18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – Excelsior wedden, tips en quotes 18 januari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Vitesse – Excelsior, Eredivisie
Aanvang: vrijdag 18 januari 2019, 20.00 uur
Beste wedtip: Vitesse wint en beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.50

Vitesse strijdt om Europa League-voetbal, Excelsior vecht tegen degradatie. De Arnhemmers kampen met de nodige blessures. Dit is de voorbeschouwing op Vitesse – Excelsior.

Een seizoen als in de voorgaande jaargangen

Vitesse sloot de eerste seizoenshelft af als nummer vijf. Die plaats voelt vertrouwd aan voor de Arnhemmers: Vitesse eindigde sinds 2013, met uitzondering van het seizoen 2015/16, altijd in de top 6 van de reguliere competitie.

Vitesse is ook dit seizoen weer een degelijke subtopper. Vooral in thuisduels worden de punten geraapt. In zijn 6 laatste Eredivisie-thuiswedstrijden bleven de Arnhemmers ongeslagen. Vier van de vijf laatste Eredivisie-duels in het Gelredome werden in winst omgezet.

Het enige minpuntje bij die zeges is dat Vitesse vrijwel altijd een tegengoal incasseert. Alleen tegen Heracles hield Vitesse de nul in het Gelredome. Voorspellen dat beide teams scoren tijdens Vitesse – Excelsior is gequoteerd op 1.85. De weddenschap ‘Vitesse wint en beide teams scoren’ is gequoteerd op 2.50.

Blessureleed bij Vitesse

Vitesse scoorde dit seizoen 27 keer in de Eredivisie. Het trio Bryan Linssen-Tim Matavz-Mateus Bero (elk 5 treffers) nam meer dan de helft van die goals voor zijn rekening. Bero mist echter het duel met Excelsior vanwege een schouderblessure. Matavz is al geruime tijd uit de roulatie vanwege een blessure en ontbreekt ook tegen Excelsior.

Andere afwezigen aan Arnhemse zijde zijn centrale verdediger Danilho Doekhi en rechtsbuiten Hilary Gong. Linssen, die 3 keer scoorde in zijn laatste 5 competitieduels, is gequoteerd op 2.13 voor een goal tegen Excelsior. Oussama Darfalou, die 4 Eredivisie-goals maakte, heeft een quotering van 4.00 voor het laatste doelpunt tijdens Vitesse – Excelsior.

De productiefste speler in Vitesses laatste 2 competitieduels was Martin Odegaard. Hij is gequoteerd op 2.65 voor een goal tegen Excelsior. Aangezien Excelsior de meest gepasseerde ploeg in de Eredivisie is (45 tegengoals in 17 duels), kan een doelpuntrijk duel worden verwacht. In 8 van Excelsiors laatste 15 Eredivisie-wedstrijden vielen er meer dan 3.5 goals. De weddenschap ‘Vitesse wint & meer dan 3.5 goals’ heeft een quotering van 2.42.

Vasthouden aan het recente verleden

Excelsior won slechts 1 van zijn laatste 8 competitiewedstrijden. In 4 van de 6 laatste Eredivisie-wedstrijden verloor Excelsior beide helften. Voorspellen dat Vitesse beide helften wint, is gequoteerd op 2.75.

Bij de recente nederlagen van Excelsior zaten enkele forse verliespartijen, waaronder een 0-3 tegen Heracles, een 6-0 tegen PSV en een 1-7 tegen Excelsior. Wedden op Vitesse wint met handicap -2 heeft een quotering van 2.80.

Wellicht kan Excelsior hoop putten uit de recente historie. De Kralingers bleven ongeslagen in hun laatste drie competitieduels tegen Vitesse in het Gelredome. Met die statistiek in het achterhoofd kan er worden gewed op de ‘dubbele kans: X of Excelsior’, gequoteerd op 2.70.

Vitesse – Excelsior tip

Vitesse won 4 van zijn laatste 5 thuisduels in de Eredivisie en deed dat in drie van die gevallen met 2-1. Excelsior won slechts 1 van zijn 8 laatste Eredivisie-wedstrijden. Met 23 goals voor en 45 tegen blijkt dat de Rotterdammers zowel gemakkelijk doelpunten scoren als incasseren. Tip bij het wedden op Vitesse – Excelsior: Vitesse wint en beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 2.50.

Vitesse – Excelsior Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 1.31
Gelijkspel: 5.70
Winst Excelsior: 9.20