18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Servië – Brazilië voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Servië – Brazilië, WK 2018
Aanvang: woensdag 27 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Brazilië
Bookmaker: Toto
Quote: 1.47

Brazilië heeft aan een punt genoeg voor de volgende ronde, maar moet winnen om op eigen kracht eerste te worden in de poule. Tegenstander Servië moet winnen om door te bekeren. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Teneur na laatste duel

Servië kwam naar het WK om door te bekeren naar in elk geval de achtste finales. De Serviërs wisten dat ze daarvoor af moesten rekenen met Costa Rica en voornamelijk Zwitserland, dat ook ging voor een plek achter favoriet Brazilië. Zwitserland pakte echter een punt tegen Brazilië en won van Servië, terwijl dat laatste land slechts drie punten tegen Costa Rica behaalde. Met een wedstrijd tegen Brazilië voor de boeg en Zwitserland ondertussen tegen Costa Rica, lijkt alleen een overwinning genoeg om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Gezien de hoge wedden-quote van 6.55 wordt deze voorspelling niet als een heel realistische getipt door Toto.

Het Servisch voetbalelftal speelde eerst nog onder de vlag van Joegoslavië en daarna van Servië en Montenegro. Pas sinds 2006 spelen de Serviërs onder deze naam. In die periode is dit toernooi het tweede waaraan het Oost-Europese land meedoet. Het WK 2010 was het eerste. Hier werd nog verrassend van Duitsland gewonnen, maar na nederlagen tegen Ghana en Australië konden de debutanten op dat toernooi alsnog de tas inpakken en terug naar huis. Door in de kwalificatiegroep boven Moldavië, Georgië, Oostenrijk, Wales en Ierland te eindigen, mocht Servië meedoen aan dit eindtoernooi.

Bondscoac Mladen Krstajić, zelf oud-international van Servië en Montenegro (48 duels) en Servië (11 duels), werd in oktober 2017 na de kwalificatie voor het WK aangesteld als interim-bondscoach na het ontslag van Slavoljub Muslin. Twee maanden later werd deze aanstelling definitief. Het WK is zijn eerste klus en na het toernooi loopt zijn verbintenis af. Voor hem was de doelstelling een team te formeren rondom de creatieve spelers Sergej Milinković-Savić en Dušan Tadić. Met hier omheen ervaren rotten Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov en Nemanja Matić hoopte hij hoge ogen te gaan gooien in Rusland.

Speler om op te letten

Hij speelde eerder voor Teleoptik, Partizan Belgrado, Anderlecht en Newcastle United, dat hem afgelopen januari verhuurde aan Fulham. Spits Aleksandar Mitrović, veelzeggend bijgenaamd Mitrogol staat bekend als een goede doelpuntenmaker en dat liet hij afgelopen halfjaar ook zien, met twaalf treffers in twintig competitieduels. Dit toernooi was hij ook al trefzeker. Hij tekende op aangeven van Dušan Tadić voor het enige doelpunt tegen Zwitserland. De lange spits zal tegen Brazilië weer opgesteld worden met één doel: een doelpunt maken.

Wordt dit nummer zes?

Kwalificatie voor het WK is een gegeven feit voor Brazilië. De fans hoeven nooit bang te zijn dat hun land het eindtoernooi gaat missen. Alle twintig WK’s tot nu toe werden gespeeld met Brazilië als een van de deelnemende teams. Hiervan wisten de Zuid-Amerikanen er ook nog eens vijf te winnen. In 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002 won het land namelijk de WK-finale. Dat hadden er twee meer moeten zijn wat de fans betreft. In 1950 werd de beslissende laatste wedstrijd in eigen land met 2-1 verloren van Uruguay en het vorige WK in 2014 leverde, opnieuw in Brazilië zelf, een ruime 7-1 nederlaag op tegen Duitsland in de halve finales.

Brazilië wil wraak nemen voor het vorige WK en het land werd dan ook getipt als een van de favorieten voor de eindzege. De quote voor het voorspellen van Brazilië als eindwinnaar was 5.50. Hiermee was het land samen met Duitsland favoriet, gevolgd door Frankrijk (6.00) en Spanje (7.00). De grote tip leek dan ook om te wedden op een van deze landen. De eerste wedstrijd verliep teleurstellend, toen met 1-1 gelijkgespeeld werd tegen Zwitserland. Herstel moest komen in het tweede duel tegen Costa Rica. Heel lang lukte het de Braziliaanse aanvallers hier niet de ban te breken, maar uiteindelijk scoorden Philippe Coutinho (eerste minuut van de blessuretijd) en Neymar (zesde minuut van de blessuretijd) om Brazilië drie punten te geven.

Neymar is sowieso de blikvanger van het elftal van bondscoach Tite. Deze coach is gepokt en gemazeld in het voetbal, waar hij al sinds 1990 als professioneel coach actief is. Hij trainde voornamelijk clubs in Brazilië, maar was ook een tijdje werkzaam in de Verenigde Arabische Emiraten. Dani Alves moest verstek laten gaan voor dit toernooi, maar verder kon Tite met een fitte selectie beginnen. Neymar heeft veel spelers die om hem heen kunnen spelen, met aanvallende spelers als Philippe Coutinho, Willian, Douglas Costa, Gabriel Jesus, Roberto Firmino en Taison.

Speler om op te letten

Casemiro werd in 2013 binnengehaald door Real Madrid, waar hij eerder speelde bij São Paulo. Hij had in het begin nog moeite om zich in het elftal te spelen en bracht het seizoen 2014/15 door op huurbasis bij FC Porto. Toen hij terugkeerde vanuit Portugal kreeg hij steeds meer speeltijd en in de afgelopen drie seizoenen stond hij geregeld aan de aftrap naast Toni Kroos en Luka Modrić. Hij laat zien over lijken te gaan voor de drie punten en is inmiddels ook voor Brazilië een onschatbare waarde. Door zijn aanwezigheid moet Fernandinho genoegen nemen met een plek op de bank.

Onderlinge resultaten

Servië en Brazilië speelden één keer eerder tegen elkaar. In 2014 oefenden de landen tegen elkaar en maakte spits Fred het enige doelpunt van de wedstrijd.

Blessures of schorsingen

Bij Servië is iedereen fit, maar moet de bondscoach Krstajić kiezen tussen Filip Kostić en Adem Ljajić aan de linkerkant van de aanval.

Brazilië moet het nog steeds stellen zonder Danilo, de vaste rechtsback nu Dani Alves geblesseerd is. Door deze afwezigheid mag Fagner weer aan de rechterkant beginnen. Douglas Costa heeft een hamstringblessure, dus Willian zal aan de rechterkant gaan spelen.

Servië – Brazilië tip

Servië moet gaan winnen om zich nog te kunnen plaatsen voor de achtste finales. Dit is echter een grote kluif met Brazilië, nog steeds een van de favorieten voor de eindzege, als tegenstander. Wedden op Brazilië lijkt een goede voorspelling gezien de enorme kwaliteit in het elftal. Tip: een overwinning van Brazilië met een quote van 1.47 bij Toto.

Servië – Brazilië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Servië: 6.55
Gelijkspel: 4.08
Winst Brazilië: 1.47