18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – VfL Wolfsburg voorspelling – wedden, quotes en tip 19 oktober 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: RB Leipzig – VfL Wolfsburg, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 19 oktober 2019, 15.30 uur
Beste wedtip: minder dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.24

De nummer vijf van de Bundesliga mag op bezoek bij de nummer twee. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel RB Leipzig – VfL Wolfsburg.

Dipje

Het einddoel van het voetbalproject van Red Bull is het veroveren van Europa, met als ultieme ambitie de Champions League. Dit jaar doen met Red Bull Salzburg en RB Leipzig twee teams uit de energiedrankjesstal mee aan het miljardenbal. Leipzig moet dit jaar weer trachten zich te kwalificeren voor de Champions League van volgend seizoen, waarvoor plaatsing bij de topvier van de Bundesliga voldoende is. Momenteel staat Leipzig op plek vijf.

De laatste wedstrijden maakte de club wat pas op de plaats, door een klein dipje. Een 1-3-nederlaag tegen Schalke 04 werd gevolgd door een 1-1 tegen Bayer Leverkusen. Het gat met de nummer één is maar twee punten dus plaatsing voor de Champions League is zeker nog wel binnen bereik. Tip: Leipzig is ongeslagen in 21 van de laatste 23 wedstrijden. Je kunt wedden dat ze ook nu niet verliezen. De quote voor deze voorspelling is 1.15.

Wisselvallig

Er valt de afgelopen jaren geen pijl te trekken op VfL Wolfsburg, zo wisselvallig presteert het. In het seizoen 2008/09 werd de club onder Felix Magath kampioen van Duitsland en die prestatie werd gevolgd door de eindklasseringen achtste, vijftiende, achtste en elfde. Hierna presteerde de club weer drie seizoenen goed, met een vijfde, tweede en achtste plek. Tussen 2016 en 2017 zat Wolfsburg in zwaar weer. Dieter Hecking, Valérien Ismaël, Andries Jonker en Martin Schmidt wisten als trainers Wolfsburg niet te behoeden voor twee zestiende plekken.

Beide keren overleefde de club ternauwernood de play-offs. Vorig seizoen hoopte Wolfsburg dan ook uit de problemen te komen en dat lukte. Coach Bruno Labbadia eindigde uiteindelijk op de zesde plaats en plaatste zich zo voor de Europa League. Oliver Gasner werd deze zomer de nieuwe trainer en hij moet een vervolg geven aan de opwaartse trend.

Je kunt als tip gebruiken dat in wedstrijden van Wolfsburg weinig wordt gescoord, de laatste vijf duels minder dan 2,5 keer. Wedden op de voorspelling dat dit ook nu gebeurt, geeft een quote van 2.24.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes onderlinge wedstrijden tussen deze ploegen won RB Leipzig er drie, het werd eenmaal gelijk en de overige wedstrijden won Wolfsburg. Vorig seizoen eindigde RB Leipzig – VfL Wolfsburg in de competitie in 2-0.

Teamnieuws

RB Leipzig mist sowieso Ethan Ampadu, Tyler Adams, Ibrahima Konaté en Hannes Wolf, terwijl ook Patrik Schick is afgevallen. Timo Werner lijkt toch weer speelklaar en Kevin Kampl is teruggekeerd na een blessure.

Admir Mehmedi zal node gemist worden door VfL Wolfsburg, dat ook geen beroep kan doen op Koen Casteels, Xaver Schlager, Ignacio Camacho en Daniel Ginczek. John Brooks lijkt weer beschikbaar, waar dit duel voor Paulo Otávio te vroeg komt.

RB Leipzig – VfL Wolfsburg tip

RB Leipzig – VfL Wolfsburg mag op dit moment een topper genoemd worden door de hoge klassering van beide teams. Gezien de recente resultaten van beide clubs hoef je weinig goals te verwachten. Tip: wedden op de voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’ met een quote van 2.24 bij Toto.

RB Leipzig – VfL Wolfsburg Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst RB Leipzig: 1.52
Gelijkspel: 4.20
Winst VfL Wolfsburg: 5.45