18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Madrid – Atlético Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip zaterdag 1 februari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Real Madrid – Atlético Madrid, La Liga
Aanvang: zaterdag 1 februari 2020, 16.00 uur
Beste wedtip: winst Real Madrid
Bookmaker: Toto
Quote: 1.80

De Madrileense derby staat weer op het programma. We hebben het natuurlijk over Real Madrid – Atlético Madrid. Het verschil in punten: tien. Dit is onze voorbeschouwing voor de wedstrijd Real Madrid – Atlético Madrid.

Koploper

Real Madrid is de koploper in de Spaanse competitie. Het staat na 21 wedstrijden op 46 punten. Er werd dertien keer gewonnen, zeven keer gelijkgespeeld en pas één keer verloren. Na lang de eerste plek gedeeld te hebben met aarsrivaal FC Barcelona, staat Real nu alleen op de eerste plaats.

De Madrilenen hebben er net een midweekse wedstrijd op zitten. In het kader van de Copa del Rey werd er een uitwedstrijd gespeeld bij Real Zaragoza (Segunda Dívision). Bij rust stond het al 0-2 voor de Koninklijke. In de tweede helft ging Real vrolijk verder met scoren. Het liep uiteindelijk uit naar 0-4. Met deze overwinning is Real geplaatst voor de kwartfinale.

Vier wedstrijden zonder overwinning

Atlético is bezig aan een wat mindere serie wedstrijden. Van de laatste vier wedstrijden werd er geen één gewonnen. Achtereenvolgens werd er gelijkgespeeld tegen Real Madrid (0-0 in finale Supercopa de Espana), verloren van Eibar (2-0), verloren van Cultural (2-1) en gelijkgespeeld tegen Leganés (0-0).

Niet echt een serie om heel trots op te zijn, zeker als je kijkt naar de 2-1 nederlaag tegen Cultural in de Copa del Rey. Die ploeg komt uit op het tweede niveau van Spanje.

Wat denken de bookmakers van Real Madrid – Atlético Madrid?

De bookmakers hebben het meeste vertrouwen in een overwinning van Real Madrid. Die staat namelijk gequoteerd op 1.80. Daarna volgt een overwinning van Atlético Madrid met een quotering van 4.40. Een gelijkspel staat gequoteerd op 3.35.

Terug in de tijd: finale Supercopa de Espana

Het werd net al even genoemd, maar Real Madrid en Atlético Madrid stonden nog niet zo lang geleden tegenover elkaar in de finale van de Supercopa de España.

Het werd een bloedstollende finale, want de stand bleef alsmaar steken op 0-0. Zelfs na een verlenging hadden beide ploegen nog geen doelpunt gemaakt. Dat betekende dat er strafschoppen genomen moesten worden. Die nam Real uiteindelijk een stuk beter (4-1).

Teamnieuws: mager doelpuntenaantal voor Atlético

Het scoren van doelpunten gaat dit seizoen nogal moeizaam bij Atléti. In 21 wedstrijden wist het pas 22 keer te scoren. Ter vergelijking: Barcelona scoorde al vijftig keer. Daar staat wel iets anders tegenover: Atlético kreeg dit seizoen nog maar weinig doelpunten tegen, in totaal pas veertien keer. De club met de minste doelpunten tegen is Real Madrid.

Real Madrid – Atlético Madrid tip

De doelpunten vliegen je bij Atlético niet bepaald om de oren. Dan gaat het nu ook nog eens op bezoek bij stadsgenoot Real Madrid, dat de minst gepasseerde verdediging heeft van de hele competite. Atléti doet daar echter met veertien treffers slechts één doelpuntje voor onder.

Als we kijken naar het moeizame scoren van Atléti, de sterke verdediging en het thuisvoordeel, dan lijkt de beste voorspelling een overwinning van Real Madrid te zijn.

Onze tip bij Real Madrid – Atlético Madrid is dus dat Real wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.80 bij Toto.

Real Madrid – Atlético Madrid La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Madrid: 1.80
Gelijkspel: 3.35
Winst Atlético Madrid: 4.40