18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden quotes Duitsland winnaar WK 2018

Dirk Maas

‘Met zulke goede spelers kun je wel drie gelijkwaardige WK-selecties samenstellen’. Duitsland boezemt de voetbalvolgers veel ontzag in. ‘Die Mannschaft’ hoeft, gelet op de quoteringen, bij de bookmakers alleen Brazilië voor zich te dulden als topfavoriet voor de wereldtitel.

De outright bet, het wedden op de WK-winnaar, is niet de enige WK 2018-weddenschap die betrekking heeft op de regerend wereldkampioen. De online wedkantoren bieden verschillende bets op Duitsland tijdens het WK 2018 aan. De meest gebruikelijke, verrassendste en opvallendste weddenschappen plus de bijbehorende quoteringen komen in dit artikel aan bod.

De WK-geschiedenis van Duitsland

‘Het wonder van Bern’ markeerde de doorbraak van Duitsland als voetbalgrootmacht. De onverslaanbaar geachte Hongaren werden in de WK-finale van 1954 met 3-2 verslagen. Sindsdien was Duitsland altijd present op het wereldkampioenschap en altijd haalde Die Mannschaft minimaal de laatste acht.

Twintig jaar na ‘Das Wunder von Bern’ behaalde Duitsland, als gastland van het WK, zijn tweede wereldtitel. Goalgetter Gerd Müller maakte de winnende in de finale tegen Nederland. Bij de WK’s gehouden tussen 1982 en 1990 haalde Duitsland telkens de eindstrijd. Alleen die van 1990 werd winnend afgesloten.

Na die derde wereldtitel volgden twee, naar Duitse maatstaven, mindere WK’s waarin de ‘Nationalelf’ strandde in de kwartfinale. Vanaf 2002 is de derde plaats het ‘slechtste’ WK-resultaat. Met de vierde wereldtitel in 2014 nestelde Duitsland zich naast Italië. Brazilië voert de ranglijst aan met vijf keer WK-goud.

Perfecte kwalificatiecampagne

Als enige land in de UEFA-zone won Duitsland al zijn WK-kwalificatieduels. Vaak werd het krachtsverschil met grote cijfers uitgedrukt. Duitsland maakte in 10 wedstrijden 43 goals en kreeg er slechts 4 tegen. België was het enige Europese land dat zich sneller voor het WK plaatste.

Na de perfecte kwalificatiecampagne bleef Duitsland verstoken van een zege. In zijn laatste vier duels speelde de Mannschaft achtereenvolgens gelijk tegen Engeland, Frankrijk en Spanje. Brazilië diende de wereldkampioen eind maart, in een oefenduel in Berlijn, een nederlaag toe.

Wedden op Duitsland als wereldkampioen

Duitsland en Brazilië vormen de top twee van WK-favorieten bij de bookmakers. De meest gebruikelijke quotering bij het wedden op Duitsland als wereldkampioen is ongeveer 5.50. Sommige online wedkantoren zitten daar nog onder en bieden odds van ongeveer 5.10 aan.

Weer andere bookmakers hebben quoteringen die geprijsd staan op 5.60 en 5.75. De hoogste notering voor het wedden op Duitsland als wereldkampioen van 2018 is om en nabij de 6.00.

Duitsland op het WK 2018: weddenschappen en quoteringen Groep F

Duitsland is bij het WK 2018 reekshoofd van Groep F. De nummer 1 op de wereldranglijst van de FIFA is ingedeeld bij Mexico (nummer 15 van de wereld), Zweden (23e op de FIFA-ranking) en Zuid-Korea (de nummer 61 op de ranglijst).

Het zal weinig verbazing wekken dat de odds voor Duitsland als winnaar van Groep F bijzonder laag zijn: ongeveer 1.29. Interessanter is het te kijken naar de ‘dual forecast’: welke landen uit Groep F zich plaatsen voor de achtste finale. Achter Duitsland lijken Zweden (dat in de WK-kwalificatie zijn thuisduel tegen Frankrijk won) en Mexico (sinds 1994 altijd minimaal de achtste finale gehaald) te gaan strijden om de tweede plaats. Zowel het wedden op ‘Duitsland/Mexico gaan door’ als ‘Duitsland/Zweden’ gaan door heeft odds van ongeveer 2.38.

Voor de ‘straight forecast’, de nummers 1 en 2 van Poule F exact goed voorspellen, zijn de quoteringen hoger geprijsd. Voor zowel het wedden op ‘Duitsland op 1/Zweden op 2’ als ‘Duitsland op 1/Mexico op 2’ liggen de odds rond de 3.25.

Het WK in zijn huidige opzet bestaat sinds 1998. Duitsland won de afgelopen vijf WK’s telkens zijn poule en behaalde in drie van die vijf WK’s 7 punten uit 3 duels. Alleen in 2006, bij het WK in eigen land, sleepte de Mannschaft het maximum aantal punten in de wacht. De quoteringen voor het wedden op ‘Duitsland behaalt 7 punten’ zijn om en nabij de 3.00. De odds voor het wedden op ‘Duitsland haalt 9 punten’ liggen rond de 2.88.

Groep F is volgens de bookmakers een serieuze gegadigde om de WK-winnaar af te leveren. De quoteringen daarvoor bedragen ongeveer 5.50. Alleen Groep E, de poule van Brazilië, heeft lagere odds.

In welke ronde wordt Duitsland uitgeschakeld?

Een andere weddenschap die online bookmakers aanbieden, is het inzetten op de exacte ronde waarin Duitsland wordt uitgeschakeld. De hoogste quotes per ronde vind je in het overzicht hieronder:

 • Duitsland uitgeschakeld in de poulefase: rond de 9.00
 • Duitsland geëlimineerd in de achtste finale: om en nabij de 4.00
 • Duitsland in de kwartfinale gestrand: ongeveer 4.50
 • Duitsland uitgeschakeld in de halve finale: rond de 5.00
 • Duitsland verliest de WK-finale: ongeveer 6.30

Speciale en verrassende WK-weddenschappen Duitsland

Miroslav Klose is WK-topscorer aller tijden met 16 goals. Klose won in 2002 de Zilveren Schoen als vice-topscorer van het WK. Vier jaar later kroonde hij zich tot WK-topscorer en was de Gouden Schoen zijn deel.

Klose werd in 2010 opgevolgd door zijn landgenoot Thomas Müller. De Bayern-aanvaller was in 2014 dicht bij prolongatie van zijn WK-topscorerstitel, maar dit keer moest hij genoegen met de Zilveren Schoen. Thomas Müller staat opmerkelijk genoeg niet zo hoog genoteerd bij de bookmakers als favoriet voor de topscorerstitel. De quoteringen voor het wedden op ‘Thomas Müller WK-topscorer’ bedragen ongeveer 21.00.

Timo Werner, vorig jaar gedeeld topscorer van de Confederations Cup (het zogeheten ‘mini-WK’), heeft lagere odds dan Müller. De quoteringen voor het wedden op ‘Timo Werner topscorer van het WK’ zijn ongeveer 15.00. Het wedden op de dubbel ‘Duitsland wint het WK/Timo Werner WK-topscorer’ heeft quoteringen van om en nabij 51.00. De odds voor het wedden op de dubbel ‘Duitsland wint het WK/Thomas Müller WK-topscorer’ zijn exact hetzelfde.

Duitsland was op de voorbije drie WK’s telkens het team met de meeste goals. De online wedkantoren achten de kans dat Duitsland opnieuw het meest scorende team op een WK zal worden heel waarschijnlijk. De quoteringen voor het wedden op ‘Duitsland maakt de meeste goals bij het WK 2018’ zijn ongeveer 5.00. Geen enkel ander land heeft zulke ‘lage’ odds.

Duitsland was bij twee van de afgelopen vier WK’s het best presterende Europese land. De quoteringen voor het wedden op ‘Duitsland als het Europese land dat het verst reikt op het WK 2018’ liggen rond de 3.75.

Tot slot zijn er nog enkele opmerkelijke, speciale en verrassende gecombineerde WK-weddenschappen toegespitst op Duitsland:

 • ‘Duitsland scoort de meeste goals op het WK/een Europees land wint het WK’: quoteringen van ongeveer 6.50
 • ‘Duitsland scoort meer goals dan Engeland in de groepsfase/Duitsland reikt verder dan Engeland/Thomas Müller scoort meer goals dan Raheem Sterling/Duitsland haalt de WK-finale’: odds rond de 7.50.
 • ‘Duitsland scoort meer goals dan Frankrijk in de poulefase/Duitsland reikt verder dan Frankrijk/Toni Kroos scoort meer goals dan Paul Pogba’: quoteringen van ongeveer 9.50
 • ‘Duitsland krijgt de minste goals tegen/een Europees land wint het WK’: odds liggen om en nabij de 34.00
 • ‘Duitsland behaalt 9 punten in de poulefase/Timo Werner scoort meer WK-goals dan Neymar/Duitsland maakt de meeste WK-goals/Duitsland wint het WK’: quoteringen van ongeveer 34.00
 • ‘Duitsland scoort de meeste WK-goals/Duitsland incasseert de minste WK-goals/Duitsland wint het WK’: quoteringen van ongeveer 176.00
 • ‘Duitsland wint het WK/Thomas Müller wordt WK-topscorer/Duitsland scoort meer dan 17.5 WK-goals’: quoteringen rond de 201.00