18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tunesië – Engeland wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Tunesië – Engeland, WK 2018
Aanvang: maandag 18 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: Engeland wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 1.92

De Adelaars versus de Leeuwen, oftewel Tunesië tegen Engeland in de eerste speelronde van Groep G.

Vleugellamme Adelaars

Tunesië is voor het eerst in twaalf jaar weer aanwezig op een WK. De Adelaars van Carthago doen voor de vijfde keer mee aan een WK. De Noord-Afrikanen kwamen bij hun vorige deelnames nooit door de groepsfase. Bij zijn debuut in 1978 won Tunesië direct zijn eerste WK-duel. De elf daaropvolgende WK-wedstrijden bleef de ploeg verstoken van een zege. Wedden op een primeur, Tunesië kwalificeert zich voor de knock-outfase, heeft een quote van 4.00.

Na een dubbele zege op Mauritanië in de tweede kwalificatieronde van de CAF-zone moest Tunesië in de derde kwalificatieronde af zien te rekenen met DR Congo, Libië en Guinee. Dat ging de Noord-Afrikanen betrekkelijk eenvoudig af. Tunesië werd ongeslagen winnaar van zijn poule en stelde daarmee zijn ticket voor Rusland veilig.

De kwalificatie kreeg een bittere nasmaak toen begin april bekend werd dat Youssef Msakni vanwege een knieblessure het WK moet missen. Msakni was Tunesië’s topscorer in de WK 2018-kwalificatiereeks. De goals moeten nu van Wahbi Khazri komen. Met 12 goals in 36 interlands loopt Khazri 1 op 3 voor Tunesië. De spits begon het seizoen in het Championship, maar Sunderland leende hem uit aan Stade Rennes. Khazri maakte in Frankrijk 11 goals in 29 duels.

De jeugd heeft de toekomst

Met hoge verwachtingen naar een eindtoernooi afreizen maar altijd van een koude kermis thuiskomen. Het is deze eeuw het verhaal van Engeland in een notendop. Veelzeggend is dat de Three Lions in de acht eindrondes die ze in de 21e eeuw speelden slechts twee keer een knock-outduel wonnen. Die zeges vonden plaats tijdens de WK’s van 2002 en 2006. De laatste keer dat Engeland de laatste vier van een WK haalde, dateert van 1990. Wedden op uitschakeling van Engeland in de achtste finale heeft een quote van 3.00. Diezelfde quote van 3.00 is van toepassing op uitschakeling van Engeland in de kwartfinale.

Engeland plaatste zich als één van de eerste Europese landen voor het WK. Slowakije, Schotland, Slovenië, Litouwen en Malta hadden niets in te brengen tegen de formatie van Gareth Southgate. Van zijn tien duels won Engeland er acht en speelde er twee gelijk. De ploeg incasseerde slechts drie tegentreffers.

Harry Kane is de grootste blikvanger in de WK-selectie. De Tottenham-speler was Engelands topscorer in de WK 2018-kwalificatiereeks. Kane staat op 13 goals in 24 interlands. Gareth Southgate heeft bij zijn selectie de voorkeur gegeven aan jeugdig talent boven ervaring. Ashley Young, Gary Cahill en Jamie Vardy zijn de enige dertigers in de Engelse WK-selecite.

Goede generale repetitie

Tunesië liet een goede indruk achter in de vier oefenduels die het land de afgelopen maanden speelde. Van Iran en Costa Rica werd gewonnen en Portugal werd op 2-2 gehouden. Tegen Spanje, de laatste oefenmatch, capituleerde Tunesië pas vijf minuten voor tijd: Iago Aspas maakte in de 85e minuut de enige goal van de wedstrijd.

Engeland verloor half juni 2017 een vriendschappelijke wedstrijd van Frankrijk. Sindsdien bleven de Three Lions ongeslagen. Die reeks omvat inmiddels tien duels. Engeland hield op Brazilië op 0-0, won van Nederland, speelde gelijk tegen Italië en versloeg WK-gangers Nigeria en Costa Rica in de oefenduels in de aanloop naar het WK.

Onderlinge ontmoetingen

Engeland en Tunesië troffen elkaar één keer eerder op een WK. Dat was op 15 juni 1998. Engeland boekte dankzij goals van Alan Shearer en Paul Scholes een 2-0 zege. Saillant detail: Gareth Southgate maakte in dat duel zijn WK-debuut als speler.

Tunesië- Engeland tip

Tunesië kwalificeerde zich moeiteloos voor het WK en liet een goede indruk achter in de oefenduels tegen Portugal en Spanje. Een aderlating is echter het gemis van topscorer Youssef Mkasni.

Engeland is ruim een jaar ongeslagen en hield in zes van zijn laatste tien duels de nul, waaronder de wedstrijden tegen Brazilië en Nederland. Wedden op alleen winst van Engeland loont niet de moeite. Tip: Engeland wint en houdt de nul, dat bij Toto een quote heeft van 1.92.

Tunesië – Engeland WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Tunesië: 7.81
Gelijkspel: 4.13
Winst Engeland: 1.41