18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Valencia – Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 25 januari 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Valencia – Barcelona, Primera División
Aanvang: zaterdag 25 januari 2020, 18.00 uur
Beste wedtip: winst Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1.62

De nummer zeven van de Primera División wil de koploper thuis verslaan. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Valencia – Barcelona.

Defensie

Peter Lim is een grote naam in de internationale voetbalwereld. Met Wolverhampton Wanderers bestormt de Singaporese miljardair de top van de Premier League maar ook in Spanje heeft hij veel macht. Sinds 2014 is hij namelijk in bezig van 70 procent van de aandelen van Valencia. In de jaren die volgden op de overname bewees Valencia na Barcelona en de twee clubs uit Madrid de vierde club van Spanje te zijn, door driemaal als vierde te eindigen. In de seizoenen 2015/16 en 2016/17 ging het mis en eindigde de club als twaalfde.

Dit seizoen zijn de pijlen weer gericht op die vierde plaats, met zicht naar boven. Voorlopig moet de club echter even pas op de plaats maken. Onder leiding van Albert Celades, bezig aan zijn eerste baantje als hoofdtrainer, staat Valencia op de zevende plaats in de rangschikking, vier punten verwijderd van die topvier. Het grootste probleem is (zeker de laatste tijd) de defensie, met zeven tegengoals in de laatste twee duels. Tip: in acht van de laatste tien duels scoorden beide teams. Wedden op de voorspelling dat dit nu ook gebeurt geeft een quote van 1.58.

Droom

Het was zijn droom om voor de groep te staan bij Barcelona en voor de fans was een trainer met zijn stijl al langer een wens. Quique Setién lijkt op alle fronten een uitstekende keuze voor Barcelona. De oefenmeester liet bij Real Betis al zien hoe attractief hij zijn team wil laten voetballen. In de geest van wijlen Johan Cruijff predikt hij balbezit en offensief voetbal. Barcelona moet weer dominant worden. Met deze tactiek dromen veel fans al weg naar de jaren onder Josep Guardiola.

Zo ver is het nog lang niet. Onder leiding van Setién werden pas twee duels afgewerkt. Van Granada werd met 1-0 gewonnen en in de beker werd pas in de blessuretijd afgerekend met het kleine UD Ibiza (1-2). Toch gloort er hoop voor de supporters. De goal tegen Granada was van grote schoonheid en Barcelona speelt weer aanvallend.

Tip: wellicht leidt deze tactiek nu wel tot veel goals. Je kunt wedden op de voorspelling ‘Barcelona scoort drie keer of vaker’ met een quote van 2.61.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is Barcelona licht in het voordeel, met drie zeges in de laatste zes ontmoetingen. Valencia won eenmaal en de andere twee wedstrijden eindigden gelijk. Het doelsaldo is met 8-13 in het voordeel van de bezoekers. De laatste Valencia – Barcelona was in oktober 2018 en eindigde gelijk: 1-1.

Teamnieuws

Een interessante strijd bij Valencia is die tussen keepers Jasper Cillessen en Jaume Domenech. Daarnaast moet coach Albert Celades het stellen zonder Cristiano Piccini, Dani Parejo, Gonçalo Guedes, Manu Vallejo en Rodrigo. Dit opent deuren voor spelers als Vicente Esquerdo, Lee Kang-in en Kévin Gameiro.

Quique Setién heeft als nieuwbakken Barcelona-trainer een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking. Reservedoelman Neto en aanvalers Ousmane Dembélé en Luis Suárez zijn er niet bij. Setién werkt graag met jongelingen, dus mogen spelers als Riqui Puig en Ansu Fati hopen op een basisplaats.

Valencia – Barcelona tip

Valencia – Barcelona: een strijd tussen een eeuwige subtopper en een koploper onder druk. De bezoekers zouden sterk genoeg moeten zijn om dit duel te winnen. Tip: wedden op de voorspelling ‘winst Barcelona’ met een quote van 1.62 bij Toto.

Valencia – Barcelona Primera División wedden

Quotes bij Toto

Winst Valencia: 4.55
Gelijkspel: 4.15
Winst Barcelona: 1.62