18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – Tottenham Hotspur voorspelling – wedden, quotes en tip 10 maart 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: RB Leipzig – Tottenham Hotspur, Champions League
Aanvang: Dinsdag 10 maart 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst RB Leipzig & over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.71

RB Leipzig gaat in eigen huis proberen de voorsprong op Tottenham Hotspur vast te houden, om zo door te gaan naar de kwartfinale van de Champions League. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op RB Leipzig – Tottenham Hotspur.

Aan het wegzakken op de ranglijst

Het zag er lang naar uit dat Leipzig concurrentie kon bieden aan Bayern München in de Duitse competitie, maar de tegenstander van Tottenham zakt langzaam weg op de ranglijst. De club staat nu derde met 50 punten en Bayern gaat aan kop met 55 punten. Het is dus nog niet gespeeld, maar Leipzig presteert wat wisselvallig in de laatste weken.

Drie weken geleden wonnen Die Roten Bullen nog met 0-5 van Schalke. Ze speelden erg sterk en het had zelfs nog uit kunnen lopen tot een grotere score. In de twee weken hierna was hier bijna niks van terug te zien. Zo speelde Leipzig met 1-1 gelijk tegen Bayer Leverkussen en kwam het tegen Wolfsburg helemaal niet tot scoren, wat uiteindelijk leidde tot een 0-0 gelijkspel.

Vijf wedstrijden zonder overwinning

De motor hapert bij Tottenham, want de club wist al vijf wedstrijden op rij niet meer te winnen. Deze slechte serie begon bij de Champions League-wedstrijd tegen Leipzig. In de twee weken daarna verloor de ploeg van José Mourinho ook nog van Chelsea en Wolverhampton. Deze week ging het niet veel beter, want Tottenham werd door Norwich City uitgeschakeld in de FA Cup en de club speelde in de Premier League gelijk tegen Burnley. Daarom is de club inmiddels afgezakt naar de achtste plaats in de Engelse competitie.

Op deze manier raken de Europese plekken steeds verder buiten het bereik. De vijfde plek geeft toegang tot de Europa League en de eerste vier gaan spelen in de Champions League. Momenteel staat Manchester United vijfde met 45 punten, dit zijn er vier meer dan Tottenham. Chelsea staat vierde en om die club in te halen moet Tottenham een gat van zeven punten overbruggen.

Team nieuws

De centrale verdedigers van Leipzig lijken blessuregevoelig te zijn, want Ethan Ampadu, Willi Orban en Ibrahima Konaté zijn allemaal geblesseerd. De Duitse club speelt dus niet in de sterkste achterhoede tegen Tottenham. In het eerste duel tegen de Engelsen speelde Ampadu nog wel.

Bij de Engelse club zit het probleem hem vooral in de aanval. Harry Kane en Heung-Min Son zijn niet inzetbaar, waardoor de aanval veel kwaliteit verliest. Ook het middenveld is niet op volle sterkte, want Moussa Sissoko is er ook niet bij. Hij is dit jaar nog aan zijn knie geopereerd.

Veel kansen, weinig doelpunten

In de eerste Champions League-wedstrijd tussen deze teams waren er veel kansen voor zowel voor Tottenham als voor Leipzig. Toch bleven de doelpunten lang uit. De Duitse club opende de score in de 58e minuut door een benutte penalty van Timo Werner. Dit bleek achteraf de winnende goal te zijn, want het duel eindigde in een 0-1 overwinning voor Leipzig. De ploeg had ook net wat meer kansen en balbezit, maar een gelijkspel had ook niet misstaan.

Dit keer wordt Leipzig ook als de favoriet gezien voor de winst, want een overwinning van de thuisclub heeft een quote van 1.52. Een zege van Tottenham levert een quotering van 5.55 op.

RB Leipzig – Tottenham Hotspur tip

Leipzig gaat met een voorsprong de tweede wedstrijd tegen Tottenham in. De Duitse club is ook de favoriet om dit keer te winnen. Een van de redenen hiervoor is het ontbreken van Harry Kane en Heung-Min Son. Door de afwezigheid van deze spelers draait het al een tijdje niet lekker bij Tottenham. De tip bij RB Leipzig – Tottenham Hotspur is daarom dat Leipzig wint en dat er meer dan 1.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling heeft een quote van 1.71 bij Toto.

RB Leipzig – Tottenham Hotspur Champions League wedden

Quotes bij Toto
Winst RB Leipzig: 1.52
Gelijkspel: 4.15
Winst Tottenham Hotspur: 5.55