18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorspelling: wie wint Primera División 2019/20?

Tim Giesbers

Prolongeert Barcelona de Spaanse landstitel of gaat een andere ploeg er met het kampioenschap vandoor in de Primera División 2019/20? Dat is de vraag waarop we vanaf 16 augustus antwoord krijgen. Athletic Bilbao en Barcelona trappen op die dag af in speelronde 1 van de Spaanse competitie. Lees in deze gids wie de kanshebbers op de titel zijn.

Even een terugblik naar vorig seizoen: Barcelona wist dus de titel te pakken. De voorsprong op runner-up Atlético Madrid was uiteindelijk elf punten. Real Madrid en Valencia gingen als nummers 3 en 4 ook de Champions League in. Sevilla, Getafe en Espanyol plaatsten zich voor de Europa League. De volgende clubs zijn aankomend seizoen de grootste kanshebbers.

Barcelona

Volgens Toto is de kans het grootst dat Barcelona kampioen wordt, wat wordt uitgedrukt in een quotering van 1.65. Gebeurt dit ook, dan zou het de derde landstitel op rij betekenen voor de Catalaanse club. De laatste elf seizoenen wist Barcelona telkens bij de beste twee clubs te komen en in deze jaren was de club zelfs acht keer de kampioen. Gerard Piqué, Sergio Busquets en Lionel Messi waren er in deze gehele periode bij.

Deze zomer wist Barcelona reservespelers als Douglas, Thomas Vermaelen en Malcom te lozen en reservedoelman Jasper Cillessen werd geruild tegen Neto van Valencia. Daarnaast haalde de clubleiding ook Júnior Firpo, Frenkie de Jong en Antoine Griezmann binnen. Deze drie kostten samen zo’n 213 miljoen euro. Onder de streep heeft Barcelona dit seizoen een negatieve transferbalans van 108,6 miljoen euro.

Onder leiding van coach Ernesto Valverde zal Barcelona weer voor de titel gaan. Hij begint aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer in Camp Nou en de eerste twee seizoenen leverden al een kampioenschap op. Zodoende is het niet zo gek om Barcelona als de grote favoriet voor de Primera División 2019/20 te bestempelen.

Real Madrid

Vorig seizoen was er niet een om trots op te zijn voor fans van Real Madrid. De club uit de Spaanse hoofdstad werd 33 keer landskampioen en won 13 maal de Champions League, een record. Het seizoen 2018/19 pakte echter anders uit. Real eindigde als derde in de competitie en werd uitgeschakeld door Ajax in de Champions League. Tijdens het seizoen werden Julen Lopetegui en zijn opvolger Santiago Solari ontslagen.
Met de terugkeer van Zinédine Zidane als coach is er hernieuwd vertrouwen in Real. Toto quoteert een titel in de Primera División 2019/20 op 2.65. Er lijkt nog steeds herstel nodig na het vertrek van Cristiano Ronaldo vorig jaar. Destijds werd nog besloten geen echte vervanging van de Portugees te halen, maar president Florentino Pérez heeft deze zomer weer ouderwets de portemonnee getrokken.

Ferland Mendy (48 miljoen), Éder Militão (50 miljoen), Rodrygo (45 miljoen), Luka Jović (60 miljoen) en Eden Hazard (100 miljoen) moeten de Madrilenen van nieuw elan voorzien. Donny van de Beek moet de volgende aanwinst worden. Al met al is het duidelijk dat Pérez en Zidane inzetten op niets minder dan de titel.

Atlético Madrid

De derde grote kandidaat voor het landskampioenschap in de Primera División 2019/20 is natuurlijk Atlético Madrid. Het kleine broertje van Real is een ploeg om rekening mee te houden. Vorig seizoen wisten de mannen van Diego Simeone zelfs boven de stadsgenoot te eindigen, op de tweede plaats. De laatste zeven seizoenen eindigt Atlético al telkens bij de eerste drie en de laatste twee jaren zelfs bij de eerste twee.

Het team van Atlético is flink gerenoveerd. Oudgedienden als Filipe Luís, Diego Godín, Juanfran en Antoine Griezmann vertrokken, net als Lucas Hernández, Rodri en Gelson Martins. Voor hen kwamen Renan Lodi, Felipe, Mario Hermoso, Kieran Trippier, Marcos Llorente, Héctor Herrera en João Félix naar Madrid. Aan Simeone de taak dit vernieuwde team aan de praat te krijgen.

Toto ziet Atlético als een outsider voor de Spaanse landstitel. Het is natuurlijk de vraag of alle spelers direct op elkaar ingespeeld zullen zijn. Lukt het Simeone echter een geheel te vormen, dan is een titel zomaar mogelijk. Toto geeft een quote van 13.25 voor de titelkansen van Atlético.

Valencia

De drie bovenstaande clubs zijn de grote kandidaten voor een titel, maar daarachter worden nog twee outsiders genoemd. Het zou bijvoorbeeld een verrassing zijn als Valencia er met de titel vandoor gaat. Deze voorspelling krijgt een quote van 90.00. Vorig jaar eindigde club van coach Marcelino op de vierde plek. Deze zomer vertrokken Neto, Rúben Vezo, Simonene Zaza en Santi Mina bij de club.

Als vervangers werden Jasper Cillessen, Salva Ruiz, Manu Vallejo, Jason, Denis Cheryshev en Maxi Gómez binnengehaald. Het lijkt een wilde gok om in te zetten op Valencia, maar de ploeg wist vorig jaar wel de beker te winnen. Daarnaast is Valencia met hun titel in 2004 de laatste ploeg die kampioen werd voor de hegemonie van Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid sindsdien.

Sevilla

De laatste club die we behandelen in dit artikel is Sevilla. Deze club krijgt van Toto een quotering van 150.00 om kampioen te worden van de Primera División 2019/20. Voor de laatste landstitel van Sevilla moeten we helemaal terug naar het seizoen 1945/46. Toch krijgt het team van coach Julen Lopetegui een kleine kans toegedicht op het pakken van de landstitel.

Gabriel Mercado, Pablo Sarabia, Maxime Gonalons, Marko Rog, Quincy Promes en André Silva vertrokken deze zomer en technisch directeur Monchi haalde Jules Koundé, Diego Carlos, Fernando, Nemanja Gudelj, Óliver Torres, Joan Jordán, Lucas Ocampos, Munas Dabbur en Luuk de Jong daarvoor terug. Een titel van Sevilla lijkt een hele kleine kans te hebben maar met Leicester City als voorbeeld weten we dat iedereen een kans maakt.

Voorspelling: Real Madrid kampioen Primera División 2019-20

Tot slot onze tip voor het wedden van de kampioen van Spanje van het seizoen 2019-20. Na twee seizoenen waarin Barcelona aan het langste eind trok, is onze voorspelling dat Real Madrid deze keer kampioen wordt. De club investeerde flink en behoort sowieso altijd tot de favorieten. De quotering voor De Koninklijke is nu hoger door het teleurstellende afgelopen seizoen, maar op voorhand lijkt men zeker niet kansloos voor de nieuwe jaargang. Daarom is de meest lucratieve optie om te wedden op Real Madrid als kampioen van La Liga 2019-20.