18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – Twente wedden, tips en quotes 29 april 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Vitesse – Twente, Eredivisie
Aanvang: zondag 29 april, 14.30
Beste wedtip: winst Vitesse
Bookmaker: Toto
Quote: 2.39

Het is alles of niets voor FC Twente. Bij een verlies tegen Vitesse, dat strijdt om een Europees ticket, is degradatie een feit.

Laatste kans

Na de winst van FC Twente op PEC Zwolle (2-0), heerste er sinds lange tijd weer hoop boven vrees in Enschede. Twente, dat vorig jaar december zijn laatste drie punten pakte tegen NAC, wist weer wat winnen was. Des te harder kwam de klap aan toen mede-degradatiekandidaten Roda JC en Sparta ook punten pakten. FC Twente moet zich in korte tijd oprichten en drie punten meenemen uit Arnhem, anders speelt het volgend jaar definitief in de Jupiler League.

Op papier is de ploeg van Marino Pusic veruit de underdog. In de laatste zes wedstrijden verloor Twente tegen Feyenoord, Heracles en ADO Den Haag, speelde het gelijk tegen VVV en Willem II en won het van PEC Zwolle. De statistieken in uitwedstrijden zijn nog zorgwekkender: alleen op bezoek bij NAC Breda wist FC Twente de volle buit mee te nemen. Verder werd er buitenshuis drie keer gelijk gespeeld tegen ploegen uit het rechterrijtje en twaalf keer verloren.

Vormcrisis in Arnhem

Vitesse verkeert in een vormcrisis. Het ontslag van Henk Fraser zorgde nog wel voor een Sturing-effect uit bij Sparta, waar de Vitessenaren een 7-0 overwinning boekten, maar de overwinning overschaduwt de huidige vorm van Vitesse: in de overige duels van de laatste zes wedstrijden werd er vier keer verloren en eenmaal gelijkgespeeld.

Een ticket voor Europees voetbal leek aan de start van dit seizoen een zekerheid voor Vitesse, maar de huidige stand vertelt ons dat ADO Den Haag en Excelsior de plek van Hollywood aan de Rijn in de play-offs nog kunnen innemen.

Onderlinge geschiedenis

De onderlinge duels laten zien dat de ploegen gelijkwaardig zijn aan elkaar. Ze noteren vaak kleine overwinningen op elkaar of delen de punten. Eerder dit seizoen – toen de Twentenaren nog zonder degradatiezorgen voetbalden – werd er mede door een hoogstandje van Frederik Jensen met 1-1 gelijkgespeeld in de Grolsch Veste.

Kijken we naar de afgelopen vijf ontmoetingen, dan is er een licht voordeel voor Vitesse, dat tweemaal wist te winnen van de Tukkers. De overige ontmoetingen eindigden in twee gelijke spelen en één overwinning voor de Achterhoekers.

Blessures en afwezig

FC Twente-spits Tom Boere ontbrak in de selectie tegen PEC Zwolle door een lichte knieblessure. Het is onzeker of hij zondag kan starten.

Edward Sturing heeft genoeg materiaal om uit te kiezen. Vitesse beschikt namelijk over een geheel fitte selectie.

Vitesse – FC Twente tip

Vaak gaan de teams gelijk op. Echter, in de huidige staat van FC Twente, moet Vitesse makkelijk kunnen winnen. Maar zelf verkeren de Arnhemmers ook niet in hun beste vorm en FC Twente vecht voor zijn laatste kans en speelt alles of niets-voetbal. Tip: winst voor Vitesse en meer dan 2.5 goals, te vinden bij Toto met een quotering van 2.39.

Vitesse – Twente Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 1.81
Gelijkspel: 3.71
Winst FC Twente: 3.78