18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sevilla – Athletic Bilbao voorspelling – wedden, quotes en tip vrijdag 3 januari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Sevilla – Athletic Bilbao, La Liga
Aanvang: vrijdag 3 januari 2020, 20.30 uur
Beste wedtip: winst Sevilla
Bookmaker: Toto
Quote: 1.61

Het nieuwe jaar is aangebroken: 2020. In La Liga gaan Sevilla en Athletic Bilbao het tegen elkaar opnemen. Het verschil tussen deze twee ploegen is vier punten. Dit is onze voorbeschouwing voor Sevilla – Athletic Bilbao.

Alles kan nog voor Sevilla

Voor Sevilla kan het een mooi seizoen worden. Het staat momenteel op de derde plaats in de Spaanse competitie. Tot nu toe werden er 34 punten gehaald. Er werd tot nu toe tien keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. Zowel de eerste als de tweede plaats is nog volop in zicht voor Sevilla. De afstand met nummer twee Real Madrid bedraagt drie punten en de afstand met koploper FC Barcelona vijf punten.

Sevilla sloot 2019 af met een uitzege bij RCD Mallorca. Door doelpunten van Diego Silva en Éver Banega werd het 0-2 voor de Rojiblancos.

Een zege op Athletic Bibao is eigenlijk van groot van belang. Kijken we namelijk naar de volgende competitiewedstrijd, dan zien we een uitwedstrijd bij Real Madrid staan voor Sevilla. Een waar sleutelduel dus.

Aanhaken of afhaken

Voor Bilbao is het duel met Sevilla ook belangrijk. Bij winst nadert het Sevilla namelijk tot op twee punten. Bij verlies kunnen drie ploegen Bilbao passeren op de ranglijst. Bilbao staat op de zevende plaats in La Liga met 28 punten uit 18 wedstrijden. Er werd zeven keer gewonnen, zeven keer gelijkgespeeld en vier keer verloren.

De laatste wedstrijd van Bilbao in 2019 was een uitwedstrijd bij Real Madrid. De thuisploeg had het betere van het spel, maar er werd niet gescoord. Het eindigde dus in een bloedeloos 0-0 gelijkspel in Estadio Santiago Bernabéu.

Wat denken de bookmakers van Sevilla – Athletic Bilbao?

Volgens de bookmakers is de thuisploeg de favoriet voor de winst. Een overwinning van Sevilla staat namelijk gequoteerd op 1.61. Een overwinning van de bezoekers staat op 5.50 en een gelijkspel op 3.65.

Terug in de tijd

Deze twee ploegen kennen een rijke historie op het gebied van eerdere ontmoetingen. In totaal kruisten deze Spaanse clubs de degens 156 keer eerder. Dit resulteerde in 65 zeges voor Sevilla en 62 zeges voor Athletic Bilbao. Ze doen dus niet gek veel voor elkaar onder.

Vorig seizoen stonden ze drie keer tegenover elkaar. Twee keer in het kader van de competitie en één keer in het kader van de Copa del Rey. Athletic won in de Copa del Rey met 0-1. Thuis in de competitie trok het met 2-0 aan het langste eind. Sevilla won op haar beurt de tweede ontmoeting in de competitie, het werd 2-0.

Teamnieuws: weinig doelpunten, maar veel punten

Zowel Sevilla als Athletic Bilbao scoort relatief weinig in de competitie. Ze hebben daarentegen allebei wel al een behoorlijk aantal punten vergaard.

Sevilla scoorde tot dusver pas 23 keer. Dat is niet erg veel, als je het bijvoorbeeld vergelijkt met koploper FC Barcelona (47 doelpunten) en nummer twee Real Madrid (33 doelpunten). Athletic wist het net pas 19 keer te vinden in 18 duels.

Sevilla – Athletic Bilbao tip

Sevilla heeft het thuisvoordeel in dit duel en doet het beter dit seizoen. Athletic heeft op haar beurt laten zien dat het kan winnen van Sevilla. Tóch lijkt een overwinning van Sevilla een realistische gedachte. Dat is ook onze tip bij deze editie van Sevilla – Athletic Bilbao. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.61 bij Toto.

Sevilla – Athletic Bilbao La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Sevilla: 1.61
Gelijkspel: 3.65
Winst Athletic Bilbao: 5.50