18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Madrid – Manchester United wedden, tips en quotes 8 augustus 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Real Madrid – Manchester United, Europese Supercup
Aanvang: dinsdag 8 augustus 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.73

Hoewel het Europese seizoen eigenlijk niet meer dan een paar weken per jaar stilligt, moet er toch een officieel begin van de nieuwen jaargang zijn. Dat is al jaren de Europese Supercup, het duel tussen de winnaars van de Champions League en de Europa League. Leuk is wel dat Real Madrid en Manchester United onlangs in een vriendschappelijk toernooi tegen elkaar speelden, zodat we ons daar een beetje op kunnen baseren.

Finale

Het begint wel een klein beetje eentonig te worden, het verhaal van Real Madrid en de Champions League. Natuurlijk is het buitengewoon knap wat de club telkens weer presteert. Waar Barcelona duidelijk in een periode van verval zit en ook Bayern München zijn niveau van een paar jaar geleden niet meer haalt, blijven de mannen van Zidane maar knallen in Europa. Juventus haalde twee keer de finale, maar verloor die ook twee keer. Clubs als Manchester City en Paris Saint Germain proberen in de top te komen maar vooralsnog lukt ze dat niet.

Het gevolg daarvan is wel dat de Champions League een beetje voorspelbaar dreigt te worden. Real Madrid komt altijd ver. En van de laatste vier edities won de Spaanse ploeg er drie. Twee keer ging dat ten koste van Atlético Madrid, afgelopen keer werd Juventus aan de kant gezet. Bovendien werd Real Madrid ook weer eens kampioen van Spanje, wat toch alweer vijf jaar geleden was. Intussen moet de voornaamste concurrent, Barcelona, een beetje terug naar de tekentafel.

Niet langer houdbaar

Manchester United is ook jarenlang een topploeg geweest, al is de laatste eindoverwinning in de Champions League ook alweer tien jaar geleden. De afgelopen jaren is het ook in eigen land niet al te best geweest. Onder Alex Ferguson werd er, onder meer dankzij de komst van Robin van Persie, nog een laatste titel geperst uit een ploeg die gevaarlijk dicht aan zijn houdbaarheidsdatum zat. Onder David Moyes bleek de positie die Manchester United al die jaren had ingenomen niet langer houdbaar. En ook diens opvolger Louis van Gaal bracht niet de gewenste successen, al nam hij wel afscheid met de FA Cup.

Onder Jose Mourinho ging het afgelopen seizoen niet eens zoveel beter in de competitie, maar hij wist wel de League Cup en de Europa League te winnen. In de finale werd Ajax vrij gemakkelijk verslagen. Intussen haalde Manchester United met Romelu Lukaku een potentiele topspits in huis – wat ook wel mag voor 85 miljoen. Real Madrid zou op zijn beurt druk bezig zijn om voor nog zo’n 100 miljoen meer Kylian Mbappé van Monaco binnen te hengelen.

Real Madrid – Manchester United tip

Onlangs speelden beide ploegen 1-1. Nu er wat meer op het spel staat, hopen we ook op meer goals. Meer dan 2,5 goals totaal krijgt van Toto een quote van 1.73.

Real Madrid – Manchester United Europese Supercup wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Madrid: 1.90
Gelijkspel: 3.42
Winst Manchester United: 3.50