18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Roda JC – ADO Den Haag wedden, tips en quotes 6 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Roda JC – ADO Den Haag, Eredivisie
Aanvang: zondag 6 mei 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: winst ADO Den Haag
Bookmaker: Toto
Quote: 2.25

Roda JC ontvangt ADO Den Haag in Kerkrade.

Seizoen duurt te kort

Roda JC heeft dit seizoen vooral moeten vechten tegen degradatie. De club bezet momenteel de zestiende plek op de ranglijst met een totaal van dertig punten. Dat aantal punten heeft Roda vooral te danken aan een sterke eindspurt. Zo wisten de Koempels te winnen van NAC Breda (0-1), Vitesse (0-3), PEC Zwolle (3-2) en VVV-Venlo (1-4) en werd er gelijkgespeeld tegen landskampioen PSV (2-2).

Roda staat, met nog één wedstrijd te spelen, drie punten achter op de nummer vijftien NAC Breda. Echter hebben de Brabanders een veel beter doelsaldo (er zitten tien doelpunten tussen), dus lijkt het erop dat Roda zich kan opmaken voor de nacompetitie.

Volop kans op Europees voetbal

ADO Den Haag draait een prima seizoen in de Eredivisie. De Hagenaars staan op de negende plek met 44 punten en hebben nog volop zicht op de play-offs voor Europees voetbal.

Toch kent ADO een moeizaam slot van het seizoen, want van de laatste zes duels werder er drie verloren, twee gelijkgespeeld en één gewonnen.
Beide keren dat ADO met een puntendeling het veld verliet werd het 3-3. Zoals tegen FC Utrecht, waar de Hagenaars in de blessuretijd van de wedstrijd een 2-3 voorsprong namen door een fraaie treffer van Elson Hooi, maar Zakaria Labyad drie minuten later alsnog voor de 3-3 eindstand zorgde.

ADO zal zondag hoe dan ook punten moeten pakken om aanspraak te kunnen maken op de play-offs voor Europees voetbal. Naaste concurrent PEC Zwolle heeft weliswaar evenveel punten, maar heeft daarbij een beter doelsaldo (-6 om -9) dan de ploeg uit de Residentie.

Onderlinge resultaten

Roda JC en ADO Den Haag stonden 26 keer eerder tegenover elkaar in Kerkrade. De Limburgers wonnen maar liefst zestien keer en de Hagenaars keerden slechts twee keer met drie punten huiswaarts.

Eerder dit seizoen won ADO in eigen huis met 3-2 van Roda JC, dat toen wel twee keer op voorsprong was gekomen. De laatste twee keer eindigde het in Kerkrade in een 1-1 gelijkspel.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Aan de kant van Roda JC zijn er drie spelers geblesseerd. Middenvelder Mitchell Paulissen en rechtsbuiten Célestin Djim kampen allebei met een gescheurde kruisband en verdediger Ashton Götz staat aan de kant vanwege een buikspierblessure.

Bij ADO Den Haag kan er geen beroep worden gedaan op de geblesseerde spelers Sheraldo Becker en Ricardo Kishna. Becker heeft last van een dijbeenverrekking en Kishna heeft een gescheurde kruisband. Middenvelder John Goossens is geschorst.

Roda JC – ADO Den Haag tip

Voor beide ploegen staat nog wat op het spel. Voor Roda JC lijkt de klus om nacompetitie te ontlopen onmogelijk geworden gezien het doelsaldo dat de club uit Limburg moet overbruggen en voor ADO Den Haag is verliezen geen optie met de play-offs voor Europees voetbal in het zicht. Wedtip: ADO Den Haag wint met een quotering van 2.25 bij Toto.

Roda JC – ADO Den Haag Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Roda JC: 2.82
Gelijkspel: 3.52
Winst ADO Den Haag: 2.25