18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

VVV-Venlo – Feyenoord wedden, tips en quotes 4 februari 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: VVV-Venlo – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 4 februari 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.53

Het sterk presterende VVV-Venlo ontvangt regerend landskampioen Feyenoord.

Solide seizoen na promotie

VVV-Venlo promoveerde vorig seizoen vanuit de Eerste divisie naar de Eredivisie en normaal gesproken betekent dat een seizoen met degradatiezorgen. Al vanaf speelronde 1 hebben de Limburgers die echter niet gehad. Inmiddels staat VVV op een mooie tiende plaats, iets waar de fans voor zouden tekenen aan het einde van de rit. Maurice Steijn laat met zijn ploeg zien dat spelers halen vanuit buitenlandse competities niet altijd zin heeft. Met slechts drie buitenlanders (de Duitsers Lars Unnerstall, Nils Röseler en Lennart Thy) heeft hij vooral Nederlanders in het team staan en hij staat met zijn elftal hoger dan bijvoorbeeld NAC Breda en Roda JC, die meer buitenlandse spelers gebruiken.

Met onder mee de zege van vorige week op bezoek bij NAC (0-1, goal Thy) bewees VVV dat het sterk is in uitwedstrijden. Slechts op bezoek bij Heracles Almelo werd verloren, in de andere negen wedstrijden won het viermaal en speelde het vijfmaal gelijk. In eigen huis valt het juist enigszins tegen. In de eerste speelronde werd Sparta Rotterdam met 3-0 verslagen en eind december was Heracles (3-1) de klos, maar verder leverden wedstrijden in De Koel vijf nederlagen en drie gelijke spelen op. Supporters van de Venlonaren zullen dan ook met meer plezier naar uit- dan thuiswedstrijden gaan.

Beker als einddoel

Vol voor de beker gaan, dat was het devies voor Feyenoord na de nederlaag tegen rivaal Ajax (2-0). Inmiddels is de achterstand op de Amsterdammers negen punten en op koploper PSV zelfs zestien punten. Datzelfde PSV werd afgelopen week wel met 2-0 verslagen in de beker, waardoor voor Feyenoord alleen nog de halve finale (Willem II als tegenstander) en finale resteren. Dat is de snelste weg naar Europees voetbal, nu de titelstrijd verloren is. In Rotterdam wordt dat toch gezien als een teleurstelling na het succesvolle vorige seizoen, waarin na achttien jaar weer de landstitel binnengehaald werd.

De verdediging is dit jaar een sterk punt van Feyenoord. Waar in aanvallend opzicht wat spelers nog teleurstellen, zeker in vergelijking met vorig jaar, staat de verdediging goed. In twintig wedstrijden kreeg de Rotterdamse defensie evenzoveel tegentreffers te verwerken. Alleen Ajax (zeventien) kreeg minder tegengoals, terwijl ook AZ twintig keer moest vissen.
De laatste tijd heeft Feyenoord sowieso weinig verloren. In de laatste elf wedstrijden werd alleen van Ajax verloren, verder bleef Feyenoord tien keer op de been. Te vaak eindigde een wedstrijd van de Rotterdammers echter gelijk. Roda JC (1-1), ADO Den Haag (2-2), VVV-Venlo (1-1), sc Heerenveen (1-1) en FC Utrecht (1-1) snoepten allemaal twee puntjes af van Feyenoord.

Onderlinge resultaten

VVV blijkt al jaren een niet te onderschatten tegenstander voor Feyenoord. Tweemaal wisten de Venlonaren te winnen in de laatste zes ontmoetingen: 2-1 en 1-2. Feyenoord won met 4-0, 2-3 en 1-0 in deze periode. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten was afgelopen november in De Kuip. Nicolai Jørgensen en Damian van Bruggen zorgen voor de doelpunten, waardoor het 1-1 werd.

Iedereen is aanwezig en fit

Geen hoofdbrekens voor beide trainers. Zowel Maurice Steijn als Giovanni van Bronckhorst heeft een volledig fitte selectie tot zijn beschikking. Beide trainers zouden de succesvolle elf van vorige wedstrijd kunnen laten staan. Bij Feyenoord zou dat betekenen dat talent Tyrell Malacia zijn concurrent Ridgeciano Haps op de bank houdt.

VVV-Venlo – Feyenoord tip

VVV draait tot nu toe een prima seizoen met een klassering in de top van het rechterrijtje, waar voor Feyenoord de vierde plek voorlopig een teleurstelling is. Op bezoek in Venlo zouden de Rotterdammers moeten kunnen winnen. Tip: een overwinning van Feyenoord met een quote van 1.53 bij Toto.

VVV-Venlo – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst VVV-Venlo: 5.66
Gelijkspel: 4.00
Winst Feyenoord: 1.53