18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wie wint het WK 2018? Voorspelling & wedden op de winnaar van het WK 2018

Dirk Maas

Er zijn kanshebbers te over op de wereldtitel. Wedden op de winnaar van het WK 2018 is daarom geen uitgemaakte zaak.

Desondanks hebben de bookmakers, gelet op de quotes, het kaf van het koren gescheiden. De vier topfavorieten, enkele ‘dark horses’ en outsiders plus tips en statistieken komen aan bod om de vraag ‘Wie wint het WK 2018?’ proberen te beantwoorden.

Topfavorieten, dark horses en outsiders

Dé bookmaker in Nederland voor het wedden op de winnaar van het WK 2018 is Toto. De Toto biedt uiteraard de mogelijkheid aan om te wedden op de winnaar van het WK 2018. Gezien de quoteringen zijn Duitsland (met quotes van 5.50), Brazilië (odds van 5.50), Frankrijk (quoteringen van 6.00) en Spanje (quotes van 7.00).

Achter de vier topfavorieten duiken landen als Argentinië (quotes van 10.00), België (12.00) en Engeland (17.00) op. Dit zijn de zogenaamde dark horses bij de weddenschap ‘Wie wint het WK 2018?’

Tot de outsiders kunnen Portugal (quotes van 25.00), Colombia (odds van 30.00), gastland Rusland (30.00), Uruguay (quoteringen van 30.00) en Kroatië (odds van 30.00) worden gerekend.

Voorbeschouwingen, blessures en schorsingen

Kennis is macht, zeker bij het wedden op ‘Wie wint het WK 2018?’ Voorbeschouwingen van WK-duels geven je een goed inzicht hoe het gesteld is met de vorm van een team. Daarnaast komt onder meer de onderlinge historie van duels met de tegenstander aan de orde. Zo weet je of een bepaalde opponent een ware ‘Angstgegner’ is of juist een tegenstander is die een team goed ligt.

Voorbeschouwingen op alle duels van het WK 2018 lees je bij Online-wedden-bookmakers!

Belangrijk is ook om het teamnieuws in de gaten te houden. Welke spelers zijn geblesseerd of geschorst. Dat komt eveneens aanbod in de voorbeschouwingen.

Tips en statistieken

Wie wint het WK 2018? Dat is een vraag die niet gemakkelijk lijkt te beantwoorden. Toch zijn er aan de hand van statistieken een aantal tips die je op weg kunnen helpen bij het wedden op de winnaar van het WK 2018.

Wereldkampioen worden is slechts voorbehouden aan een select gezelschap. Slechts acht landen hebben zich in de 88-jarige geschiedenis van het WK tot wereldkampioen gekroond. Dat zijn Brazilië, Duitsland, Italië, Argentinië, Uruguay, Engeland, Frankrijk en Spanje. Amper twaalf landen (allemaal Europees en Zuid-Amerikaans) zijn goed voor 40 finaleplaatsen op het WK. Landen buiten Europa en Zuid-Amerika lijken zich geen illusies te hoeven maken.

Een in Europa gespeeld WK wordt altijd door een Europees land gewonnen. Brazilië, dat in 1958 wereldkampioen werd in Zweden, vormt de uitzondering op de regel.

Ter voorbereiding op het WK wordt er eens in de vier jaar om de Confederations Cup gespeeld. Dit toernooi wordt één jaar voor het WK in het land van de WK-organisator gehouden. Behalve de gastheer nemen de wereldkampioen en de kampioenen van alle continenten deel aan deze zogeheten ‘mini-WK’.

Het is geen garantie dat de winnaar van de Confederations Cup een jaar later het goed zal doen op het WK. Sterker nog, de beste prestatie van een Confederations Cup-winnaar is de vierde plaats van Brazilië op het WK 2014. De voortekenen zijn voor Duitsland wat dat betreft niet gunstig.

Tot slot speelt de fysieke gesteldheid natuurlijk een rol. Het verleden leert dat spelers die er een slopend seizoen op hebben zitten doorgaans niet in de beste vorm zijn op het WK. Topspelers die die in de vijf grote Europese competities actief zijn geweest en ook nog tot het laatst toe hebben gestreden om een Europese clubvoetbalbeker zijn niet meer okselfris.

De Braziliaan Ronaldo was de grote uitblinker van het WK 2002 omdat hij dat seizoen amper had gespeeld vanwege een blessure. Hij was precies op tijd hersteld. Zou met Neymar de geschiedenis zich zestien jaar later herhalen? Dan is Brazilië het meest logische antwoord op de vraag ‘Wie win het WK 2018?’