18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Madrid – Bayern München wedden, tips en quotes 1 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Real Madrid – Bayern München, Champions League
Aanvang: dinsdag 1 mei 2018, 20.45
Beste wedtip: Winst Real Madrid
Bookmaker: Toto
Quote: 2.08

Real Madrid stevent af op zijn vierde Champions League-finale in vijf jaar tijd. Bayern München is vastberaden om af te rekenen met haar angstgegner in wording.

Op papier de favoriet

In de competitie is Bayern München al jaren de onaantastbare kampioen. Ook dit seizoen zet het imponerende cijfers neer in de Bundesliga. Een paar statistieken op rij: zestien clean sheets, bijna drie doelpunten gemiddeld per wedstrijd en zeven wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen. Ook dit Champions Leagueseizoen draait de ploeg uit Beieren uitstekend.

In de groepsfase eindigde Bayern München op doelsaldo achter Paris Saint-Germain. Ondanks de tweede plek viel de loting mee voor Der Rekordmeister. Eerst werd Beşiktaş over twee wedstrijden met 8-1 verslagen. Vervolgens was Bayern met een 2-1 overwinning en een doelpuntloos gelijkspel te sterk voor Sevilla in de kwartfinale.

Kampioen worden is gewoonte geworden voor Bayern München. Daarentegen is een Europese prijs geen zekerheid ieder seizoen. De laatste keer dat de Duitsers de Champions League-beker omhoog tilden, was in 2013. Vorig jaar strandde het Europese avontuur voor Bayern in de kwartfinale tegen Real Madrid. Willen de Duitsers afrekenen met dat scenario, dan moeten zij een 1-2 achterstand goedmaken.

Madrileense cupfighters

Het Real Madrid van Zinédine Zidane staat derde in de competitie en werd in de kwartfinales van het Spaanse bekertoernooi uitgeschakeld door Celta de Vigo. Real is in de competitie niet zo ongenaakbaar als Bayern München, dat alweer zijn zesde kampioenschap op rij binnensleepte, maar de Koninklijken zijn daarentegen wel echte cupfighters als het om het kampioenenbal gaat.

Een doorlopende goede vorm is niet essentieel: Madrid piekt als het moet. De Madrilenen wonnen de ‘cup met de grote oren’ de afgelopen twee seizoenen en zijn tevens recordhouder met twaalf Champions League-bekers in hun bezit.

Dit seizoen verloor Real alleen van Tottenham Hotspur in de groepsfase, de club die zelfs boven de Madrilenen in de groep eindigde. Die tweede plek luidde de ontmoetingen met Paris Saint-Germain en Juventus in de knock-outfase in. Waar PSG nog met 5-2 werd verslagen over twee wedstrijden, worstelde Real zich tegen Juventus naar de halve finale door in de laatste minuut een penalty te benutten. Over twee wedstrijden gerekend stond er daardoor een uitslag van 4-3 voor de Madrilenen op het wedstrijdformulier.

Onderlinge geschiedenis

Real Madrid speelt graag tegen Bayern. De Duitsers wonnen slechts één van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen met Real in de Champions League. Vorige week wonnen de Madrilenen eveneens de meest recente ontmoeting: in Beieren stond er na negentig minuten een 1-2 score op het bord. Op bezoek in Madrid moeten de Duitsers pieken. De statistieken in uitwedstrijden van dit Europese seizoen bieden daarbij wellicht hoop: alleen op bezoek bij Paris Saint-Germain werd net aan met 3-2 verloren.

Géén Robben tegen Real Madrid

Bij Bayern München mist Arjen Robben de wedstrijd tegen Real Madrid. Bij de vorige ontmoeting liep hij een spierblessure op. Tegenover zijn afwezigheid staat de rentree van David Alaba.

Real Madrid mist Francesco Isco, die afgelopen weekend een schouderblessure opliep. Ook Dani Carvajal is niet op tijd fit: hij kampt met een spierblessure.

Real Madrid – Bayern München tip

Bayern München zet imponerende cijfers neer en draait dit seizoen op rolletjes in de Champions League. Tegen Real Madrid gelden er echter andere wetten. De wedstrijd tussen de Europese grootmachten is een strijd op zich, die meestal in het voordeel van Madrid eindigt. Tip: winst Real Madrid, te vinden bij Toto met een quotering van 2.08.

Real Madrid – Bayern München Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Madrid: 2.08
Gelijkspel: 3.85
Winst Bayern München: 3.20