18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Valencia – Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 2 mei 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Valencia – Barcelona, La Liga
Aanvang: Zondag 2 mei 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Barcelona, handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.88

De titelrace ligt volledig open in Spanje, want met nog vijf wedstrijden te gaan zijn er nog vier teams in de race voor het kampioenschap. Eén van die clubs is het Barcelona van Ronald Koeman. Zijn team gaat dit weekend op bezoek bij Valencia, dat een slecht seizoen kent. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Valencia – Barcelona.

Degradatie mogelijk

Valencia eindigde twee seizoenen geleden nog als nummer vier van La Liga, maar nu staat het op de veertiende plaats. In 33 wedstrijden haalde de club 36 punten. Dit zijn er slechts zes meer dan Elche, dat achttiende staat. Die plek zorgt aan het einde van het seizoen voor degradatie, dus Valencia moet uitkijken dat het niet nog verder wegzakt.

Het moet dan wel beter in vorm komen. De club wist al vijf duels op rij niet meer te winnen. In het laatste competitieduel kwam het tegen Alavés, dat zestiende staat, niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Valencia leek dat duel zelfs nog te verliezen door een goal van John Guidetti in de 84ste minuut. José Gayá zorgde er in de 89ste minuut voor dat Valencia toch nog een punt overhield aan de confrontatie.

Kans laten liggen

Barcelona kon donderdagavond de koppositie pakken. Het moest van Granada winnen, maar het werd een horroravond. Het begon nog goed, want Barça kwam na 23 minuten op voorsprong door een goal van Lionel Messi. In de tweede helft ging alles mis. Granada kwam in de 62ste minuut op gelijke hoogte. Kort na die treffer kreeg nota bene Ronald Koeman een rode kaart, omdat hij wat geroepen zou hebben. Hier hield het nog niet op. Granada won namelijk nog met 1-2.

Hierdoor ziet Barcelona Atlético Madrid en Real Madrid nog altijd boven zich staan op de ranglijst. Koploper Atlético heeft 73 punten en Real Madrid staat tweede met 71 punten, wat er evenveel zijn als Barcelona. Door het gemors van de top drie is Sevilla inmiddels ook aangesloten met 70 punten, waardoor die club ook nog een reële kans maakt op de titel.

Teamnieuws

Valencia kent niet heel veel personele problemen in aanloop naar het duel met Barça. Jasper Cillessen ontbreekt als enige speler al een tijdje. Hij liep in maart een knieblessure op en is nog steeds niet hersteld.

Bij Barcelona missen Philippe Coutinho en Martin Braithwaite. Dit moet ook geen probleem zijn aangezien zij weinig minuten maken. Barcelona moet wel gaan uitkijken voor schorsingen, want Lionel Messi, Antoine Griezmann, Frenkie de Jong en Óscar Mingueza staan allemaal op scherp. Dit is gevaarlijk zo aan het einde van de titelrace.

Eerdere ontmoeting

Barcelona en Valencia troffen elkaar op 19 december voor het eerste onderlinge competitieduel van het seizoen. De Catalaanse club had het overwicht, maar verslikte zich wel in Valencia. De eindstand was 2-2 en Barça deed zichzelf hiermee echt tekort. Dit keer is Barcelona de duidelijke favoriet met een quote van 1.36. Een overwinning van Valencia levert een hogere quotering van 6.65 op.

Valencia – Barcelona tip

In het vorige duel was Barcelona een stuk sterker. Op de ranglijst is het verschil inmiddels ook groot. Barça mag geen punten meer laten liggen in de titelrace, waardoor het erg gebrand is om te winnen. De tip voor Valencia – Barcelona is daarom: Winst Barcelona, handicap -1. Deze voorspelling levert een quote van 1.88 op.

Valencia – Barcelona La Liga wedden

Quotes bij Toto
Winst Valencia: 6.65
Gelijkspel: 5.20
Winst Barcelona: 1.36