18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Servië – Portugal voorspelling – wedden, quotes en tip 27 maart 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Servië – Portugal, WK 2022 kwalificatie
Aanvang: zaterdag 27 maart 2021, 20.45 uur
Beste wedtip: Portugal wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.74

Deze twee landen zijn de topfavorieten in hun poule en wonnen hun eerste duel. Tegen elkaar maken ze uit wie de koppositie inneemt. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Servië – Portugal.

Herpakken

Heel Servië huilde vorig jaar, op 12 november. In een direct duel tegen Schotland werd uitgemaakt wie zich mocht melden op het EK. De teams kwamen echter niet verder dan 1-1 en de Schotten namen de daarop volgende strafschoppen beter. Het is tijd voor het team om zich te herpakken. Na de WK’s van 2010 en 2018 moet ook dat van 2022 bereikt worden. Daarvoor is afgelopen woensdag in elk geval al de eerste stap in de juiste richting gezet.

Tegen Ierland werd namelijk met 3-2 gewonnen. Het ging lang moeizaam, maar na twee treffers van invaller Aleksandar Mitrovic kreeg de Servische ploeg wat meer rust. In dit tweede kwalificatieduel hoopt bondscoach Dragan Stojkovic de boel achterin dicht te houden en op de counter toe te slaan. Als dit lukt, kan het Servië zomaar lukken de regerend Europees kampioen punten af te snoepen. Tip: wedden op de voorspelling ‘Servië wint of speelt gelijk’ levert je een quote op van 1.93.

Wereldster

Er was een tijd dat Portugese voetbalsupporters dachten dat het nooit meer beter ging worden. Wie zou het niveau van Eusébio ooit evenaren of overstijgen als beste Portugese voetballer ooit? Toen kwam Luis Figo en hij werd op zijn beurt weer afgelost door Cristiano Ronaldo. Inmiddels speelde de aanvaller liefst 171 interlands met daarin 102 doelpunten. Nog zeven en dan komt de wereldster op gelijke hoogte met de Iraniër Ali Daei, die nu recordhouder is met 109 treffers.

De eerste wedstrijd in deze kwalificatiereeks leverde een beetje een valse start op. Er werd weliswaar gewonnen, maar echt hoogstaand was het niet. Er was zelfs een eigen doelpunt voor nodig om van het kleine Azerbeidzjan te winnen (1-0). Tegen Servië moet het sprankelender. Tip: in zes van de laatste acht interlands hield Portugal de nul. Wedden op de voorspelling dat dit opnieuw gaat lukken, geeft je een quote van 2.35.

Onderlinge resultaten

Zes keer eerder stond een voorganger van deze Servië – Portugal op het programma. Hiervan wist Portugal er drie te winnen en de overige drie duels eindigden gelijk. Tijdens de laatste kwalificatiereeks werd het 1-1 in Portugal en won dat land op bezoek bij Servië met 2-4.

Teamnieuws

Verwacht een Servië dat op volle oorlogssterkte aantreedt bij dit duel. Sergej Milinkovic-Savic en Filip Kostic kregen bijvoorbeeld tegen Ierland rust en kunnen nu voluit spelen. Aleksandar Mitrovic scoorde twee keer als aanvaller en wordt daarvoor mogelijk beloond met een basisplaats.

Portugal moet wat vaste namen missen. Rui Patrício, Pepe en Raphaël Guerreiro zijn er door blessures niet bij. Bruno Fernandes viel tegen Azerbeidzjan nog in, maar zal nu waarschijnlijk aan de aftrap starten. Door de afwezigen mogen Anthony Lopes, Domingos Duarte en Nuno Mendes rekenen op een basisplaats.

Servië – Portugal tip

Servië – Portugal: het gaat er nu om wie er in een belangrijke wedstrijd kan staan. Als er één land is dat presteert wanneer het nodig is, dan is dat Portugal wel. Tip: wedden op de voorspelling ‘Portugal wint’ met een quote van 1.74 bij Toto.

Servië – Portugal WK 2022 kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Servië: 4.30
Gelijkspel: 3.65
Winst Portugal: 1.74