18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Roda JC – Almere City FC wedden, tips en quotes 13 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Roda JC – Almere City FC, play-offs promotie degradatie
Aanvang: zondag 13 mei, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Roda JC
Bookmaker: Toto
Quote: 1.43

Wonder boven wonder bleef de eerste wedstrijd doelpuntloos. Roda moet daarom in eigen huis winnen van Almere City.

Wonderbaarlijk, doelpuntloos gelijkspel

Maar liefst vier keer troffen Almere City FC en Roda JC het houtwerk in de eerste wedstrijd van de halve finale in de play-offs. Roda, dat als favoriet begon aan de dubbele confrontatie, was niet beter dan de gastheren en kwam zeker in de eerste helft goed weg. Almere kreeg namelijk genoeg kansen, maar wist deze niet te benutten.

In de tweede helft werd Roda sterker en liepen de mannen uit Flevoland op de laatste benen. Scoren deed de club uit Kerkrade niet, waardoor er nog niets beslist is.

Roda JC wil sterke fase belonen met handhaving

Zo’n twee maanden geleden leek Roda op weg naar directe degradatie uit de Eredivisie. De Limburgers verloren in eigen huis van directe concurrent Sparta Rotterdam en waren daardoor hekkensluiter.

Plots ging het lopen in het zuiden. Roda won knap drie wedstrijden achter elkaar en liet Sparta en FC Twente achter zich in de Eredivisie. Een knappe serie van coach Robert Molenaar en zijn spelers. Daardoor begonnen de Kerkradenaren met vertrouwen aan de play-offs.

Almere City FC wil na MVV ook Roda afschudden

Almere City versloeg in de eerste ronde van de play-offs de streekgenoot van Roda: MVV werd twee keer verslagen. In Maastricht won Almere met 1-3, waarna een paar dagen laten ook in eigen huis gewonnen werd (3-2). Vertrouwen genoeg dus voor de nummer negen van de Jupiler League. Daar zal het knappe spel en gelijkspel in de heenwedstrijd aan bijdragen.

Voor de doelpunten moesten liefhebbers dit seizoen naar wedstrijden van Almere City gaan. De equipe van Jack de Gier scoorde maar liefst 70 goals in de Jupiler League. Almere City kreeg er echter ook 76 tegen. De verdediging is dus niet bepaald de sterkste linie van de Flevolanders.

Geblesseerd en afwezig

Roda mist al maandenlang twee spelers vanwege knieblessures. Célestin Djim Ndogo en Mitchell Paulissen zijn al sinds oktober niet beschikbaar. Ook back Ashton Götz kan niet spelen: hij heeft last van een liesblessure.

Joshua Smits heeft een gebroken arm. Daarom kan de doelman niet onder de lat van Almere City staan. Ook verdediger Dylan Nieuwenhuijs is geblesseerd. Zijn meniscus speelt hem parten.

Roda JC – Almere City FC tip

Het lijkt onwaarschijnlijk dat er in Kerkrade net zoveel kansen gemist worden als in de eerste wedstrijd. Dat is niet gunstig voor de huidige Eredivisionist, want een gelijkspel met doelpunten betekent degradatie voor Roda. Toch lijkt Roda ervaren en kwalitatief genoeg om Almere van een finaleticket af te houden. De individuele kwaliteiten van bijvoorbeeld Donis Avdijaj en Simon Gustafson hebben ze in Almere niet. Tip: winst Roda JC met een quotering van 1.43 bij Toto.

Roda JC – Almere City FC play-offs promotie en degradatie wedden

Quotes bij Toto
Winst Roda JC: 1.43
Gelijkspel: 4.52
Winst Almere City FC: 6.15