18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sparta Rotterdam – Vitesse Eredivisie wedden, tips en quotes 16 januari 2018

Daniël van Bokhoven

Wedstrijd: Sparta – Vitesse, Eredivisie
Aanvang: dinsdag 16 januari 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.61

Sparta hervat de winterstop met de inhaalwedstrijd tegen Vitesse op het Kasteel.

Nieuwe koers onder Advocaat

Na de helft van het totaal aantal wedstrijden in de Eredivisie staat Sparta op de laatste plek, wat aan het eind van het seizoen degradatie naar de Jupiler League zou betekenen. Dat het daar staat met slechts elf punten is niet verwonderlijk; de Rotterdammers scoorden pas dertien keer en incasseerden liefst 37 treffers. Voor Alex Pastoor betekende de 0-7 nederlaag tegen stadsgenoot Feyenoord het einde van zijn baan als trainer. Op korte termijn hielp het echter nauwelijks; een week later, de laatste wedstrijd van 2017, ging Sparta hard af met 4-0 in het NoordLease Stadion bij FC Groningen.

In de winterstop verraste Sparta door het aantrekken van Dick Advocaat. De 70-jarige oefenmeester maakt tegen Vitesse zijn officiële debuut als trainer van de club waar hij als speler ook al actief was. De oefenwedstrijden onder zijn leiding waren twee uitersten; eerst werd met 1-0 verloren van Telstar, daarna volgde een 3-1 overwinning op Kaiserslautern.

Advocaat is druk bezig om de selectie van Sparta te versterken. Zo kwamen Dabney dos Santos en Fred Friday al over van AZ en de Turkse verdediger Yiğithan Güveli van Fenerbahçe. De Haagse coach probeert tot het einde van de transferwindow nog meer spelers te halen om de doelstelling, lijfsbehoud, te realiseren.

Onrust bij Vitesse

Vitesse hoopt de tweede seizoenshelft goed van start te gaan met een overwinning. De laatste competitiezege was eind november tegen ADO Den Haag en dus wordt het voor de geel-zwarten weer eens tijd voor een overwinning. Er heerst echter onrust bij ‘FC Hollywood aan de Rijn’. Niet alleen zijn de resultaten de laatste maanden matig, waardoor Vitesse slechts op de achtste plek terug te vinden is, maar trainer Henk Fraser liet onlangs ook weten aan het eind van dit seizoen te vertrekken.

De laatste wedstrijd voor de winterstop verloor Vitesse bij PSV met 2-1. De Arnhemmers hebben een overwinning nodig om op een plek terecht te komen die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs, en veel hoop zal gevestigd zijn op spits Tim Matavž. De Sloveense aanvaller scoorde dit seizoen immers al negen keer. Eén keer oefende Vitesse in de winterstop, tegen het Schotse Hearts werd het 1-1. Op de transfermarkt is er niets gebeurd met de selectie. Wel is linksback Alexander Büttner inmiddels disciplinair geschorst.

Head to head

Historisch gezien heeft Sparta de laatste jaren weinig in te brengen tegen Vitesse. Vorig seizoen verloor het met liefst 5-0 in de GelreDome en ook op het Kasteel werden geen punten gepakt: toen werd het 1-2 door een dubbelslag van Lewis Baker, die nu speelt voor Middlesbrough. De laatste keer dat Sparta niet verloor van Vitesse was in 2010, toen het 1-1 werd. De laatste Sparta-overwinning dateert zelfs van 2005.

Sparta – Vitesse tip

Voor beide ploegen zal het wennen zijn om weer eens negentig minuten te gaan voetballen, maar feit is dat een overwinning broodnodig is voor zowel Sparta als Vitesse. Voor de winterstop incasseerden beide teams veel doelpunten en de verwachting is nu ook dat beide teams minimaal één keer scoren in een open duel. Toto biedt deze weddenschap aan voor een 1.61 quotering.

Sparta – Vitesse wedden

Quotes bij Toto

Winst Sparta: 3.44
Gelijkspel: 3.40
Winst Vitesse: 2.00