18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – Feyenoord Eredivisie wedden, tips en quotes 11 februari 2018

Daniël van Bokhoven

Wedstrijd: Vitesse – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 11 februari 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: Minder dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.81

Nummer zeven Vitesse ontvangt nummer vier Feyenoord in de GelreDome.

Vitesse toch verslaanbaar in 2018

Met drie overwinningen en één gelijkspel uit de eerste vijf wedstrijden na de winterstop is Vitesse bezig aan een uitstekende tweede seizoenshelft. Toch zijn de Arnhemmers niet helemaal tevreden met de huidige zevende plek. Deze geeft weliswaar recht op play-offs voor Europees voetbal, maar vooraf hadden de fans toch gehoopt op een hogere klassering. De top drie is vermoedelijk een brug te ver, maar met een achterstand van vijf punten op PEC Zwolle behoort een vierde plek nog zeker tot de mogelijkheden.

Om dat te bereiken zal Vitesse beter moeten presteren dan in de laatste wedstrijd. Op bezoek bij ADO Den Haag werd met 1-0 verloren, duur puntverlies voor de ploeg van Henk Fraser. Tevens was dit de eerste van de vier wedstrijden schorsing voor spits Tim Matavz, hij is er dus ook tegen Feyenoord nog niet bij. Zijn vervanger zal ex-Feyenoorder Luc Castaignos zijn.

Feyenoord gooit alles op de beker

Feyenoord draait een zeer moeizaam Eredivisieseizoen. De Rotterdammers staan twaalf wedstrijden voor het eind slechts op de vierde plek, met een achterstand van zeven punten op nummer drie AZ. Een klassering die het Legioen, na de eerste titel sinds achttien jaar van vorig seizoen, zeker niet had verwacht. Zodoende rest enkel winst van de KNVB Beker nog voor Feyenoord om dit seizoen te redden.

De laatste wedstrijd voor Feyenoord biedt in ieder geval weer hoop. Na een nederlaag in De Koel tegen VVV-Venlo werd midweeks de wedstrijd tegen FC Groningen afgesloten met een mooie 3-0 overwinning. Jens Toornstra en Jeremiah St. Juste scoorden de eerste twee treffers en Robin van Persie zorgde op fraaie wijze voor de laatste goal en zijn eerste sinds zijn terugkeer in De Kuip.

Head to head

De laatste jaren heeft Feyenoord weinig te duchten van Vitesse. De Arnhemmers hebben veel moeite om te winnen van Feyenoord en dat geldt ook voor dit seizoen. Twee keer stonden ze al tegenover elkaar, voor de Johan Cruijff Schaal en in de competitie. Beide keren trok Feyenoord aan het langste eind. Voor de Johan Cruijff Schaal gebeurde het pas na strafschoppen, in de Eredivisie was Nicolai Jørgensen verantwoordelijk voor de enige treffer. De laatste confrontatie in de GelreDome vorig seizoen werd eveneens gewonnen door Feyenoord, destijds was 0-2 het resultaat.

Vitesse – Feyenoord tip

Vitesse speelt nog volop voor Europees voetbal, terwijl Feyenoord zich met name focust op het winnen van de beker. Beide ploegen scoren de laatste weken moeizaam, maar hebben ook een aardige verdediging staan. Daarbij leveren wedstrijden tussen Vitesse en Feyenoord doorgaans niet veel doelpunten op. Tip: minder dan drie doelpunten, bij Toto gequoteerd op 1.81.

Vitesse – Feyenoord wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 3.34
Gelijkspel: 3.38
Winst Feyenoord: 2.05