18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Uruguay – Saoedi-Arabië voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Uruguay – Saoedi-Arabië, WK 2018
Aanvang: woensdag 20 juni 2018, 17.00 uur
Beste wedtip: Uruguay wint beide helften
Bookmaker: Toto
Quote: 1.95

Uruguay zit in Groep A op rozen na de winst op Egypte terwijl Saoedi-Arabië de wonden likt na de oorwassing tegen Rusland. Op basis van de recente vorm is het niet moeilijk een voorspelling te doen met betrekking tot dit duel. De beste tips en quoteringen komen aan bod.

Optie op groepswinst

Het spitsenduo waarvan zoveel werd verwacht stelde teleur. Luis Suárez miste meerdere kansen en Edinson Cavani was vrijwel onzichtbaar. Uruguay noteerde veertien schotpogingen, waarvan er vier op doel waren. De laatste doelpoging van de wedstrijd resulteerde in een goal van José Giménez. De verdediger scoorde met het hoofd in de 89e minuut. Uruguay nam dankzij de 0-1 zege een optie op de groepswinst. Wedden op Uruguay als winnaar van Groep A heeft een quote van 1.55.

Uruguay-coach Oscar Tabarez zei kort na afloop van de wedstrijd dat sommige spelers onder hun kunnen speelden. Waarschijnlijk doelde hij op middenveld-trio Rodrigo Betancur, Giorgian De Arrasceata en Nahitan Nandez. Het is niet uitgesloten dat hij enkele van deze begin twintigers uit de basiself haalt ten faveure van ervaren spelers als Carlos Sánchez en Cristian Rodríguez. Sánchez en Rodríguez maakten tegen Egypte al speelminuten als invaller. Met een keur aan topspelers ligt het voor de hand om te voorspellen dat Uruguay tegen Saoedi-Arabië zijn tweede zege in Groep A zal boeken. Wedden op een overwinning van Uruguay op Saoedi-Arabië heeft bij Toto een quotering van 1.13.

Bezem door de selectie na afgang

Adrie Koster, die als assistent-coach van Bert van Marwijk mede verantwoordelijk was voor de WK-kwalificatie van Saoedi-Arabië, sloot niet uit dat de ‘Zonen van de Woestijn’ voor een stunt konden zorgen in Rusland. Die stunt kwam er, zij het in negatieve zin. De 5-0 nederlaag tegen Rusland was het zwaarste verlies ooit in een WK-openingsduel. Het wekt dan ook geen verbazing dat wedden op Saoedi-Arabië als laatste in Groep A een quote van 1.12 heeft.

De coach van de Saoedi’s, Juan Antonio Pizzi, brandde zijn ploeg na de wanprestatie tegen Rusland finaal af: “We hebben niet verloren omdat zij zo goed waren, maar omdat wij zo slecht waren.” Saoedi-Arabië slaagde er niet in een schot op Russisch doel te lossen. Pizzi haalt vermoedelijk de bezem door zijn opstelling met het oog op het duel met Uruguay. Aangezien het zelfvertrouwen zoek is, is het niet een gewaagde voorspelling dat een gelijkspel van Saoedi-Arabië al een hele knappe prestatie zou zijn. Een gelijkspel tegen Uruguay heeft bij Toto een quotering van 7.23. Wie het haast ondenkbare durft te voorspellen, een zege van de Saoedi’s, kan een klapper maken gezien de quotering van 18.72 bij Toto.

Mohammed Al-Sahlawi scoorde zestien keer in de WK-kwalificatiereeks maar de spits bleef het afgelopen jaar droog staan. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Muhannad Assiri of Fahad Al-Muwallad. Verdediger Mansour Al-Harbi bleef tegen Rusland op de bank, maar de 30-jarige back kan waarschijnlijk rekenen op een basisplaats tegen Uruguay.

Contrasterende cijfers

Het verlies tegen Rusland betekende de elfde zegeloze WK-wedstrijd op rij voor Saoedi-Arabië. In acht van die WK-duels werden er meer dan 2.5 goals gescoord. De Saoedi’s hielden in al die elf matchen geen enkele keer de nul en bleven doelpuntloos in acht van deze wedstrijden.

Uruguay daarentegen verloor slechts één van zijn laatste negen groepsduels en leed één nederlaag in zijn laatste vijf WK-wedstrijden. Uruguay won in 2018 al zijn duels en hield in die wedstrijden telkens de nul.

Uruguay – Saoedi-Arabië tip

Gezien de vorm waarin Uruguay verkeert en de erbarmelijke staat van dienst van Saoedi-Arabië is het niet meer dan logisch een winst van Uruguay te voorspellen. Er zijn verschillende manieren van wedden op een winst van Uruguay.

Naast de al eerder genoemde quotering van 1.13 bij winst van Uruguay op Saoedi-Arabië zijn er lucratievere opties denkbaar. Uruguay wint en scoort meer dan 2.5 goals heeft een quote van 1.47. Uruguay wint en houdt de nul heeft een quote van 1.54. Er is echter  een nog aantrekkelijkere quote en dat is tevens de tip: Uruguay wint beide helften, bij Toto qequoteerd op 1.95.

Uruguay – Saoedi-Arabië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Uruguay: 1.13
Gelijkspel: 7.23
Winst Saoedi-Arabië: 18.72