18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Roda JC – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 19 december 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Roda JC – Ajax, KNVB Beker wedden
Aanvang: woensdag 19 december 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint & minder dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.70

Het seizoen 2018/19 is bijna halverwege voor Ajax. De Amsterdammers strijden nog mee op drie fronten. In de achtste finale van de KNVB Beker treft Ajax in Kerkrade Roda JC. Dit is de voorbeschouwing op Roda JC – Ajax met bijbehorende wedtips en quotes.

Er staat geen maat op Ajax

Ajax speelde dit seizoen reeds 30 officiële duels en verloor slechts 1 van die 30 wedstrijden. Dat was de uitwedstrijd tegen PSV (3-0 nederlaag) op 23 september. Na dat verlies staat er binnen Nederland geen maat op Ajax.

Competitie- en bekerduels gecombineerd speelde Ajax sinds de nederlaag in Eindhoven 12 wedstrijden. Alle 12 duels werden in winst omgezet, doelsaldo: 53 voor, 4 tegen. Met een dergelijk gemiddelde ligt een doelpuntrijk duel tegen Roda JC in de lijn der verwachtingen.

Wedden op meer dan 4.5 goals is gequoteerd op 2.20. In de twee recentste wedstrijden tussen Roda JC en Ajax vielen beide keren 6 goals (Ajax zegevierde met 5-1 en 2-4). Voorspellen dat er meer dan 5.5 doelpunten worden gescoord heeft een quotering van 3.60.

Mogelijk een gewijzigde basiself

Wellicht spaart Erik Ten Hag enkele spelers voor het bekerduel met Roda JC aangezien op zondag 23 december de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma staat.

Ten Hag hanteerde in de eerdere bekerduels dit seizoen tegen HVV Te Werve en Go Ahead Eagles al een rotatiesysteem. Het duel tegen Go Ahead Eagles, een tegenstander van een vergelijkbaar kaliber als Roda JC, eindigde in een 3-0 overwinning.

Wedden op Ajax wint & minder dan 3.5 goals is gequoteerd op 2.70. Voorspellen dat Ajax wint & minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 5.00. Handicap wedden is een andere wedmogelijkheid. Wedden op Ajax wint met handicap -2 heeft een quotering van 1.83.

Weinig goals voor rust in duels van Roda JC

Ajax hield dit seizoen in 13 duels (11 Eredivisie-wedstrijden en 2 bekerduels) de nul. Wedden op Ajax wint zonder tegendoelpunt heeft een quotering van 1.93.

Ajax zal waarschijnlijk voor rust het karwei al willen klaren. Wedden op meer dan 2.5 goals in de 1e helft is gequoteerd op 2.95. Veel van Roda’s duels dit seizoen zagen echter weinig goals in de 1e helft: in 12 van de 20 officiële duels minder dan 1.5 goal. Voorspellen dat er minder dan 1.5 goal wordt gescoord in de 1e helft bij Roda JC – Ajax is gequoteerd op 2.00.

Roda JC scoorde dit seizoen in 17 van zijn 20 officiële wedstrijden. De kans bestaat dat Ajax in de rust comfortabel leidt en de teugels wat laat vieren. Daarvan kan Roda JC profiteren: wedden op beide teams scoren in de 2e helft van Roda JC – Ajax is gequoteerd op 2.70.

Roda JC – Ajax tip

Ajax won al zijn laatste 12 officiële duels wat betreft competitie- en nationale bekerduels. De Amsterdammers scoren gemiddeld meer dan 4.5 goals per duel. Een doelpuntrijk duel tegen Roda JC ligt voor de hand, maar de mogelijkheid bestaat dat Erik Ten Hag een rotatiesysteem hanteert met het oog op het competitieduel tegen FC Utrecht aanstaande zondag. Tip bij het wedden op Roda JC – Ajax: Ajax wint & minder dan 3.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.70.

Roda JC – Ajax KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst Roda JC: 4.15
Gelijkspel: 3.65
Winst Ajax: 1.60