18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

VVV-Venlo – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 18 augustus 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: VVV-Venlo – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 18 augustus 2018, 20.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap 1-0
Bookmaker: Toto
Quote: 1.78

De Eredivisie is nu echt in volle gang, met speelronde 2 op het programma. Een van de affiches dit weekend is VVV-Venlo – Ajax. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Moeilijkste jaar overleven

Het tweede seizoen is vaak een lastige om te overleven na een promotie. Clubs als Excelsior (degradatie in 2012), Go Ahead Eagles (2015), De Graafschap, NEC (beiden 2017) en Sparta (2018) kunnen daarover meepraten. Al deze clubs hielden het na een promotie naar de Eredivisie twee seizoenen vol, waarna ze weer af mochten dalen naar de Eerste divisie. Voor VVV-Venlo zal het, net als NAC Breda, de doelstelling zijn om dit te voorkomen. Coach Maurice Steijn leek deze zomer op weg naar een andere club, maar hij koos er toch voor om actief te blijven in Venlo.

Met nieuwe spelers als Christian Kum, Tino-Sven Sušić, Peniel Mlapa en Jay-Roy Grot gaat VVV proberen in de Eredivisie te blijven, maar krachten als Leroy Labylle, Clint Leemans, Romeo Castelen, Vito van Crooij, Torino Hunte en Lennart Thy zullen node gemist worden dit seizoen. In de eerste wedstrijd van dit seizoen was VVV met 0-1 te sterk voor Willem II. De Limburgers zullen hopen ook tegen Ajax te nul te houden. Gezien de kwaliteit van Ajax is dit niet per se een goede tip, maar wil je toch wedden op deze voorspelling, dan geeft Toto een quote van 8.50.

Opkrabbelen na puntverlies

Vorig seizoen verspeelde Ajax al in de eerste competitiewedstrijd punten, door op bezoek bij Heracles Almelo met 2-1 te verliezen. Dat wilden de Amsterdammers dit seizoen koste wat kost voorkomen. Heracles bleek echter opnieuw niet te onderschatten. De Almeloërs namen ditmaal een punt mee uit de Johan Cruijff ArenA: 1-1. De mannen van Erik ten Hag kwamen hier nog goed van terug met de 3-0-zege op Standard Luik maar moeten die wedstrijd nu vervolg geven in de Eredivisie. De eerste driepunter van dit seizoen moet gehaald worden in Venlo.

Ten Hag zag zijn mannen goede wedstrijden spelen in de voorrondes voor de Champions League, tegen Sturm Graz (2-0 en 1-3 winst) en Standard Luik (2-2 en 3-0 winst). Dynamo Kiev wordt de derde en laatste tegenstander op weg naar de groepsfase van het miljoenenbal. Tip: het jaarlijkse bezoek naar Venlo is altijd een doelpuntrijke wanneer deze op het programma staat in de Eredivisie. De laatste zes duels van Ajax in De Koel wisten de Amsterdammers telkens minimaal tweemaal te scoren, wat het een aannemelijke voorspelling maakt. Wedden dat het bij deze VVV-Venlo – Ajax ook gebeurt, levert een quote van 3.20 op.

Onderlinge resultaten

De laatste zes onderlinge wedstrijden tussen VVV-Venlo en Ajax leverden VVV eenmaal een gelijkspel op (2-2), maar de andere duels waren een prooi voor de Amsterdammers, die achtereen met 2-0, 2-0 en 0-3 wonnen. Vorig seizoen won Ajax het onderlinge treffen tweemaal, met 0-2 en 4-1.

Teamnieuws

Aanwinst Peniel Mlapa kan nog niet in actie komen voor VVV-Venlo. Hij is nog niet fit genoeg om te spelen.

Ajax moet de al langer afwezige Joël Veltman, Hassane Bandé, Václav Černý en Kasper Dolberg missen. De rest van het team lijkt wedstrijdfit om in actie te kunnen komen.

VVV-Venlo – Ajax tip

VVV-Venlo begon met een overwinning en staat zodoende drie plekken boven Ajax. Toch zijn de Amsterdammers met hun historie tegen VVV de favoriet. Het lijkt een goede VVV-Venlo – Ajax voorspelling om te wedden dat Ajax gaat winnen met een handicap. Tip: Ajax wint met handicap 1-0 met een quote van 1.78 bij Toto.

VVV-Venlo – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst VVV-Venlo: 8.30
Gelijkspel: 5.45
Winst Ajax: 1.29