18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Madrid – Bayern München wedden, tips en quotes 18 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Real Madrid – Bayern München, Champions League
Aanvang: dinsdag 18 april 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: Real Madrid wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.31

Bayern München en Real Madrid vormen de absolute top binnen het clubvoetbal. In die zin is het jammer dat ze elkaar niet pas in de finale van de Champions League treffen, maar al in de ronde van de laatste acht. Anderzijds biedt dat wel weer de ruimte voor ploegen net onder die absolute top om ver te komen in het toernooi.

Gelijkmaker én winnende

Want ga maar na: in de halve finales zal Leicester City of Atlético Madrid deelnemen. Ook Borussia Dortmund of Monaco zal de laatste vier halen. Dat zijn natuurlijk geen slechte ploegen, al blijf je bij Leicester City wel het gevoel houden dat de club opnieuw boven zijn macht aan het presteren is. Maar de andere drie ploegen zitten net onder de absolute top. Tussen twee van de vier genoemde ploegen zal zich waarschijnlijk ook Juventus voegen, dat al met 3-0 van Barcelona won. De vierde halve finalist moet dus uit het treffen tussen Real Madrid en Bayern München komen.

In het eerste duel wist de Duitse ploeg nog wel op voorsprong te komen. Arturo Vidal scoorde halverwege de eerste helft op aangeven van Thiago Alcantara. Kort na rust was het echter Cristiano Ronaldo die de gelijkmaker voor zijn rekening nam, en ongeveer een kwartier voor tijd nam hij ook de winnende nog op zijn schoen. Qua balbezit waren de ploegen vrijwel in evenwicht, maar Bayern München schoot in de hele wedstrijd slechts tweemaal op doel. Real kwam tot elf schoten op doel, waarvan er dus twee werden verzilverd.

Scorend vermogen

Het verschil in de wedstrijd werd ook mede gemaakt door Javi Martinez, maar dan in negatieve zin. Hij pakte in de 58ste minuut zijn eerste gele kaart, drie minuten later gevolgd door de tweede. De centrale verdediger kon dus inrukken met nog een derde van de wedstrijd te gaan. Maar het hielp ook al niet dat Arturo Vidal een strafschop miste, en dat Bayern het zonder Robert Lewandowksi moest doen. De Pool is al het hele seizoen zeer goed op dreef, maar zonder hem komt Bayern München blijkbaar toch scorend vermogen tekort.

Het lijkt er overigens op dat de Poolse spits de return wel zal kunnen spelen, en dat is maar goed ook voor Bayern. Het zal echter heel lastig worden om uit van Real Madrid te winnen. Bayern ging de laatste jaren wel vaker uit tegen Real. Die ploeg heeft nu de luxe van twee uitgoals die de doorslag kunnen geven bij een gelijke stand over twee duel, tenzij Bayern evenveel of meer doelpunten maakt. Het kan een hele interessante wedstrijd worden, maar het lijkt er op dat Real Madrid op weg is om zijn titel te prolongeren.

Real Madrid – Bayern München tip

Bayern München is een uitstekende ploeg, maar Real is nog net wat beter. De Spanjaarden maken een goede kans om ook thuis van de Duitsers te winnen. Tot heeft daar een quote van 2.31 voor genoteerd.

Real Madrid – Bayern München Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Madrid: 2.31
Gelijkspel: 3.60
Winst Bayern München: 2.70