18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Rapid Wien – Sparta Praag voorspelling – wedden, quotes en tip, 20 juli 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Rapid Wien – Sparta Praag, Champions League kwalificatie
Aanvang: Dinsdag 20 juli, 20.30 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.20

Het geweld van het EK is achter de rug en dat betekent dat de kwalificatie voor de Champions League weer van start kan gaan. Zo spelen Rapid Wien en Sparta Praag dinsdag het eerste duel uit het tweeluik in de tweede kwalificatieronde. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Ritme

Waar veel teams pas net weer opstarten, zit Rapid Wien er al lekker in. De club werkte veel oefenwedstrijden af, waardoor het met het wedstrijdritme wel goed zit. De voorbereiding begon slecht met een 0-4 nederlaag tegen Wiener SC. Daarna begon de motor te lopen. Eerst werden SV Lafnitz (5-2) en Oberwart / Rotenturm (0-3) verslagen, waarna gelijke spelen tegen Lokomotiv Moskou (0-0) en St. Pölten (2-2) volgden. Daarna won de ploeg ook nog met 1-0 van Kopenhagen.

Vrijdag begon het seizoen dan echt met een wedstrijd in de ÖFB-Cup, het Oostenrijkse bekertoernooi. Rapid Wien trapte dit toernooi af met een 6-0 zege op Wiener Viktoria. Deze week volgt dus de voorronde van de Champions League. Rapid Wien speelt deze, omdat het vorig seizoen als nummer twee eindigde in de Oostenrijkse competitie.

Ook fit

Voor Sparta Praag geldt eigenlijk hetzelfde, want die ploeg is ook al even bezig. Zo won het de eerste vijf duels in de voorbereiding. Tegen Sokol Hostouñ schoot de club flink uit de slof door met 8-1 te winnen. In de laatste twee duels wist Sparta Praag niet te winnen. Tegen Wolfsberger AC verloor het met 3-2 en een paar dagen later kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Dinamo Moskou.

Het resultaat in de competitie was ook erg vergelijkbaar met dat van Rapid Wien, want ook Sparta Praag eindigde het seizoen als nummer twee. Maar dan in de Tsjechische competitie. Slavia Praag was duidelijk de sterkste in dit land. In Oostenrijk was RB Salzburg ook veel te sterk voor Rapid Wien.

Teamnieuws

Rapid Wien moet het dinsdag zonder Dalibor Velimirovic en Philipp Schobesberger stellen. Beide spelers zijn herstellende van een langdurige blessure. Sparta Praag kan ook niet over een volledig fitte selectie beschikken. Zo is Oscar Dorley nog altijd herstellende van het coronavirus en Ivan Schranz is geblesseerd. Het staat dus 2-2 in afwezigen.

Nederlands tintje

Er zit een Nederlands randje aan deze wedstrijd, want Serdar Gözübüyük heeft dinsdag de leiding. De scheidsrechter wordt bijgestaan door Johan Balder en Rens Bluemink. De vierde official is Sander van der Eijk.

Laatste en enige ontmoeting

Sparta Praag is nog ongeslagen tegen Rapid Wien, want het won het enige duel dat de teams tegen elkaar speelden. Die ontmoeting eindigde in een 2-0 overwinning voor Sparta Praag. De bookmakers zien dit keer Rapid Wien als nipte favoriet met een quotering van 2.47. Een zege van Sparta Praag levert een quotering van 2.75 op.

Rapid Wien – Sparta Praag tip

Als je kijkt naar de voorbereiding en het afgelopen seizoen, dan zie je dat de teams erg in evenwicht zijn. Uit de onderlinge ontmoetingen is niet zoveel te halen, omdat de teams slechts één keer tegen elkaar speelden. Het wordt het eerste duel in het tweeluik en niemand wil daarin te veel risico nemen. De tip voor Rapid Wien – Sparta Praag is daarom dat het duel in een gelijkspel eindigt. Deze voorspelling heeft een quote van 3.20.

Rapid Wien – Sparta Praag Champions League kwalificatie wedden

Quotes bij Toto
Winst Rapid Wien: 2.47
Gelijkspel: 3.20
Winst Sparta Praag: 2.75