18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de winnaar WK 2018

Dirk Maas

De kanshebbers voor het winnen van het WK 2018 zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Wedden op de winnaar WK 2018 is derhalve geen sinecure.

Toch hebben de bookmakers, gezien de quotes, een duidelijke schifting gemaakt wat betreft topfavorieten. Vier landen plus enkele opmerkelijke statistieken helpen je op weg bij het wedden op de winnaar WK 2018.

Opvallende statistieken

Er zijn tot nu toe twintig WK-finales gespeeld. Acht landen veroverden één of meerdere wereldtitels. Vijf landen zijn afkomstig uit Europa, drie uit Zuid-Amerika. Brazilië is recordhouder met vijf keer winst. Duitsland en Italië volgen de Goddelijke Kanaries, met elk vier WK-titels, op de voet.

Italië is de enige voormalige wereldkampioen die ontbreekt op het WK 2018. Naast Brazilië en Duitsland zijn Argentinië en Uruguay (beide goed voor twee wereldtitels) en de eenmalige wereldkampioenen Frankrijk, Engeland en Spanje van de partij in Rusland.

Buiten deze acht landen speelden alleen Nederland (drie finales), Tsjechoslowakije (twee finales), Hongarije (twee finales) en Zweden (één finale) de eindstrijd van een wereldkampioenschap. Het WK mag daarom gerust een Europees-Zuid-Amerikaanse aangelegenheid worden genoemd en het bereiken van de finale is slechts voorbehouden aan een handvol landen.

Tot en met 2006 was er een zekere wetmatigheid van kracht. Een in Europa gespeeld WK werd gewonnen door een Europees land (uitgezonderd het WK 1958 in Zweden, toen Brazilië het WK won) en een WK dat buiten Europa werd afgewerkt, werd gewonnen door een Zuid-Amerikaans land. Spanje (dat zich in 2010 in Zuid-Afrika tot wereldkampioen kroonde) en Duitsland (dat in 2014 in Brazilië de wereldtitel veroverde) doorbraken dat patroon.

Bij Online-wedden-bookmakers vind je een overzicht van alle geblesseerde en geschorste spelers van het WK!

Brazilië winnaar WK 2018

Alle bookmakers zijn het er over eens: Brazilië is de topfavoriet voor de wereldtitel. Gemiddeld bedragen de quoteringen voor Brazilië als wereldkampioen 5.50. Zes van de tien bookmakers bieden een quote van 5.50 aan. De overige online wedkantoren gaan onder die quotering en hebben odds van om en nabij de 5.00.

De Seleção verkeert in grootse vorm gezien de resultaten in de afgelopen twee jaar. Wedden op Brazilië als winnaar WK 2018 is geen onlogische optie.

Duitsland winnaar WK 2018

Naast Brazilië hebben de bookmakers veel vertrouwen in Duitsland bij het wedden op de winnaar WK 2018. De meest gebruikelijke quotering bij het wedden op Duitsland als wereldkampioen is ongeveer 5.50. Sommige online wedkantoren zitten daar nog onder en bieden odds van ongeveer 5.10 aan.

Weer andere bookmakers hebben quoteringen die geprijsd staan op 5.60, 5.70 en 5.75. De hoogste notering voor het wedden op Duitsland als wereldkampioen van 2018 is om en nabij de 6.00.

Groep F, de poule waarin Duitsland uitkomt, is volgens de bookmakers een serieuze gegadigde om de WK-winnaar af te leveren.

Frankrijk winnaar WK 2018

Frankrijk behoort tot de top drie van WK-favorieten bij de online wedkantoren. Alleen Brazilië en Frankrijk hebben lagere odds. De meest voorkomende quotering voor Frankrijk als wereldkampioen ligt rond de 7.00.

De laagste quotering is om en nabij de 6.00. Sommige online wedkantoren zitten iets boven het gemiddelde: de hoogste quoteringen variëren van 7.50 tot ongeveer 8.00. Frankrijk is zeker een serieuze kandidaat bij het wedden op de winnaar WK 2018, maar deze eeuw was het bij eerdere WK’s wisselvalligheid troef bij Les Bleus.

Spanje winnaar WK 2018

Spanje is het land dat de top vier van favorieten bij wedden op de winnaar WK 2018 completeert. Vrijwel alle bookmakers zijn eensgezind en hanteren als quote van ongeveer 7.00.

Slechts een paar bookmakers gaan onder de grens van 7.00 en hebben odds van rond de 6.00. Andere online wedkantoren bieden quotes van ongeveer 6.50 aan. Er is één bookmaker die een quotering heeft van boven de 7.00, namelijke 7.25. Spanje lijkt weer helemaal terug na het debacle van 2014 en grote gegadigde bij het wedden op de winnaar WK 2018.