18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Saoedi-Arabië – Egypte voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Saoedi-Arabië – Egypte, WK 2018
Aanvang: maandag 25 juni 2018, 16.00 uur
Beste wedtip: minder dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.70

Saoedi-Arabië en Egypte zijn beide nog puntloos en spelen een duel om des keizers baard. Desondanks zijn er nog diverse interessante manieren van wedden op dit duel. Verschillende quoteringen en voorspellingen komen in deze voorbeschouwing aan bod.

Geen gelukkige hand van wisselen

Juan Antonio Pizzi was des duivels na de wanprestatie van Saoedi-Arabië tegen Rusland (5-0 nederlaag). Hij voerde enkele wijzigingen door in het duel met Uruguay, waaronder een keeperswissel. Mohammed Al-Owais stond onder de lat in plaats van Abdullah Al-Mayouf. Al-Owais maakte geen beste beurt omdat hij bij een hoekschop van Uruguay onder de bal doorging. Luis Suarez profiteerde van deze fout en maakte de enige goal van de wedstrijd.

Net als in het duel met Rusland speelden de Saoedi’s weinig klaar. Kansen creëren de Groene Valken amper, vandaar dat de teller na twee WK-duels nog steeds op nul goals staat. In vier van de vijf laatste duels van Saoedi-Arabië werden er meer dan 2.5 goals gescoord. De voorspelling dat in het duel met Egypte er ook meer dan 2.5 goals worden gescoord, is derhalve een mogelijkheid. Wedden op meer dan 2.5 goals heeft een quotering van 2.02 bij toto.

Aan de andere kant was het optreden van de Saoedische verdediging een stuk overtuigender in vergelijking met het duel tegen Rusland. Egypte scoorde in 2018 slechts twee keer in zes duels. Wedden op minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 1.70.

Alle hoop op Salah gevestigd

De opluchting was groot toen Mohamed Salah speelklaar was en aan kon treden tegen Rusland. De grote vedette scoorde in de 73e minuut maar toen was het kalf al verdronken. De 3-1 uit een strafschop was een doekje voor het bloeden. Egypte kon Rusland één helft bijbenen maar toen de WK-gastheer kort na rust op voorsprong kwam, volgde de ineenstorting van de Farao’s.

Aangezien Salah nog amper hersteld is van zijn schouderblessure is het de vraag of bondscoach Hector Cuper hem gaat opstellen in een duel waarin er niks meer op het spel staat. Mocht hij wel spelen, dan is Salah de uitgelezen persoon om te scoren. Dat is geen gewaagde voorspelling. Wedden op Mohamed Salah scoort tegen Saudi-Arabië heeft een quotering van 2.00.

Wedden op een laag aantal goals in de eerste helft

Tot nu is er in Groep A, de poule van Egypte en Saoedi-Arabië, elf keer gescoord. Acht van deze elf goals vielen in de tweede helft. Egypte incasseerde vier goals in zijn laatste vijf WK-duels. Die tegentreffers vielen telkens in de tweede helft.

Dat er weinig goals vallen bij Saoedi-Arabië – Egypte is een voor de hand liggende voorspelling. Wedden op minder dan 0.5 goals in de eerste helft heeft een quotering van 2.60 bij Toto. Wedden op minder dan 1.5 goals in de eerste helft heeft een quotering van 1.34.

Een vergelijkbare balans

Egypte bleef zegeloos in zijn laatste acht wedstrijden. Saoedi-Arabië verloor zijn laatste vijf duels. Vriendschappelijke duels buiten beschouwing gelaten maken beide landen ook geen beste beurt in matchen waar er wat op het spel staat.

De Egyptenaren wonnen slechts twee van hun laatste acht competitieve duels. Saoedi-Arabië komt tot een vergelijkbare score: twee zeges in zeven competitieve duels. Beide teams lijken derhalve aan elkaar gewaagd. Wedden op een gelijkspel heeft een quotering van 3.46.

Saoedi-Arabië bleef in negen van zijn laatste elf WK-duels doelpuntloos. Egypte maakte twee goals in zijn laatste vijf WK-wedstrijden.

Saoedi-Arabië – Egypte tip

Zowel Saoedi-Arabië als Egypte heeft de afgelopen twaalf maanden moeite met winnen. Scoren in WK-duels gaat beide landen ook moeizaam af. Wedden op een duel met weinig goals strekt derhalve tot aanbeveling. Tip: minder dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.70.

Saoedi-Arabië – Egypte WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Saudi-Arabië: 4.27
Gelijkspel: 3.46
Winst Egypte: 1.80