18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweden – Zwitserland voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Zweden – Zwitserland, WK 2018
Aanvang: dinsdag 3 juli 2018, 16.00 uur
Beste wedtip: Zweden bereikt de volgende ronde
Bookmaker: Toto
Quote: 1.95

Het derde Europese onderonsje in de achtste finale van het WK 2018 betreft Zweden – Zwitserland. Beide landen lijken elkaar geen duimbreed toe te geven. De voorspellingen, weddenschappen, quoteringen en tips bevestigen dat beeld.

Zweden blijft verbazen

De kwalificatie voor het WK, ten koste van Italië, werd als een verassing gezien. Dat Zweden groepswinnaar werd in een poule met Duitsland en Mexico was een regelrechte sensatie. Vooral de 0-3 zege op Mexico in het laatste pouleduel maakte veel indruk. De tot dan toe ongenaakbare Midden-Amerikanen leken op weg naar de groepswinst.

Goals van Ludwig Augustinsson, Andreas Grangvist en een eigen doelpunt van Edson Alvarez gaven de ontknoping van groep F echter een verrassende wending. Granqvist benutte voor de tweede keer dit WK een strafschop. Hij is topscorer van de Zweedse ploeg.

Gezien het grote aantal strafschoppen dat in de groepsfase werd toegekend, 24 penalty’s in 48 duels, is het geen gewaagde voorspelling dat Granqvist dit WK opnieuw vanaf de stip zal scoren. Wedden op een goal van Granqvist tegen Zwitserland heeft een quotering van 7.50 bij Toto.

Teamwork aan de basis van het succes

Bij de vorige WK’s waaraan Zweden deze eeuw deelnam, lukte het de Scandinaviërs eveneens de poulefase te overleven. Zowel in 2002 als in 2006 waren de achtste finales het eindstation. Die teams hadden destijds sterspelers als Henrik Larsson en Zlatan Ibrahimovic tot hun beschikking.

Een dergelijke vedette ontbreekt nu, maar dat ervaren de spelers niet als een last. Teamwork staat bij hen voorop. Het individu wordt ondergeschikt gemaakt aan het collectief. Niet voor niets noemen de Zweden zich een ‘clubteam’, alsof ze wekelijks met elkaar trainen. Die houding heeft zich uitbetaald: Zweden hield in vijf van zijn laatste zes duels de nul.

Die eenheid heeft tot een groot geloof in eigen kunnen geleid. Zo groot dat een evenaring van de prestatie van het WK 1994, toen Zweden derde werd, niet wordt uitgesloten. Voor het zover is, moet eerst Zwitserland worden uitgeschakeld. Bij de voorspellingen zijn de Zwitsers licht favoriet. Wedden op Zwitserland bereikt de volgende ronde heeft een quotering van 1.75 terwijl Zweden voor dezelfde weddenschap een quotering van 1.95 heeft.

Afwachtend beginnen om vervolgens toe te slaan in de tweede helft

Zwitserland kwam ongeslagen zijn poule door. Dat mag opmerkelijk genoemd worden gezien tegenstanders als Brazilië en Servië. Wie het Alpenland de laatste jaren heeft gevolgd, weet echter dat Zwitserland nauwelijks te kloppen is. Sinds juni 2016 speelde Zwitserland 25 duels. Daarvan verloor het er slechts één: het WK-kwalificatieduel in Lissabon, tegen Portugal.

Vier van de vijf goals die Zwitserland dit WK maakte, werden gescoord in de tweede helft. Dit past in een patroon aangezien elf van de laatste veertien Zwitserse goals op een WK in de tweede helft vielen. De voorspelling dat Zwitserland tegen Zweden wederom droog blijft staan in de eerste helft lijkt daarom gerechtvaardigd. Wedden op Zwitserland scoort minder dan 0.5 goal in de eerste helft heeft een quotering van 1.71.

Al tijden geen goal in de knock-outfase

Als je dit WK buiten beschouwing laat, deed Zwitserland in de afgelopen 25 jaar vier keer mee aan een WK. In drie van de vier gevallen kwalificeerde Zwitserland zich voor de knock-outfase. Verder dan de achtste finale kwamen de Zwitsers echter niet.

Een goal scoren in die knock-outduels bleek te veel gevraagd. Tegen Oekraïne vloog Zwitserland in 2006 na strafschoppen uit. Acht jaar later leek het opnieuw op penalty’s uit te draaien, maar Angel Di Maria scoorde in de 119e minuut en bezorgde daarmee Argentinië een plaats in de kwartfinale.

Wedden op een winnaar na verlenging of strafschoppen

Zwitserland verloor in de 21e eeuw slechts twee van zijn elf WK-duels binnen de reguliere speeltijd. Gezien de huidige vorm waarin Zweden verkeert en de recente resultaten van Zwitserland ben je geneigd de voorspelling te doen dat beide teams elkaar nauwelijks ontlopen en dat goals schaars zullen zijn.

Wedden op Zweden wint en houdt de nul heeft een quotering van 4.10 terwijl wedden op Zwitserland wint en houdt de nul een quotering van 3.44 heeft. Wedden op een winnaar na verlenging staat gequoteerd op 6.00. Zowel Zweden als Zwitserland heeft een quotering van 11.00 om te winnen na verlenging. Strafschoppen mogen ook niet worden uitgesloten. Een winnaar na penalty’s heeft een quotering van 4.33. Zowel Zweden als Zwitserland is qequoteerd op 8.00 om de strafschoppenserie te winnen.

Defensieve zorgen bij Zwitserland

Zwitserland mist twee van zijn vaste verdedigers in het duel met Zweden. Centrale verdediger Fabian Schär en rechtsback Stephan Lichtsteiner zijn geschorst. Michael Lang en Johan Djorou zijn de aangewezen vervangers. Steven Zuber, die scoorde tegen Brazilië, keert waarschijnlijk terug nadat hij hersteld is van griep.

Zweden mist Sebastian Larsson vanwege een blessure. Larsson had sowieso niet meegedaan omdat hij geschorst is

Zweden – Zwitserland tip

Een winnaar voorspellen lijkt lastig gezien de recente vorm waarin beide landen verkeren. Defensief gezien lijkt Zweden zijn zaken beter op orde te hebben omdat de Scandinaviërs twee keer de nul hielden in de poulefase. Zwitserland incasseerde vier goals in de groepsfase en mist tegen Zweden twee van zijn vaste krachten in de verdediging.

Daarom kan Zweden als licht favoriet voor de winst gezien worden. Tip: wedden op Zweden bereikt de volgende ronde, bij Toto gequoteerd op 1.95.

Zweden – Zwitserland WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Zweden: 3.00
Gelijkspel: 2.83
Winst Zwitserland: 2.55