18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – ADO Den Haag wedden, tips en quotes 12 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Vitesse – ADO Den Haag, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 12 mei 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: Meer dan 2,5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.39

De eerste wedstrijd van het tweeluik zit erop en het lijkt Vitesse te zijn dat doorgaat naar de finale van de play-offs. ADO Den Haag moet alles op alles zetten om nog kans te maken op die finaleplek.

Favoriet om door te gaan

Door het goede resultaat van afgelopen woensdag is Vitesse de favoriet om door te gaan. De wedstrijd eindigde in 2-5, en dat is dus ook de voorsprong die de Arnhemmers verdedigen zaterdag. Zelfs als er met 3-0 of 4-1 verloren wordt, gaat Vitesse naar de finale van de play- offs.

Mason Mount is dit seizoen uitgeroepen tot beste speler van Vitesse. Dit liet hij dan ook zien in de wedstrijd tegen ADO. Met drie goals en een assist was hij de man of the match en hij kreeg ook een daar bijbehorende publiekswissel.

De wedstrijden van de club uit Arnhem zijn de laatste weken doelpuntrijk. In de afgelopen vijf wedstrijden vielen er dertig doelpunten. Dat is gemiddeld zes doelpunten per wedstrijd. Van die vijf wedstrijden won Vitesse er drie, terwijl er slechts één keer werd verloren.

Alles op alles voor ADO

Het lijkt een onmogelijke klus voor ADO, maar in de play-offs gebeuren soms rare dingen. Het verschil is drie doelpunten en dan heeft Vitesse ook nog vijf uitdoelpunten, waardoor er waarschijnlijk met vier doelpunten verschil gewonnen moet worden. Eerst überhaupt maar eens zien te winnen, want dat lukte maar twee keer in de laatste zeven duels. De laatste competitiewedstrijd uit bij Roda eindigde in een 2-3 overwinning, en in april werd er thuis met 2-1 gewonnen van het rechtstreeks gedegradeerde FC Twente.

Wedstrijden van ADO zijn – net als die van Vitesse – de laatste tijd doelpuntrijk, zo getuige bijvoorbeeld de 2-5 uit de heenwedstrijd tegen Vitesse, maar ook de 3-3 gelijke spelen tegen PSV en FC Utrecht uit de afgelopen periode.

Onderlinge ontmoetingen

In het seizoen 2017/18 speelde deze twee teams al drie keer tegen elkaar. Vitesse won twee keer en ADO won één keer. Aan het begin van de Eredivisie wonnen de Arnhemmers thuis met 2-0. Later in het jaar wonnen de Hagenaars in eigen huis met 1-0. De laatste onderlinge ontmoeting werd beslist in het voordeel van Vitesse met 2-5 en dit is dus ook de achterstand die ADO moet goedmaken.

Afwezigen

ADO kan niet beschikken over Tyronne Ebuehi. Hij kampt momenteel met een liesblessure. Ricardo Kishna is al langer uit de roulatie door zijn kruisbandblessure.

Bij Vitesse is alleen Charlie Colkett niet fit. Hij heeft al geruime tijd een knieblessure.

Vitesse – ADO Den Haag tip

Door de einduitslag van de eerste wedstrijd, zal ADO iets moeten forceren in de returnwedstrijd. De kans dat ze aanvallend zullen gaan spelen is groot en Vitesse heeft een team dat kleine foutjes kan afstraffen als er veel spelers van de tegenstander voor de bal staan. De wedstrijden van beide teams zijn de laatste weken zeer doelpuntrijk, zo ook het eerste duel van dit tweeluik. De wedtip bij deze wedstrijd is meer dan 2.5 doelpunten, bij Toto gequoteerd op 1.39.

Vitesse – ADO Den Haag Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 1.68
Gelijkspel: 3.90
Winst ADO Den Haag: 4.35