18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach voorspelling – wedden, quotes en tip 5 juni 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach, Bundesliga
Aanvang: Vrijdag 5 juni 2020, 20.30 uur
Beste wedtip: Winst Freiburg of X
Bookmaker: Toto
Quote: 1.89

Borussia Mönchengladbach staat op een mooie vierde plaats in de Bundesliga en kan zelfs nog een paar plaatsen stijgen. Dan moet het deze week wel zien af te rekenen met SC Freiburg, dat het ook niet onverdienstelijk doet met de achtste plek. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach.

Slechte serie

We kunnen wel stellen dat het de laatste weken niet zo goed gaat met Freiburg, want het wist al vier wedstrijden op rij niet te winnen. De club speelde twee keer gelijk. Tegen RB Leipzig was de 1-1 een goed resultaat, maar tegen Eintracht Frankfurt was 3-3 te weinig aangezien die club een stukje lager staat op de ranglijst. De andere twee duels verloor Freiburg van Werder Bremen, dat zeventiende staat, en van de nummer vijf Bayer Leverkusen.

Deze resultaten zorgen ervoor dat Freiburg momenteel op de achtste plek bivakkeert. De zesde plaats is het hoogst haalbare voor de club. Daar staat momenteel Wolfsburg met een voorsprong van vier punten, met de top vijf ver buiten bereik. Dit is nog te overbruggen in het restant van de competitie, maar Freiburg moet ook uitkijken dat het niet wegzakt. De concurrentie zit de nummer acht namelijk op de hielen.

Kans op de tweede plaats

Borussia Mönchengladbach draait een goed seizoen en staat momenteel op de vierde plek gepositioneerd. In de top vijf zijn de verschillen tussen de nummers twee en vijf erg klein. Dortmund heeft namelijk 60 punten en Bayer Leverkussen 56. Mönchengladbach heeft ook 56 punten, dus slechts een achterstand van vier punten op de club uit Dortmund. Een betere eindklassering zit er dan ook nog in.

Het leek er even op dat Mönchengladbach de draad kwijt was. De club verloor namelijk van Bayer Leverkussen en speelde gelijk tegen Werder Bremen. In het afgelopen weekend herstelde de club zich weer door met 4-1 van Union Berlin te winnen.

Volle ziekenboeg bij Borussia Mönchengladbach

Bij Freiburg hebben ze nauwelijks last van blessures, maar dit is bij Mönchengladbach wel anders. In mei kwamen er vier nieuwe geblesseerden bij: Fabian Johnson, Breel Embolo, Tobias Strobl en Raffael. Door al deze blessures heerst er onzekerheid over het basiselftal dat vrijdag aan de aftrap verschijnt.

Eerdere ontmoetingen

De wedstrijden uit het verleden laten zien dat beide teams ongeveer even vaak van elkaar winnen als verliezen. Het valt op dat het thuisspelende team meestal wint wanneer deze twee clubs tegen elkaar spelen. De laatste keer dat de bezoeker won dateert alweer van 11 mei 2008, toen Freiburg met 2-3 won bij Borussia Mönchengladbach. In competitieverband was de nummer vier van Duitsland dit seizoen al eens met 4-2 te sterk voor de huidige nummer acht. Het laatste onderlinge duel op de grond van Freiburg eindigde in een 3-1 zege voor de thuisploeg.

De bookmakers geloven deze keer niet in het thuisvoordeel, want een overwinning van Freiburg levert een quote van 4.15 op en een zege van Mönchengladbach 1.73.

SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach tip

Beide teams hebben nog kansen om hoger te eindigen dan ze nu staan. Borussia Mönchengladbach is wat beter in vorm, maar kampt met veel blessures. Daarnaast wint over het algemeen het thuisspelende team bijna altijd wanneer deze clubs elkaar ontmoeten. De tip bij deze wedstrijd is daarom: Winst Freiburg of X. Deze voorspelling van SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach heeft een quote van 1.89.

SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach Bundesliga wedden

Quotes bij Toto
Winst SC Freiburg: 4.15
Gelijkspel: 3.85
Winst Borussia Mönchengladbach: 1.73