18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Madrid – Atlético Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 12 januari 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Real Madrid – Atlético Madrid, finale Spaanse Supercup
Aanvang: Zondag 12 januari 2020, 19.00 uur
Beste wedtip: Atlético Madrid To Qualify
Bookmaker: Toto
Quote: 2.19
Geen competitiewedstrijd voor Real Madrid en Atlético Madrid, maar de finale van de Spaanse Supercup. De twee teams gaan strijden voor deze mooie prijs en in deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Real Madrid – Atlético Madrid.

Deelnemers Spaanse Supercup

De Supercup in Spanje is een heel kort toernooi, want er doen maar vier teams aan mee. De nummers één en twee van de competitie en de winnaar en verliezend finalist van de Copa del Rey. Dit jaar waren dat dus Barcelona als kampioen, Valencia als bekerwinnaar, Real als nummer twee van de competitie en Atlético Madrid als nummer drie van La Liga. Atlético mag dit jaar deelnemen, omdat Barça eerste werd in de competitie, maar ook in de finale van de Copa del Rey actief was. De nummer drie van La Liga krijgt dan namelijk ook een plek in de Spaanse Supercup.

Overtuigend naar de finale

Real Madrid speelde in de halve finale tegen de winnaar van de Copa del Rey, Valencia. De koninklijken lieten goed spel zien en liepen in de eerste helft al uit naar 0-2 door goals van Toni Kroos en Isco. Twintig minuten na rust werd het zelfs 3-0 door Luka Modrić, waardoor het duel gespeeld was. Valencia kon in de blessuretijd pas iets terugdoen, want Dani Parejo benutte in de 92e minuut nog een penalty om de eindstand op 1-3 te bepalen.

In La Liga doet Real het ook goed, want het staat met 40 punten op een gelijk puntenaantal als koploper Barcelona. De club uit Madrid kwam in de laatste speelronden van de Spaanse competitie een aantal lastige tegenstanders tegen, maar hield stand. Zo speelde het gelijk tegen Barcelona en won het vorige week met 0-3 van Getafe, dat het ook goed doet dit seizoen.

De bookmakers verwachten ook dat Real Madrid zondag de Spaanse Supercup zal winnen, want een overwinning van de koninklijken heeft een quote van 2.19, terwijl een zege van Atlético Madrid een quotering van 3.20 heeft.

Sterk als altijd door winnaarsmentaliteit

Atlético is één van de moeilijkst verslaanbare teams in alle Europese competities. Dit komt mede door de winnaarsmentaliteit die coach Diego Simeone zijn spelers bijbrengt. In de halve van de Copa del Rey was dit ook weer goed te zien. Atlético zag tegen Barcelona een 0-1 voorsprong snel veranderen in een 2-1 achterstand. De spelers lieten de koppen niet hangen, maar bleven vechten voor de overwinning. Met succes, want de club maakte in de 81e en 86e minuut nog goals, waardoor het met 2-3 won.
Door deze instelling verliest Atlético bijna nooit. In de competitie verloor het dit seizoen pas twee keer en alleen Real Madrid verloor tot nu toe minder, namelijk één keer. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden tussen deze twee teams die bijna nooit het onderspit hoeven te delven.

Real kampt met blessures

Zinédine Zidane zal wat aanpassingen moeten doorvoeren in zijn elftal, want een aantal van zijn sterspelers zijn geblesseerd. Eden Hazard was al een tijdje geblesseerd, maar deze week kwamen daar ook nog eens Karim Benzema en Gareth Bale bij. Daarom was het Luka Jović die in de spits stond in de halve finale van de Spaanse Supercup. De kans is groot dat dit in de finale weer het geval zal zijn. Atlético Madrid heeft een stuk minder last van blessures, want alleen Diego Costa is eigenlijk een belangrijke afwezige.

Saaie laatste ontmoeting

De teams troffen elkaar voor het laatst in september van het vorige jaar en dit werd geen mooie wedstrijd. Zowel Real Madrid als Atlético Madrid kwam niet tot veel kansen. Dit zorgde er dan ook voor dat het duel eindigde met de brilstand nog op het scorebord. Het is dus te hopen dat de ploegen zondag een mooiere pot op de mat leggen.

Real Madrid – Atlético Madrid tip

De teams draaien allebei goed en lieten in de halve finale zien dat ze ook opgewassen zijn tegen sterke teams. Atlético had het wat zwaarder, maar speelde tegen Barcelona, dat een stuk sterker is dan Valencia.

Real Madrid kan niet met de sterkste elf spelen zondag en dit kan een grote rol gaan spelen in de einduitslag. De tip bij deze wedstrijd is dan ook: Atlético Madrid to quilify. Dit betekent dat Atlético het toernooi wint, dus het maakt niet uit of dit na 90 minuten is of na verlenging of penalty’s. Deze voorspelling van Real Madrid – Atlético Madrid heeft een quote van 2.19.

Real Madrid – Atlético Madrid Spaanse Supercup wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Madrid: 2.19
Gelijkspel: 3.20
Winst Atlético Madrid: 3.20