18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sparta Rotterdam – FC Dordrecht wedden, tips en quotes 13 mei 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Sparta Rotterdam – FC Dordrecht, nacompetitie
Aanvang: zondag 13 mei 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: Sparta wint met handicap
Bookmaker: Toto
Quote: 1.69

Sparta Rotterdam won uit bij FC Dordrecht met 1-2. Nu de return in Rotterdam.

Huzarenstuk van Advocaat

Frank Rijkaard en Aad de Mos. Het is aan Dick Advocaat om ervoor te zorgen niet in een lijstje te komen met deze twee trainers. Zij degradeerden namelijk ooit met Sparta uit de Eredivisie en Advocaat werd deze winterstop aangesteld als trainer van de Rotterdammers. Op dat moment stond Sparta onderaan de ranglijst. Uiteindelijk eindigde Sparta op de zeventiende plaats, drie punten boven FC Twente, dat direct degradeerde.

In de play-offs moet Sparta ook Eredivisievoetbal verzekeren voor volgend seizoen. FC Dordrecht is het eerste obstakel voor Sparta. Wint Sparta, dan speelt het in de derde en laatste ronde van de nacompetitie tegen FC Emmen of NEC. Sparta speelde onder Advocaat weinig gelijk. Alleen tegen FC Twente (1-1) werd het een puntendeling. Verder werd elfmaal verloren en versloegen de Rotterdammers Willem II (1-0), ADO Den Haag (2-1), Roda JC (0-2), VVV-Venlo (3-2) en NAC Breda (2-1).

Op herhaling

FC Dordrecht zou graag revanche willen halen voor het laatste seizoen dat de club in de Eredivisie speelde. Na een tweede plaats in de Eerste divisie speelde Dordrecht in het seizoen 2014/15 op het hoogste niveau, maar een groot succes werd het niet. De club, destijds geleid door Ernie Brandts en Jan Everse, eindigde als achttiende en degradeerde direct terug naar de Jupiler League. Sindsdien eindigde Dordrecht als veertiende, negentiende en dertiende.

Door een behaalde periodetitel mocht Dordrecht de play-offs in. In de eerste wedstrijd werd met 1-2 verloren, waardoor Dordrecht in de return alles op alles moet zetten. In de eerste ronde van de nacompetitie werd afgerekend met SC Cambuur. Na een 1-4 nederlaag in eigen huis won Dordrecht op bezoek in Friesland met diezelfde cijfers en na strafschoppen waren de Zuid-Hollanders te sterk voor Cambuur.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes onderlinge wedstrijden won Sparta er drie en Dordrecht twee. De andere ontmoeting eindigde in een gelijkspel. Door treffers van Loris Brogno en Robert Mühren en een eigen goal van Stijn Spierings won Sparta met 1-2 op bezoek in Dordrecht.

Duitse Sparta-spelers geblesseerd

De Spartaanse Duitsers Jannik Huth en Julian Chabot zijn er door blessureleed niet bij voor dit duel. Ook hun teamgenoot Soufyan Ahannach moet de wedstrijd missen door een blessure.

FC Dordrecht moet het stellen zonder Robert Mutzers. Verder lijkt het team fit en compleet.

Sparta Rotterdam – FC Dordrecht tip

Sparta Rotterdam heeft in principe aan een gelijkspel genoeg en neemt ook al twee uitgoals mee uit Dordrecht. FC Dordrecht weet wel hoe een thuisnederlaag goedgemaakt moet worden, maar lijkt te zwak om Sparta uit te schakelen. Tip: Sparta Rotterdam wint met een handicap, met een quote van 1.69 bij Toto.

Sparta Rotterdam – FC Dordrecht nacompetitie wedden

Quotes bij Toto

Winst Sparta Rotterdam: 1.28
Gelijkspel: 5.40
Winst FC Dordrecht: 8.56