18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op PDC Grand Slam of Darts 2021 – tips en quotes

Joris Velthausz

Winst Michael van Gerwen

bet365
4.50
Wed nu

*Quoteringen van vandaag. Alle informatie wordt zonder garantie gegeven. De quoteringen kunnen veranderen.

Volgende maand staat het WK-darts op het programma. De PDC Grand Slam of Darts is een van de laatste grote wedstrijden voor het WK. Het toernooi begint op 13 november en zit door de ontbinding van de BDO dit jaar iets ander in elkaar. Lees verder voor de favorieten, wedtips en quoteringen van de PDC Grand Slam of Darts 2021.

Wat is de Grand Slam of Darts?

Deze wedstrijd werd in 2007 opgericht door de PDC. Gedurende het toernooi moesten de beste darters van de BDO het opnemen tegen de beste spelers van de PDC. Een darter kon zich kwalificeren door een televisietoernooi van de PDC of BDO te winnen. Phil Taylor is met vijf overwinningen de recordhouder van dit toernooi. Uit Nederland wisten Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen deze wedstrijd te winnen. Doordat de BDO niet meer bestaat zal er voor het eerst in de geschiedenis van dit toernooi geen BDO-vertegenwoordiger zijn.

Grand Slam of Darts 2020

Vorig jaar kende de Grand Slam of Darts een verrassende winnaar. De Portugees José de Sousa wist het toernooi te winnen. Dit was zijn eerste, en voorlopig enige, overwinning bij een PDC-hoofdtoernooi. De Sousa zat in een groep met Michael Smith en werd hier tweede. Hij versloeg daarna Dave Chisnall, Michael Smith, Simon Whitlock en James Wade.

De Nederlanders Jermaine Wattimena en Dirk van Duijvenbode wisten zich niet naar de knock-outfase te gooien. Micheal van Gerwen deed dit wel. Nadat hij in de tweede ronde Gary Anderson versloeg was Simon Whitlock in de kwartfinale te sterk voor de Nederlander.

bet365
Tot wel €100 in wedkredieten

Welkomstbonus. Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Wie zijn de favorieten?

Er doen 32 darters mee aan dit toernooi. Deze darters worden in groepen van vier verdeeld. In de groepsfase speelt iedereen dus drie wedstrijden en de winnaar van een wedstrijd krijgt twee punten. Uiteindelijk gaan de eerste twee darters door naar de knock-outfase. Met Gerwyn Price, Peter Wright, Michael van Gerwen, James Wade, Dimitri Van den Bergh, José de Sousa, Gary Anderson en Jonny Clayton is de top acht van de wereld actief op dit toernooi. Dit zijn dan ook direct de grote favorieten voor het winnen van de Grand Slam of Darts.

Gerwyn Price

De Welshman staat momenteel bovenaan de Order of Merit oftewel de wereldranglijst van het darten. Hij staat eerste sinds hij wereldkampioen is geworden vorig jaar. Price wordt gezien als de grootste favoriet en heeft een odd van 4.33 bij bet365. Price wist in 2018 en 2019 dit toernooi al eens te winnen. Vorig jaar werd hij in de tweede ronde al uitgeschakeld door Nathan Aspinall. Het laatste toernooi dat Price won was de European Tour in Gibraltar. Hij versloeg toen onder andere Van Gerwen en Mensur Suljović.

Michael van Gerwen

De Nederlander is de nummer drie van de wereld en doet natuurlijk ook mee aan dit toernooi. Hij heeft dit toernooi al drie keer gewonnen en gaat nu voor de vierde overwinning. Van Gerwen wist deze maand nog de Players Championship 29 te winnen. Hier wist hij te winnen van Nathan Aspinall en Brendan Dolan. Michael van Gerwen heeft een quotering van 4.50 bij winst van de Grand Slam of Darts. Hij volgt Price op een kleine afstand en dat is niet gek. Van Gerwen lijkt de laatste tijd meer in vorm van Price. Ondanks dat Price volgens de bookmakers eigenlijk favoriet is denken wij dat Van Gerwen momenteel meer kans maakt. ‘Winst Michael van Gerwen’ is dan ook de wedtip.

Jonny Clayton

De tweede Welshman die bij de favorieten hoort. Clayton steekt in een uitstekende vorm. Zo wist hij vorige maand de World Grand Prix te winnen door Price, Danny Noppert en José de Sousa te verslaan. Daarnaast won Clayton ook de World Series of Darts deze maand. Tijdens dit toernooi versloeg Clayton onder andere Dimitri Van den Bergh, Van Gerwen, Price én Vincent van der Voort.

Clayton heeft dus veel goede darters verslagen in de afgelopen tijd. Daardoor hoort hij zeker bij de kanshebbers. ‘Clayton wint’ heeft een quotering van 6.00. Het is oneerbiedig om hem een outsider te noemen, maar Clayton is zeker de beste keuze na Price of Van Gerwen.

De overige kanshebbers, inclusief Van Barneveld

Clayton, Van Gerwen en Price zijn de drie grootste favorieten. Daarna volgen een paar darters die niet mogen worden vergeten. Zo hebben Peter Wright en Dimitri Van den Bergh een quote van 11.00 bij winst. De huidige titelhouder José de Sousa heeft een quotering van 17.00. Oud-wereldkampioenen Rob Cross (21.00), Gary Anderson (34.00) en Raymond van Barneveld (67.00) zijn ook nooit te onderschatten.

‘Barney’ is bezig aan een comeback nadat hij enige tijd met dartspensioen ging. Hij wist zich te plaatsen voor de Grand Slam of Darts via een kwalificatietoernooi waarbij vlak voor het evenement nog enkele tickets te verdienen waren. De vijfvoudig wereldkampioen ziet het toernooi als een echte bonus. Hij bevindt zicht in een op papier lastige groep met Michael Smith en Gary Anderson. De Nederlanders staat later deze maand ook in de Players Championship Finals, en is bovendien geplaatst voor het WK in december en januari.

bet365
4.50
Winst Michael van Gerwen