18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorspellingen WK 2018

Dirk Maas

Duitsland wordt wereldkampioen, Lionel Messi wordt topscorer en Brazilië wordt het meest scorende land op het WK. Die voorspellingen zijn het vaakst te horen en terug te lezen.

Bij het wedden op het WK 2018 bij de online bookmakers is het veel interessanter om buiten de geijkte paden te treden. Die tactiek kan zeer lucratief zijn aangezien underdogs veel hogere quotes hebben en daardoor een grotere winst kunnen opleveren. Tips en statistieken helpen je daarbij op weg.

Voorspelling: Uruguay als zeer interessante wedoptie

De WK-groepen zijn samengesteld op basis van de FIFA-ranglijst in oktober 2017. De loting voor het WK 2018 werd op 1 december 2017 gehouden. De reekshoofden van de acht groepen zijn derhalve de hoogst geklasseerde landen op de FIFA-ranglijst, doorgaans de toplanden.

De enige uitzondering daarop is Rusland. Dat land is reekshoofd omdat het de gastheer van het WK 2018 is. Rusland was in oktober 2017 de nummer 65 van de wereldranglijst. De Russen boekten de laatste tijd weinig opzienbarende resultaten. De WK-organisator won geen van zijn laatste zeven duels.

Rusland is ingedeeld in poule A, bij Uruguay, Egypte en Saudi-Arabië. Uruguay is de huidige nummer 14 van de FIFA-ranking, Egypte staat 45e en Saudi-Arabië is de nummer 67. Rusland is terug te vinden op de 70e plaats. De wereldranglijst zegt natuurlijk niet alles, maar geeft wel een indicatie van de sterkte van een land.

Uruguay werd vierde bij het WK 2010, vier jaar later haalden de Zuid-Amerikanen de achtste finale. Met onder meer Atlético Madrid-verdediger Diego Godín en topaanvallers Luis Suárez en Edinson Cavani is Uruguay een ploeg om rekening mee te houden. Egypte leunt op Mohamed Salah, die misschien niet eens fit genoeg is om te spelen.

Een overzicht van alle geblesseerde en geschorste spelers van het WK vind je bij Online-wedden-bookmakers!

De kansen voor Uruguay om de achtste finale te bereiken lijken groot aangezien, op basis van de wereldranglijst, groep A de zwakste WK-poule is. Het halen van de kwartfinale moet ook niet worden uitgesloten aangezien de groepswinnaar van Groep A de nummer twee van Poule B (waarin Spanje, Portugal, Marokko en Iran zitten) treft. Portugal en Marokko lijken de voornaamste kanshebbers voor plaats twee. Uruguay is zeker niet de mindere van die twee landen.

Toto heeft enkele interessante aanbiedingen wat betreft Uruguay. De quotes voor ‘Uruguay bereikt de kwartfinale’ zijn 2.65. De quoteringen voor ‘Uruguay bereikt de halve finale’ bedragen 5.00. De Zuid-Amerikanen zijn de favoriet om groep A te winnen. De odds voor URU-RUS-EGY-SAU liggen op 4.00 en de quotes voor URU-EGY-RUS-SAU bedragen 8.00. Met tegenstanders als Rusland, Egypte en Saudi-Arabië is de kans groot dat het aanvalsduo Suárez-Cavani regelmatig scoort. Beide spelers hebben quotes van 26.00 om WK 2018-topscorer te worden. De odds voor Uruguay als meest scorende land zijn 20.00.

Voorspelling: Wedden op de groep van de WK-winnaar

Met zoveel kanshebbers op de wereldtitel is het wedden op de winnaar WK 2018 niet zo eenvoudig. Een interessant alternatief is het wedden op de groep waaruit de WK-winnaar voortkomt.

Op basis van de quotes bij Toto wordt de top acht van de favorieten voor de wereldtitel gevormd door Duitsland, Brazilië, Frankrijk, Spanje, Argentinië, België, Engeland en Portugal. Spanje en Portugal enerzijds, België en Engeland anderzijds zitten bij elkaar in de poule. De quotes bij Toto dat de WK-winnaar uit Poule B komt (Spanje en Portugal) zijn 5.50. Voor Groep G (België en Engeland) liggen de quoteringen op 7.50.

Ter vergelijking: Brazilië en Duitsland hebben quotes van 5.50 bij het wedden op de winnaar van het WK 2018. Frankijk heeft odds van 6.00 en voor Spanje bedragen de quoteringen 7.00.

Voorspelling meest scorende land

Landen die de halve finale halen, zijn meestal de meest scorende landen op een WK. Kwartfinalisten die een eenvoudig parcours naar de laatste acht hebben gehad, maken ook een kans om het land met de meeste goals op een WK te worden.

De op papier zwakste poules, gebaseerd op de wereldranglijst, zijn Groep A, Poule C, Groep F en Poule H. Landen uit die vier poules die het verst kunnen komen en derhalve de meeste goals maken, zijn Uruguay, Frankrijk, Brazilië en Colombia. Uruguay heeft bij Toto odds van 20.00, voor Colombia liggen de quoteringen op 35.00. Voor Frankrijk (odds van 6.50) en Brazilië (quotes van 5.00) zijn de quoteringen beduidend lager.

Voorspelling topscorer WK 2018

Nog moeilijker dan het voorspellen van de wereldkampioen is het voorspellen van de WK-topscorer. Die moeilijkheidsgraad is terug te lezen bij Toto. Lionel Messi heeft de ‘laagste’ odds. Je krijgt tien keer je inzet terug als hij de Gouden Schoen wint.

Het gebeurt zelden dat een sterspeler daadwerkelijk topscorer wordt. Meestal is het een relatief onbekende naam die topscorer wordt. Vaak wordt de basis voor de topscorerstitel in de groepsfase gelegd. Drie duels tegen mindere tegenstanders kunnen al voldoende zijn om de Gouden Schoen te winnen.

Uruguay en Frankrijk kunnen, gelet op hun topspitsen en de oppositie die ze treffen, in de dubbele cijfers komen wat betreft goals. Antoine Griezmann heeft bij Toto odds van 15.00, Kylian Mbappé heeft quoteringen van 30.00. Voor Edinson Cavani en Luis Suárez bedragen de quotes 26.00. Thomas Müller, altijd goed op dreef bij WK’s, heeft quoteringen van 26.00. Voor James Rodriguez, de topscorer van het vorige WK, liggen de quotes op 60.00.