18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – SC Freiburg voorspelling – wedden, quotes en tip 16 mei 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: RB Leipzig – SC Freiburg, Bundesliga
Aanvang: Zaterdag 16 mei 2020, 15.30 uur
Beste wedtip: Winst Leipzig, handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.82

De Bundesliga wordt eindelijk weer hervat, dus hiermee ook de strijd om het kampioenschap in Duitsland. RB Leipzig is één van de titelkandidaten en moet in de aanstaande speelronde met SC Freiburg afrekenen om in het spoor van Bayern München te blijven. Deze voorbeschouwing bevat voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op RB Leipzig – SC Freiburg.

In de race voor de titel

De huidige top vijf van de Duitse competitie maakt nog kans op de titel. Bayern München gaat voorlopig met 55 punten aan de leiding en Bayer leverkussen sluit de top af met 47 punten. RB Leipzig staat momenteel derde, omdat het in 25 speelronden 50 punten wist binnen te halen. De achterstand van de nummer drie is vooral te wijten aan het aantal gelijke spelen. Leipzig speelde dit seizoen al acht keer gelijk, waardoor het gat nu vijf punten is. Die Roten Bullen verloren wel het minste duels tot nu toe.

Voor de corona-break was Leipzig bezig met een aardige reeks. De club was namelijk zeven wedstrijden op rij ongeslagen – vier keer gelijk en drie overwinningen – terwijl het een moeilijk programma had. Hier zaten namelijk gelijke spelen tegen directe concurrenten als Bayern München en Bayer Leverkussen bij, en twee overwinningen op Tottenham Hotspur in de Champions League.

Prima seizoen

Met het seizoen van Freiburg was tot nu toe ook weinig mis, want het staat na 25 wedstrijden op 36 punten in de Bundesliga. Vorig jaar besloot de club het seizoen met dit puntenaantal. Het staat nu dan ook op de achtste plaats, vijf plekken hoger dan waar het vorig jaar eindigde. Net voordat de competitie stil werd gelegd liet de club uit Freiburg nog wel wat kostbare punten liggen.

De nummer acht van Duitsland speelde namelijk gelijk tegen Augsburg en verloor daarna nog van Fortuna Düsseldorf en Borussia Dortmund. Freiburg sloot de laatste wedstrijd voor de break nog wel af met een zege, want het was met 3-1 te sterk voor Union Berlin.

Werner of Lewandowski?

De strijd om de topscorerstitel is nog niet beslist in de Bundesliga. Momenteel gaat Robert Lewandowski aan de leiding met 25 doelpunten, maar Timo Werner zit vlak achter hem met 21 goals. Voor de rest komt er niemand in de buurt van deze doelpuntenmachines. Werner moet zijn beste beentje voor zetten om de spits van Bayern nog in te halen, dus minimaal één goal tegen Freiburg zou hem goed uitkomen. Een goal van de spits van Leipzig heeft in het aanstaande duel een quote van 1.68.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen was Freiburg met 2-1 te sterk voor Leipzig en dit was geen verrassing te noemen. In de onderlinge duels tussen deze twee teams wint de thuisspelende club bijna altijd. Zowel Freiburg als Leipzig won de laatste drie thuiswedstrijden van de ander, dus voor het aanstaande duel heeft Leipzig de betere papieren als het aankomt op deze statistiek. Een overwinning van de nummer drie van de Bundesliga heeft een quote van 1.31.

RB Leipzig – SC Freiburg tip

Leipzig doet nog volop mee om de titel en moet gelijk presteren om in deze race te blijven. Daarnaast is Werner nog uit op de topscorerstitel, waardoor hij extra gedreven is. Freiburg doet het aardig dit seizoen en won eerder dit seizoen van Die Roten Bullen. Toch is de huidige nummer drie van Duitsland in eigen huis vaak veel te sterk en de voorspelling is daarom: Winst Leipzig, handicap -1. Deze voorspelling van RB Leipzig – SC Freiburg heeft een quote van 1.82.

RB Leipzig – SC Freiburg Bundesliga wedden

Quotes bij Toto
Winst RB Leipzig: 1.31
Gelijkspel: 5.05
Winst SC Freiburg: 8.55