18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden en quotes topscorer WK 2018

Dirk Maas

De wereldtitel is natuurlijk de meest begeerde prijs tijdens het WK 2018. Op individueel vlak is er ook veel eer te behalen. Wat te denken van de Gouden Schoen? De prijs die verbonden is aan de topscorer van het WK.

Wedden op de topscorer van het WK 2018 is geen wet van Meden en Perzen. De topspelers, die in clubverband er lustig op los scoren, zijn vanzelfsprekend favoriet. Een grote naam wordt echter niet altijd topscorer van het WK. Dit zijn de quotes voor de topscorer WK 2018. Topspitsen, outsiders en underdogs komen aan bod.

Geschiedenis van de WK-topscorer

Hoewel er al vanaf het eerste WK de titel van topscorer wordt toegekend aan de speler met de meeste goals, werd er in 1982 voor het eerst een prijs aan verbonden in de vorm van de Gouden Schoen.

Lange tijd kon de titel van WK-topscorer worden gedeeld. Vanaf 1994 geldt de regel dat, in geval van gelijke stand, het aantal assists de doorslag geeft. Is het aantal assists ook gelijk, dan wordt er gekeken naar het aantal speelminuten. De speler met het minste aantal speelminuten wint.

Brazilië leverde de meeste WK-topscorers, namelijk vijf. Ronaldo was in 2002 de laatste Braziliaanse winnaar van de Gouden Schoen. Andere spelers die, net als Ronaldo wereldtop waren in het clubvoetbal ten tijde van een WK en WK-topscorer werden, zijn Eusebio, Gerd Müller, Mario Kempes, Paolo Rossi, Gary Lineker Hristo Stoichkov en Miroslav Klose.

Voor sommige spelers was topscorer van een WK worden het enige hoogtepunt in hun loopbaan. Salvatore Schillaci en Oleg Salenko zijn voorbeelden van zulke eendagsvliegen.

Bij Online-wedden-bookmakers lees je voorbeschouwingen op alle wedstrijden van het WK 2018!

Opmerkelijke feiten

Bij het wedden op de WK-topscorer is het van belang een paar opmerkelijke feiten in acht te nemen. Een topscorer van het WK speelt bijna altijd zeven duels. Dat houdt derhalve in dat hij uitkomt voor een land dat de halve finale haalt. James Rodríguez was in 2014 de uitzondering toen hij met Colombia strandde in de kwartfinale.

Vaak leggen WK-topscorers de basis voor hun topscorerstitel in de groepsfase. Soms is een topland ingedeeld in een poule waarin de krachtsverschillen zo groot zijn dat een bepaalde speler met gemak vier of vijf goals maakt.

Brazilië zat in 2002 in een poule met Turkije, Costa Rica en China. Ronaldo scoorde destijds vier keer in de poulefase. Duitsland was in 2006 ingedeeld bij Polen, Ecuador en Costa Rica. Miroslav Klose maakte toen vier goals.

Fitheid speelt natuurlijk ook een rol. Ronaldo was in 2002 herstellende van een blessure en kwam pas aan het eind van het seizoen 2001/2002 voor het eerst in actie. Hij had, in tegenstelling tot andere topspelers, geen slopend seizoen met meer dan 50 duels achter de rug.

Wedden en quotes topscorer WK 2018: de favorieten

Wedden in Nederland op de topscorer van het WK 2018 gebeurt via Toto. Op basis van de quotes bij Toto zijn Lionel Messi, Neymar en Cristiano Ronaldo de drie prominentste kanshebbers. De Argentijn heeft quotes van 10.00, voor de Braziliaan liggen de quoteringen rond de 11.00 en de Portugees heeft quotes van 13.00.

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hebben bij hun drie voorgaande WK’s niet zoveel indruk gemaakt in vergelijking met hun prestaties in clubverband. Messi scoorde vijf goals in vijftien duels en Ronaldo maakte drie doelpunten in dertien wedstrijden. Argentinië treft Nigeria, Kroatië en IJsland terwijl Portugal Spanje, Marokko en Iran tegenkomt.

Neymar raakte eind februari geblesseerd en is op tijd hersteld voor het WK. Hij scoorde op 3 juni en 10 juni in de vriendschappelijke duels tegen Kroatië en Oostenrijk. Brazilië zit in een op papier gemakkelijkere poule dan Argentinië en Portugal. De Goddelijke Kanaries zijn ingedeeld bij Zwitserland, Costa Rica en Servië.

Wedden en quotes topscorer WK 2018: outsiders en underdogs

Wedden op outsiders en underdogs behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld naar de topspitsen van Uruguay. De veruit zwakste poule op het WK, gebaseerd op de FIFA-ranglijst, is Groep A. Uruguay is op grond van de quotes de grote favoriet om deze poule te winnen. De Zuid-Amerikanen hebben Rusland, Egypte en Saudi-Arabië als tegenstanders.

Luis Suárez en Edinson Cavani, gezamenlijk goed voor bijna honderd interlandgoals, hebben een doelpuntrijk 2017/2018 in clubverband gehad. De quotes voor beide spelers bij Toto bedragen 26.00.

Frankrijk treft Denemarken, Peru en Australië. Antoine Griezmann, twee jaar geleden EK-topscorer werd met zes goals, heeft quotes van 15.00. Kylian Mbappé, collega-spits bij Frankrijk, heeft odds die veel hoger liggen, namelijk 30.00.

België en Engeland, ingedeeld bij Panama en Tunesië, hebben met Lukaku en Kane erkende goalgetters in huis. Lukaku heeft quotes van 15.00, voor Kane liggen de quoteringen op 17.00.

Thomas Müller, in 2010 en 2014 steeds goed voor vijf WK-goals, heeft quotes van 26.00. Mocht James Rodríguez zijn topscorerstitel van vier jaar geleden prolongeren, dan kan wedden op de Colombiaan van Bayern München heel lucratief uitpakken. Je krijgt namelijk zestig keer je inzet terug.