18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Rusland – Egypte wedden, quotes en tip – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: Rusland – Egypte, WK 2018
Aanvang: dinsdag 19 juni, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Rusland
Bookmaker: Toto
Quote: 2.07

In de tweede groepswedstrijd treffen Rusland en Egypte elkaar. Het gastland is vol vertrouwen na de 5-0 overwinning op Saudi-Arabië, terwijl Egypte moet winnen na de nederlaag tegen Uruguay.

Perfecte start speelt Rusland in de kaart

De Russen hadden zich geen betere openingswedstrijd kunnen wensen. Tegen het werkelijk armoedige Saudi-Arabië won gastland Rusland onder toeziend oog van Vladimir Poetin met maar liefst 5-0 van de Arabieren. Rusland zelf speelde niet geweldig, maar vooral dankzij de zeer matige tegenstander werd het een grote uitslag. De Russen bleken wel effectief, want hoewel ze niet eens legio kansen creëerden, troffen ze vijfmaal doel.

Een aderlating voor het thuisland was het uitvallen van vleugelspeler en spelmaker Alan Dzagoev. De 28-jarige middenvelder viel in de eerste helft uit, waardoor het nog niet zeker is of hij tegen Egypte in de basis start. Tegen Saudi-Arabië bleek zijn afwezigheid geen probleem.

Aan vertrouwen dus geen gebrek bij de Russen. De ruime overwinning tegen de Arabieren geeft het gastland wat meer kaarten in handen. Ze kunnen tegen Egypte dus hun eigen spelletje spelen. Wedden op de Russen kan dus een goede zet zijn.

Egypte met Salah, maar zonder punten

Daar waar Rusland een perfecte eerste paar dagen beleefde, is de stemming in het Egyptische kamp een stuk minder vrolijk. Eerst was daar de blessure van sterspeler Mohamed Salah. De ster van Egypte en Liverpool raakte in de Champions League-finale geblesseerd en miste daardoor de eerste groepswedstrijd tegen Uruguay.

Zonder Salah weerde Egypte zich kranig tegen de Uruguayanen. Lang leek het erop dat de Afrikanen een punt uit het vuur zouden slepen, maar in de slotminuut scoorde Uruguay uit een corner: 0-1. Verdedigend stonden de Egyptenaren goed, maar aanvallend creëerden ze nauwelijks een kans. Het gemis van Salah werd pijnlijk duidelijk.

Tegen Rusland is Salah er hoogstwaarschijnlijk weer bij. Het komt als geroepen, want door de nederlaag is het treffen met Rusland voor Egypte een cruciale wedstrijd. Niet winnen betekent dat Uruguay en Rusland de beste papieren hebben voor de tweede ronde. Als het lang 0-0 blijft, zal Egypte meer en meer risico’s moeten nemen. Dat kan Rusland in de kaart spelen.

Onderlinge geschiedenis

Er staat genoeg op het spel bij Rusland – Egypte. Het wordt bovendien de eerste confrontatie tussen beide naties. Nog nooit speelden de landen tegen elkaar.

Rusland – Egypte tip

Met een Rusland vol vertrouwen en een Egypte dat zijn sterspeler terug in de basis heeft, wordt het waarschijnlijk een gelijkwaardige pot voetbal. De Russen kunnen iets meer vrijuit voetballen, omdat ze de eerste wedstrijd op het WK wonnen. Niet winnen is dus geen ramp voor hen, terwijl dat voor Egypte al bijna fataal is. Zij zullen dus veel risico’s nemen, waardoor de Russen in de tweede helft volop ruimte krijgen. Tip: winst Rusland met een quotering van 2.07 bij Toto.

Rusland – Egypte, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst Rusland: 2.07
Gelijkspel: 3.06
Winst Egypte: 3.70