18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden quotes Spanje winnaar WK 2018

Dirk Maas

Spanje kende een voortijdige exit bij zijn laatste WK, maar de wereldkampioen van 2010 maakte indruk in de kwalificatiecampagne voor het WK in Rusland.  Gezien de quoteringen bij de bookmakers geldt Spanje als één van de grote WK-favorieten bij de bookmakers.

Het wedden op Spanje als winnaar van het WK 2018 is niet de enige WK-weddenschap die je kunt aangaan wat betreft ‘La Furia Roja’. De bookmakers hebben een zeer gevarieerd WK-aanbod waarin er talloze manieren van wedden op Spanje mogelijk zijn. De meest gebruikelijke, opvallendste en verrassendste weddenschappen worden in dit artikel behandeld.

De WK-historie van Spanje

De verrichtingen van Spanje op het WK hielden lange tijd niet gelijke tred met de Europese clubsuccessen. Lange tijd was de vierde plaats bij het WK 1950 de beste prestatie. Voor de WK’s van 1970 en 1974 kwalificeerden de Spanjaarden zich niet eens.

Vanaf 1978 is Spanje onafgebroken aanwezig op het wereldkampioenschap. Het kwam meer dan eens voor dat Spanje er in de poulefase uit vloog. Dieptepunt was de uitschakeling in 1982, toen Spanje WK-gastheer was en er een nederlaag werd geleden tegen Noord-Ierland en er een gelijkspel was tegen Honduras.

Uiteindelijk schudde Spanje in 2010 zijn slechte historische band met het WK van zich af. Andres Iniesta schoot zijn land in de verlenging van de WK-finale tegen Nederland naar de wereldtitel. Vier jaar later nam Oranje wraak voor dat verlies door met 5-1 Spanje van de mat te vegen. De Zuid-Europeanen kwamen die klap niet meer te boven, waardoor de poulefase weer eens het eindstation was.

Nagenoeg perfecte score in WK-kwalificatiecampagne

Spanje legde een nagenoeg perfect parcours af in de WK-kwalificatiecyclus: een 1-1 gelijkspel in Italië was het enige puntenverlies. Op eigen veld lieten de Spanjaarden met 3-0 de Azzurri kansloos. In tien duels incasseerde ‘La Roja’ slechts drie goals.

Het geraamte van de Spaanse nationale ploeg wordt zoals gebruikelijk gevormd door spelers van Barcelona en Real Madrid. Doelman David de Gea en middenvelder David Silva zijn één van de weinige spelers die hun brood buiten het Iberisch schiereiland verdienen. Enkele spelers uit de glorieperiode van Spanje, die tussen 2008 en 2012 plaatsvond (behalve de wereldtitel in 2010 ook de gewonnen EK’s van 2008 en 2012), zijn bij het WK 2018 opnieuw van de partij. Andres Iniesta en Sergio Ramos staan zelfs aan de vooravond hun vierde WK.

Spanje op het WK 2018: weddenschappen en quoteringen Groep B

Spanje komt op het WK uit in poule B. Daarin treft het Portugal, Marokko en Iran. Spanje is de huidige nummer acht op de FIFA-wereldranglijst. Portugal staat vierde, Iran (36e) en Marokko (42e) staan op gepaste afstand van beide Zuid-Europese landen.

Ondanks het feit dat Portugal boven Spanje staat op de wereldranglijst, zien de bookmakers de wereldkampioen van 2010 als de grote favoriet om groepswinnaar te worden. De quoteringen voor Spanje als winnaar van Groep B liggen rond de 1.44.

De odds voor het wedden op ‘Spanje eindigt bij de eerste twee van groep B’ liggen nog lager: om en nabij de 1.06. Verwonderlijk is dat niet gezien de op papier grote kwaliteitsverschillen tussen de Europese en niet-Europese teams.

Er is ook de mogelijkheid om te wedden welk land naast Spanje de andere achtste finalist uit groep B gaat worden. Portugal levert de laagste, maar naar verhouding toch redelijke hoge quoteringen op: rond de 2.10. Voor Marokko liggen de odds flink hoger: om en nabij de 8.00. Iran wordt gezien als minst waarschijnlijke optie om met Spanje in de top twee van groep B te finishen. Die quoteringen bedragen ongeveer 9.00.

Het maximumaantal punten dat Spanje in groep B kan halen, is negen. De odds voor een dergelijke honderd procent-score van Spanje zijn rond de 3.00. Een bijna perfect aantal van zeven punten kent de volgende quotering: om en nabij de 3.50. Mocht Spanje twee keer winnen en één maal verliezen, dan krijg je vijf keer je inzet terug. Voor zowel vijf als vier punten liggen de odds rond de 9.00.

In welke ronde wordt Spanje uitgeschakeld

Een andere weddenschap die online bookmakers aanbieden, is het inzetten op de exacte ronde waarin Spanje wordt uitgeschakeld. De hoogste quotes per ronde vind je in het overzicht hieronder:
-Spanje uitgeschakeld in de poulefase: rond de 8.00
-Spanje geëlimineerd in de achtste finale: 4.85
-Spanje in de kwartfinale gestrand: 4.00
-Spanje uitgeschakeld in de halve finale: 5.00
-Spanje verliest de WK-finale: 6.80

Speciale Spanje-weddenschappen

Behalve de gebruikelijke outright bet, het wedden op de WK-winnaar (voor Spanje zijn de odds rond de 7.00) zijn er nog speciale WK-weddenschappen. Eén daarvan is welk Europees land het verst reikt bij het WK in Rusland. Voor een topland als Spanje liggen de quoteringen om en nabij de 4.50.

Op een WK zijn er ook diverse individuele prijzen te verdelen. Die van topscorer en beste speler bijvoorbeeld. Echte goalgetters als David Villa heeft Spanje niet meer. De bookmakers scharen aanvallers Diego Costa en Alvaro Morata niet onder de grote kanshebbers om de Gouden Schoen te winnen. Beide spelers hebben odds van ongeveer 34.00. Voor de combinatie topscorer/WK-winnaar liggen de quoteringen nog hoger: rond de 67.00 voor Morata en ongeveer 81.00 voor Costa.

Morata zien de bookmakers eveneens als de Spaanse troef als het gaat om de winnaar van de Gouden Bal, als beste speler van het WK. Zijn odds zijn om en nabij de 34.00. David Silva, quoteringen rond de 35.00, Isco en Andres Iniesta (beiden met odds rond de 41.00) worden eveneens genoemd als mogelijke Spaanse WK-uitblinkers.

Spanje hoorde de afgelopen twee WK’s niet bij de landen die volop scoorden. Gemiddeld haalt ‘La Roja’ een aantal van iets meer dan één doelpunt per wedstrijd. Desondanks staat Spanje in de top vier bij de bookmakers bij de weddenschap ‘land met de meeste WK 2018-goals’. Duitsland, Frankrijk en Brazilië vormen de top drie. Voor Spanje liggen de odds rond de 7.00.

Op een WK voetbal herhaalt de geschiedenis zich niet vaak. Zo lukt het een regerend wereldkampioen amper zijn WK-titel te prolongeren. Dat kwam slechts twee keer in de WK-geschiedenis voor. Een bijzonder aanbod dat online is terug te vinden bij de bookmakers is het herhalen van een kunststukje van Andres Iniesta: de weddenschap ‘Iniesta scoort in de WK 2018-finale’ heeft quoteringen van ongeveer 26.00.