18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Rusland – Saoedi-Arabië wedden, quotes & tip – WK 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Rusland – Saoedi-Arabië, WK 2018
Aanvang: donderdag 14 juni 2018, 17.00 uur
Beste wedtip: winst Rusland
Bookmaker: Toto
Quote: 1.40

In de openingswedstrijd van dit WK, speelt het thuisland Rusland tegen Saoedi-Arabië.

Op papier een beter team

Rusland is de organisator van het WK dit jaar. Het land heeft dus geen kwalificatie hoeven spelen om zich te plaatsen voor het toernooi. Het nationale elftal kent niet heel veel grote namen. Igor Akinfeev (keeper), Alan Dzagoev (middenvelder) en Fedor Smolov (aanvaller), zijn spelers die wel bekend zijn bij de meeste voetballiefhebbers. Wedden op Rusland lijkt verstandig, omdat het team op papier wel meer betere spelers heeft dan Saoedi-Arabië.

Op het EK van 2016 in Frankrijk, kwamen de Russen niet verder dan de groepsfase. Rusland won geen een keer en eindigde met een punt op de vierde plaats, achter Slowakije, Engeland en Wales. Het enige punt wat het nationale elftal behaalde, was tegen Engeland. In die wedstrijd scoorde Rusland in de 90e minuut de 1-1.

In aanloop naar het WK heeft Rusland een aantal oefeninterlands gespeeld. In maart verloren ze kansloos van Brazilië en Frankrijk. Dat is logisch, want die twee landen behoren tot de favorieten voor de wereldtitel. Eind mei verloor Rusland van Oostenrijk met 0-1. De laatste oefeninterland, tegen Turkije, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Tegen wat mindere tegenstanders wist Rusland dus ook niet te winnen. De voorbereiding op het WK is dus op zijn zachtst gezegd, niet goed.

Voor het eerst sinds 2006 er weer bij

Het is de vijfde keer ooit dat Saoedi-Arabië zich plaatst voor het WK. De laatste keer dat het land mee deed, was twaalf jaar geleden. Toen kwam het nationale elftal niet verder dan de groepsfase. Met maar een punt eindigde de ploeg laatste in een poule met Spanje, Oekraïne en Tunesië. Wedden op Saoedi-Arabië levert een hoge quotering op. Het is wel riskant, want het land heeft weinig ervaring met het toernooi. In de selectie zitten ook geen grote namen die bekend zijn in het buitenland.

Saoedi-Arabië won de laatste wedstrijd van de kwalificatie voor het Wk 2018, tegen groepshoofd Japan. Door die overwinning werd het land tweede, ten koste van Australië. Dat resultaat was dus voldoende om deel te mogen nemen aan het WK. Dit succes was mede te danken aan Bert van Marwijk. Hij was de bondscoach tijdens de kwalificatie voor het toernooi. Inmiddels is van Marwijk de bondscoach van Australië, dat zich via een tweeluik met Syrië alsnog wist te plaatsen voor het WK.

Vanaf mei speelde Saoedi-Arabië vijf wedstrijden ter voorbereiding op het toernooi. In mei werd er twee keer met 2-0 gewonnen. De tegenstanders waren Algerije en Griekenland. De voorbereiding begon dus erg goed, maar dit veranderde toen Saoedi-Arabië ging oefenen tegen wat sterkere landen. Italië was met 2-1 te sterk en de laatste twee oefeninterlands gingen ook verloren. Dit keer tegen landen die ook naar het WK gaan. Het eerste duel was geen succes, want er werd met 0-3 verloren van Peru. De laatste wedstrijd in aanloop naar het WK, was tegen regerend wereldkampioen Duitsland. Door in de laatste minuut een grote kans te missen, verloor Saoedi-Arabië met 2-1. De voorbereiding begon dus goed, maar eindigde wel vrij matig.

Onderlinge duels

Het laatste duel tussen deze twee landen, vond plaats op 6 oktober 1993. Toen won Saoedi-Arabië met 4-2, maar dit was dus wel erg lang geleden.

Rusland – Saoedi-Arabië tip

Beide teams hebben geen goede voorbereiding achter de rug. Toch is het organiserende land favoriet voor deze wedstrijd. Rusland heeft een betere selectie en speelt thuis voor eigen publiek. De tip voor deze wedstrijd is dat Rusland wint. Wedden op winst van Rusland, levert een quotering van 1.40 op bij Toto.

Rusland – Saoedi-Arabië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Rusland: 1.40
Gelijkspel: 4.05
Winst Saoedi-Arabië: 8.33