18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de uitslagen van wedstrijden bij het WK 2018

Dirk Maas

Er zijn talloze WK 2018-weddenschappen denkbaar, maar de meest gebruikelijke en meest voorkomende is het wedden op uitslagen van wedstrijden bij het WK 2018. Succesvol wedden op WK 2018-duels, hoe pak je dat aan?

Er zijn verschillende aspecten waarop je moet letten bij het wedden op een WK 2018-duel. Die worden in onderstaand artikel behandeld.

Belangen: verschil tussen poulefase en knock-outfase

Er zijn 64 wedstrijden tijdens het WK 2018 waarop gewed kan worden. Het merendeel van die duels, 48 om precies te zijn, vindt plaats in de groepsfase. Duels in de poulefase verschillen van wedstrijden in de knock-outfase.

De belangen in de knock-outfase zijn uiteraard groter. Een nederlaag, hetzij na 90 of 120 minuten hetzij na strafschoppen, is immers fataal. Een nederlaag in de groepsfase hoeft nog niet desastreus te zijn.

Zeker in het eerste duel van de groepsfase wordt er meer vrijuit gespeeld en komen hoge scores vaak voor. Tijdens het WK 2014 schoten bijvoorbeeld Duitsland en Nederland uit de startblokken met zeges van 4-0 en 1-5. Gelijke spelen in de eerste speelronde waren tijdens het WK 2014 een zeldzaamheid: slechts twee in zestien duels.

Poulefase: kans op vele gelijke spelen in de tweede speelronde

Bij teams die een zege hebben geboekt in de eerste wedstrijd van de poulefase komt het regelmatig voor dat ze in hun tweede duel of derde duel niet altijd vol voor de winst gaan. Een gelijkspel, met als gevolg een haast gegarandeerde kwalificatie voor de achtste finale, kan volstaan.

Brazilië en Duitsland speelden vier jaar geleden in het tweede duel van de poulefase niet hun beste wedstrijd, maar pakten beide toch nog een punt. Het merendeel van de remises tijdens het WK 2014 vond in de tweede speelronde plaats.

Poulefase: salonremises en duels zonder belangen

In de laatste speelronde van de poulefase kan de situatie zich voordoen dat twee teams die elkaar ontmoeten beide genoeg hebben aan een gelijkspel. Toevalligerwijs eindigt zo’n duel in een gelijkspel, een zogeheten ‘salonremise.

Soms komt het voor dat een team na twee duels al verzekerd is van kwalificatie voor de achtste finale. Met het oog op het voorkomen van blessures en schorsingen stellen coaches in het laatste pouleduel niet hun sterkste elftal op. De tegenstander kan daarvan profiteren en een niet verwachte zege behalen. Let daarom bij het wedden op de uitslagen van de WK 2018-wedstrijden goed op de voorbeschouwingen waarin de vermoedelijke opstellingen ter sprake komen.

Voorbeschouwingen op alle wedstrijden van het WK 2018 lees je bij Online-wedden-bookmakers!

Wedden op uitslagen van wedstrijden bij het WK 2018 in de knock-outfase: minder dan 2.5 goals

Als de belangen groot zijn, zullen duels minder open zijn en vallen er automatisch minder goals. De achtste finales en de kwartfinale van het WK 2014 waren daar een treffend voorbeeld van.

Slechts in drie van de acht duels in de achtste finale vielen er meer dan 2.5 goals. De kwartfinales hadden een soortgelijk verloop: daarin was er maar één duel waarin meer dan 2.5 goals werden gescoord.

Soms zijn teams verzwakt door blessures of schorsingen. Zij kunnen dan met een defensieve instelling de wedstrijd ingaan. Bij het wedden op uitslagen van wedstrijden bij het WK 2018 is het daarom zaak voor ieder duel te kijken naar blessures en schorsingen.

Bij Online-wedden-bookmakers vind je een overzicht van alle geblesseerde en geschorste spelers van het WK!

Verlengingen en strafschoppen

Bij het wedden op uitslagen van de wedstrijden bij het WK 2018 is het van belang te kijken naar de krachtsverschillen tussen teams in de knock-outfase. Ploegen die de underdogs zijn, zullen zich meestal ingraven en hopen op verlengingen waarin ze toe kunnen slaan als de krachten bij de tegenstander zijn weggevloeid.

Sommige teams gaan nog verder en gaan vol voor strafschoppen, zeker de teams die heuse ‘penaltykillers’ in huis hebben. Bij de WK’s die deze eeuw werden gespeeld, waren er twaalf knock-outduels die na strafschoppen werden beslist. Dat is een gemiddelde van drie per WK.
In elf duels van knock-outwedstrijden die deze eeuw op een WK werden gespeeld, vond de beslissing in de verlenging plaats.

Wedden op duels die niet in de reguliere speeltijd beslist worden, is derhalve een wedoptie die niet uit het oog mag worden verloren.