18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Rosenborg BK – Ajax wedden, tips en quotes 24 augustus 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Rosenborg – Ajax, Europa League
Aanvang: donderdag 24 augustus 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.96

Onmachtig, zo kon het optreden van Ajax in de thuiswedstrijd tegen Rosenborg BK worden omschreven. Een misser van aanvoerder Joël Veltman leidde de enige goal van de wedstrijd in, gemaakt door Rosenborg-invaller Samuel Adegbenro. Met de uitwedstrijd voor de boeg is het scenario voor Ajax verre van ideaal. Toch zijn de Amsterdammers favoriet.

Europese uitschakeling

We moeten helemaal terug naar 1990/91 om het laatste seizoen tegen te komen waarin Ajax niet uitkwam in één van de Europese hoofdtoernooien. En dat was nog niet eens de spelers van destijds te verwijten, maar het gevolg van een reglementaire sanctie naar aanleiding van het beruchte ‘staaf-incident’, een seizoen eerder in de thuiswedstrijd tegen Austria Wien. Ajax zal donderdag in ieder geval één keer moeten scoren in Trondheim als het een nieuwe zwarte bladzijde wil voorkomen, die deze keer wel op het conto van de ploeg zou komen.

Goede generale repetitie

Nadat er geen enkele zege werd geboekt in de eerste vier competitieve wedstrijden van het seizoen, viel in Amsterdam en omstreken al heel vroeg het woord ‘crisis’. Voor zover daar sprake van was, lijkt de crisis na afgelopen weekend enigszins bezworen. Ajax was in eigen huis met 3-1 te sterk voor FC Groningen. De openingstreffer kwam op naam van de teruggekeerde Klaas-Jan Huntelaar, die mocht beginnen in plaats van de in een slechte vorm stekende Kasper Dolberg.

Rosenborg bereidde zichzelf afgelopen weekend minder optimaal voor op de Europa League-return. Door een eigen doelpunt van Tore Reginiussen verloor de Noorse landskampioen in eigen huis met 0-1 van FK Haugesund. Die uitslag kon niet los worden gezien van het feit dat trainer Kåre Ingebrigtsen bijna een volledig B-team het veld in had gestuurd om zo zijn belangrijkste manschappen te sparen. De ervaren spits Nicklas Bendtner was één van de weinigen die in de basiself bleef.

Rampzalig was het puntverlies in eigen land vermoedelijk niet voor Rosenborg. De Noorse competitie is nu twintig duels onderweg en de ploeg uit Trondheim staat eerste met een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Sarpsborg 08. Tegenover Noorse media gaf de coach aan graag de drie misgelopen competitiepunten in te ruilen voor een Europees ticket.

Scoren en ervaring

Ingebrigtsen zei na de verloren weekendwedstrijd ook dat zijn ploeg in het eigen Lerkendal meestal scoort, iets wat hij nu weer verwacht. Bovendien denkt de coach de druk op de jonge Ajax-selectie te kunnen opvoeren.

Of Ajax echt ervaring tekort schiet moet gaan blijken. De Amsterdammers moesten in de zomer Davy Klaassen laten gaan, en uitblinker Davinson Sánchez is inmiddels vertrokken naar Tottenham Hotspur. Kan routinier Huntelaar dit gat opvullen? Hoewel het begin wisselvallig is, moet Ajax na een goed optreden tegen Groningen – en met de Europa League-finale nog vers in het geheugen – het voordeel van de twijfel krijgen voor de return tegen Rosenborg.

Rosenborg – Ajax tip

Underdog Rosenborg heeft zicht een goede uitgangspositie verschaft, maar dankt die mede aan een ondermaats optreden van Ajax in de heenwedstrijd. Er is nog genoeg over van de Europa League-finalist om deze achterstand in Noorwegen goed te maken. De wedtip: Ajax wint, bij Toto te vinden met een 1.96 quote.

Rosenborg – Ajax Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Rosenborg: 3.60
Gelijkspel: 3.40
Winst Ajax: 1.96