeg nog droog staat, is niet verrassend. Ook in de aanloop naar het WK waren Costa Ricaanse goals schaars. In hun laatste acht duels scoorden de Midden-Amerikanen maar drie keer.

Zwitserland beschikt over een ijzersterk centraal verdedigingsduo in de personen van Fabian Schär en Manuel Akanji. Dat de aanval van Costa Rica daar een bres in slaat, lijkt niet waarschijnlijk. Wedden op Zwitserland wint en houdt de nul heeft een quotering van 2.37 bij Toto.

Gebaren met mogelijke grote gevolgen

Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri, die scoorden tegen Servië, werden niet echt toegejuicht door de Servische fans. De Zwitserse internationals met Kosovaars-Albanese roots waren het mikpunt van striemende fluitconcerten.

Xhaka en Shaqiri haalden hun gram door hun goals te vieren met het nadoen van een tweekoppige adelaar, daarmee verwijzend naar de vlag van Albanië. Vele fans vonden hun gejuich provocerend en vroegen de FIFA om een onderzoek. De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond honoreerde dat verzoek en heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. De uitkomst en datum van het onderzoek is nog niet bekend. Op basis van de disciplinaire reglementen van de FIFA kunnen beide spelers twee duels worden geschorst.

Update: Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri moeten van de tuchtcommissie van de FIFA beiden een boete van 10.000 Zwitserse frank betalen voor de manier waarop ze vrijdag hun doelpunten vierden in de gewonnen WK-wedstrijd tegen Servië. Aan een schorsing zijn ze ontsnapt.

Geen ploeg van monsterscores

Zwitserland scoorde in de WK-kwalificatie in de vier duels tegen laagvliegers Andorra en Faeröer maar één keer meer dan twee goals. Dat was in het thuisduel tegen Andorra dat in 3-0 eindigde. In twee andere duels in de WK-kwalificatie won het Alpenland eveneens met drie goals verschil: een 0-3 zege op Letland en een 5-2 overwinning op Hongarije.

De laatste twee duels tegen Midden-Amerikaanse oppositie gingen gepaard met ruime overwinningen: een 3-0 zege op Honduras tijdens het WK 2014 en in maart 2018 een 6-0 zege op Panama in een vriendschappelijk duel.

Het is derhalve lastig te voorspellen in hoeverre Zwitserland tegen Costa Rica uit zijn slof schiet. Wedden op minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 1.57 terwijl wedden op meer dan 2.5 goals qequoteerd is op 2.24. Zwitserland wint en scoort minder dan 2.5 goals staat gequoteerd op 3.29 terwijl wedden op Zwitserland wint en scoort meer dan 2.5 goals een quotering van 2.86 heeft.

Zwitserland – Costa Rica tip

Gezien het gebrek aan scorend vermogen bij Costa Rica lijkt het niet waarschijnlijk dat de Midden-Amerikanen zullen scoren tegen Zwitserland. De Zwitsers zijn de grote favoriet en kunnen bij winst wellicht groepswinnaar worden. Tip: Zwitserland wint, bij Toto gequoteerd op 1.70.

Zwitserland – Costa Rica WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Zwitserland: 1.70
Gelijkspel: 3.19
Winst Costa Rica: 5.58